Blood Diamond

Ja, nu är det då LOV och eftersom jag sa att detta ska bli ett FILMLOV så vill jag ha tips på bra filmer =) både på tv, bio och hyr =)

Vi såg "Blood Diamond" (går på söndag, på 3:an kl 21) i skolan i onsdags och den var bra =) skulle ge den 4/5 =)

Handlar i stora drag om Afrika. Där sker ett inbördeskrig mellan folket och regeringen. Men det sker även smuggling av diamanter. I filmen får man följa en vit diamantsmugglare, Danny Archer. Sen får man följa en svart arbetare, Solomon Vandy, som misst sin familj, och en vit journalist, Maddy Bowen. Solomon råkar hitta en enorm diamant som han kämpar för att gömma. Danny får reda på det och letar upp honom. Tillsammans ska de försöka hitta diamanten och Solomons familj, men det är komplicerat då landet är i krig och diamanter är väldigt värdefulla och efterfrågade. Det är inte bara Danny som vill åt Solomons diamant. Och i allt detta ska journalisten Maddy blanda sig i. Mycket action är i omlopp och filmen är väldigt känslosam =)
    Ex. på skådespelare är Leonardo DiCaprio och Jennifer Connelly =) Dock är filmen ganska brutal, så om man är blödig kanske man inte tkr den är så bra :P

Tips på filmer nu!! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0