Ananaspaj..
..Är så himla enkelt och gott! Så jag fick en somrig-inpuls att baka det nu :D
För vad är mer somrigt? Vi4 iaf minns skolavslutning -09, då aniee hade bakat den :)
Hoppas nu att det är okej att jag lägger ut receptet? <3
Ananaspaj:
ugn 200 grader 20-25 min
Deg: Fyllning:
4 dl vetemjöl 1 burk krossad ananas (välj burkstorl=mängd ananas själv)
1.5 dl socker 1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver 2 dl creme fraiche
200 g smör 1.5 dl socker
1 ägg
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2..Sönderdela smöret och blanda ihop alla ingredienserna till degen. Smöra en form och tryck ut degen i bottnen.
3. Häll av ananasspadet.
4. Blanda ihop fyllningen och häll den över degen.
5. Ställ in pajen i mitten av ugnen 20-25 min.
6. Pajen är klar när man kan skaka formen och fyllningen är fast.
7. Pajen stelnar lite när den kommit ut.
God att äta varm som kall. Förvara i kylskåp och servera som den är eller med t.ex. vaniljglass.
För vad är mer somrigt? Vi4 iaf minns skolavslutning -09, då aniee hade bakat den :)
Hoppas nu att det är okej att jag lägger ut receptet? <3
Ananaspaj:
ugn 200 grader 20-25 min
Deg: Fyllning:
4 dl vetemjöl 1 burk krossad ananas (välj burkstorl=mängd ananas själv)
1.5 dl socker 1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver 2 dl creme fraiche
200 g smör 1.5 dl socker
1 ägg
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2..Sönderdela smöret och blanda ihop alla ingredienserna till degen. Smöra en form och tryck ut degen i bottnen.
3. Häll av ananasspadet.
4. Blanda ihop fyllningen och häll den över degen.
5. Ställ in pajen i mitten av ugnen 20-25 min.
6. Pajen är klar när man kan skaka formen och fyllningen är fast.
7. Pajen stelnar lite när den kommit ut.
God att äta varm som kall. Förvara i kylskåp och servera som den är eller med t.ex. vaniljglass.
Kommentarer
Postat av: Erika Pettersson
oh! det måste jag komma ihåg att skriva upp (igen) Så jäkla gott<3
Trackback