YES

Haft sista lektionen för det här året idag!! :D

Svenska o pratade om böckerna vi läst, hahaha XD Fail! Jag läste bara 180/300 sid xD men det fatta nog ingen xD

Lektionen varade mellan 14.15-14.35 ca XD

Imorn är det KRAMPEN.
Ons städa lite.
tor avslutning!! :D

vi börjar 24 augusti=12 veckor/3 mån semester!! :D

Nyby-Torshälla meeting

Kom hem från Nyby-Torshälla igår :)

Lite kortare meeting den här gången då vi åkte ner på lördag förmiddag. Skulle egentligen bara ha hoppat nationellt på söndagen, men eftersom den andra klassen på lördagen började HALV 2!? så hann vi gott och väl packa ur/in och komma iordning, så bestämde att jag skulle hoppa reg LA lör, o bara nat msvb sön.

Var ju första hoppningen på gräs för mig och Akeley (!!) men när vi kom ner var hela banan tung o lerig o klibbig :O Blev ju inte bättre för att regnet ÖSER ner när vi tar ut henne inför LAn. Och så var man duschad o dyngsur -.- o så när vi går banan åskar o blixtrar det :O:O

Även fast det var tungt o lerigt på framhoppningen var Akley jättepå! Hon ville verkligen o tkt det var askul :D De där ruscherna i skogslotten gjorde tydligen susen ;) haha! För hon drog mot hindren. När vi kom in på banan däremot ville hon stanna i ingången -.- Med lite övertalning gick hon iaf in o galopperade tillslut -.- Även om hon drog mot hindren kände hon hur tungt det var o jag fick smacka o skänkla hela banan :O Mot sista andas jag ut en sekund o så piper hon förbi -.- 4 fel.

Jasse vann LA o kom 3a msvb, GRATTIS!

Efter tävlingarna åkte vi o handla på ICA maxi och sen till stugbyn där vi skulle bo :) Synd att man inte var där förren halv 10 och åkte därifrån 12 h senare för var en mysig stugby .. :)


Vi var iaf sååå FAIL när vi kommer in och upptäcker att stugan inte har nån ugn och vi bara köpt mat för det XDXD hahah! Lånade ugn på annat ställe iaf :)

På kvällen snacka vi, åt o såg eurovision, typ alla sög -.- vem vann btw??

På söndag fick vi stressa för att kvinnan i seketariatet typp lura oss -.-



Hoppade iaf nat msvb då och gick helt okej. Bara jag min korkskalle som lägger oss helt fel till 3:an o så blev det ett stopp. Segt. Vill ha 0:an...

Men en okej helg i resultat :)) lite sur på mig sj bara...


LA reg- 4fel
msv nat- 4 fel

Bilder på ssssandra@bdb :)

Nyby-Torshälla

Längtar tills imorrn :D:D


Då drar mamsen o jag till Eskilstuna typp för flerdagarstävling igen :D

Bor med Bennis FÖRSTÅSSS! ;D I en stuga i en sport-by ;)


Om vi hinner dit o jag vill hoppar jag msvb lördag (regional)

Annars LA på söndag+ MSVB också söndag (nationell)


Blir att träffa massa roliga människor :)))


Men nu är kl halv 12 o jag ska gå o packa! (Y) Iaf. Datorn stannar hemma denna gång ;)


Godnatt! <3


Uskavi

Lägerskola med klassen vare ons-tor.

Uskavi ligger typ mellan Nora och Lindesberg ;)


Kom dit runt 10. Åt lite baguett o frukt. Delade upp oss i storleksordning i grupper till tipspromenad -.- Kom på en tråkigare idé -.- ? Iaf, tror ni inte Elisa, jag o Avin som är allra kortast i klassen bara har ett fel på tipspromenaden och sedan VINNER när det avgörs på straffar mellan 2 lag?? :D Hahaha, fotboll o jag XD Spelade brännboll, maffia, kortspel. paddlade kanot. Gick promenad o band en sommarkrans. Åt glass, dissade minigolfen. Sov i SKÖNA sängar. Åt frukost. Städade. Gungade gungbräda xD Grillade korv o marsmallows. Hade prisutdelning. Berättade spökhistorier. Pratade. Skrattade. Sköt fotbollsstraffar. Testade bergslagsleden, upptäckte hur geggig Bergslagsleden var :O M.m. m.m. m.m :D

Bra dagar och här kommer bilder :)





Kort från veckan, längre sen ;)

Helt okej vecka :)

I mån fick vi reda på nationella och betyget i matte. Jobb på temat. iAkeley vilade då jag var hemma o plugga -.-

I tis börjar vi egentligen halv 10, men idrotten var inställd så börja 12 :) Sen var spanskan också inställd när vi kom dit -.- Skrev iaf klart analysen av exkursionen på naturkunskapen... shiiet, skrev 2 timmar o hann typ inte :O O betyget hänger på de där... Mental träning var iaf oskså inställd ;)
Red dressyr på akeley :)

Onsdags-torsdag blev det Uskavi. Tors red jag markarbete.

Idag började vi 10 och hade redovisning på temat. Klart 12 så då sluta vi :)) Red ut med ponnyn :)

Imorn till söndag blir det Nyby :D

Haha, jag lyckas ta så snygga bilder när jag på nåt vis kommer åt kameran på mobilen xD


We are the world

Älska låten, MÄKTIGT! 


Div 3

Iväg med div 3:arna idag i Blå Bergen.

Maria o Rabbe hade tyvärr en olycka på framhoppningen. Så Lovisa fick hoppa in hastigt.
Men alla ryttare var såå duktiga så vi gick till omhoppning och VANN!! :D Jippie =)


Innan det hade mamma och jag morgonfodring och utsläpp i stallet, så inge sova idag inte -.-


Vid 4 när jag var tillbaka i stallet efter div 3, så hoppträna jag för Anna :)

Det gick ganska bra. Hon hoppade JÄTTEFINT! högt över och lekte över 1.10 :)) Men hon var seg och ville varken fram eller lyssna bak -.- Menmen kan inte va topp jämt :)

5 dagar kvar :D

Dessa dagar kvar i skolan för min del :

v.20 fredag

v.21 måndag, tisdag (ons-tors Uskavi) fredag

v.22 måndag (tis Krampen, ons städdag, tor avslutning)

Me liiiike :D

Veckan

Snabb sammanfattning av skolveckan :)

Måndag: Seeeegt att komma upp och så trött efter helgen att jag höll på att somna i skolan xD
              Hade matte en stund som vanligt på morgonen. Sen Tema. Tittade på film på förmiddagen. "shooting dogs" hette den. Inte såå bra... På em hade vi klassråd och förberedde klassresan till Uskavi nästa ons-tor :) Sen tema och började jobba med det stora arbetet som avslutas med redovisning.

I stallet fick Akeley vila :)

Tisdag: Hade idrott på morgonen, paddla kajak :) Sen spanska. Sen natur och där gick vi ut till dammen och tog vattenprover o så :) Sen sluta vi för mental träningen var inställd, fick uppgift istället, skriva uppsats om skillnad självförtroende/självkänsla. Skillnaden för er som vill veta är kortfattat att självkänsla är baserat på hur man mår i sig själv. Medans självförtroende baseras på händelser man gör.

T.ex. om man misslyckas med något kan självförtroendet få sig en törn, men har man bra självkänsla förändras inte ens självbild.

Hoppas ni förstog :)

Joggade bara ut på Akeley lite lätt.

Onsdag: Tema. Och där fortsatte vi jobba. Sen hade vi engelska efter lunch och mest chockad av alla över mitt betyg är nog mamma ;) haha. Vi har lika svårt för engelska hon och jag och hon kämpade sig till en 4:a i gymnasiet (VG) men jag fick MVG!! :O haha :D:D Om jag säger att jag på nationella i 5:an skrev IG på dem så förstår ni... Kanske behövs lite bättre självkänsla för mig ^^
Sen hade vi exkursion skrivning på naturkunskapen= förklara hur dammen mår baserat på pH-värde, fosfathalv, nitrat-halt, syrgas-halt m.m. sen ska man se samband dem emellan för högt betyg.. Hann typ ingenting :/ Men har på tisdag på oss också, sen sätts betygen.. :S

Red dressyr på akeley och hon var jättefin efterhand :D<3

Torsdag: Ledig!! :D Inställt spanska, engelska, idrott och matte. Jag tog sovmorgon och segade. Sen gick jag ut och sprang -.- Döööö. Efter det åt jag och gjorde mig iordning. Tog bussen upp på stan kl 2 med Erika :)
JÄVLAR VILKET VÄDER :O :D:D
Köpte iaf: täckpenna, kajal, foundation (Åhlens), jeansleggins (Gina), glass (lilla kiosken på stortorget :'))) och ska köpa en klänning på Wear It, men fanns inte i XS, så mamma skulle kolla på Marieberg senare, men hon missförstog och sen säger hon på kvällen "jag letade igenom hela affären, dom hade inte ens någe som var likt!!" haha, hon var på Gina xD Fel affär alltså. Jaja.

Red ut på akeley och skulle konditionsträna, men det brakade loss ordentligt med blixtar och dunder och spöregn, så gick in innan det värsta kom ;) Får kanske kontitiona imorrn? :P

Visa en större bild
Klänningen till avslutning och kusins bröllop :)

Meeting i Skogslotten!

I helgen  var det Majpokalen då,  ett kombinerat ponny- och hästhopp meeting på Skogslottens  fina anläggning i Norrköping. Och då också mitt, mammas och Akeleys första meeting tillsammans.  Akeley hade dock varit där förrut ;) Upplägget var så att storhästarna hoppade först, därefter D-ponny och sedan gick de ner i kategorierna.  Samma bana gällde för alla, så de B-ponny ryttare som är lite yngre eller lätt glömmer banan hade chans att både se och gå den flera gånger. Skönt var det, för då fick storhästarna ta morgontimmarna och man själv kunde ta sovmorgon xD

Jag och mamma bodde i en av campingstugorna, som hette Putte då x),  på anläggningen tillsammans med familjen Bennis.  Akeley stog i stall 3 i boxen bredvid Psan och Stuffan i stall 2. Bakom stallen fanns det mysiga promenadslingor i skogen där vi var ute och gick några gånger varje dag.

Helgen började i  fredags då vi åkte ner. Men som ni vet tror jag öste regnet ner mellan torsdag och fredag och skogslotten hade precis bytt bort det gamla grusunderlaget till ett nytt sandliknande, samma som i Vittvångs ridhus. Detta innebar att på fredag morgon var banan lik en sjö. Sophia hade räknat till 50 funktionärer som halv 8 på morgonen hade stått och öst vatten av banan med hinkar och vattenpump, till och med överdomaren var med. Tävlingarna blev då lite försenade vilket inte gjorde ett dugg för oss då vi hann komma i ro och lasta ur allt ordentligt. Med hjälp av ideliget arbete med maskiner emellan kategorierna klarade sig banan ganska bra, även om den var lite tung. Regionala klasser var det på fredagen. Och jag red Lan som jag tidigare skrev, och efter att en bom legat och vägt på hållarna ett tag men sedan bestämt sig för att ramla ner, kom vi runt en helt okej runda med 4 fel. Jasse o Stuffi plac sig på 7e plats i MSVB!! :D Och eftersom en ryttare på slutet puttade ut henne, då bara 6 ryttare fick komma in på prisutdelning så ropade domaren in henne iaf när hon såg att hon stog där :’))

Fredagskvällen ägnades åt taco-kväll för vår del. Och alltså, jag som är van att duscha 2 ggr varje dag skulle försöka göra dagens enda dusch i iskallt vatten -.- Då stog man inte där länge xD På festen  framträdde tävlingsryttare och FAN VILKA RÖSTER DE HADE!! :O Vid 10 gick vi till stallen och Jasse o jag gick en promenad med ponnysarna i mörkret :) Sen fodrade, mockade vi och så. Sen blev det stugan direkt och släckte ganska tidigt.

Mamma duschade på lördags morgonen och då var vattnet såklart varmt -.- Haha! Sanna var så söt för när Sophia kom in som en muntergök och kvittrar ”god morgon flickor!” i stugan, hör man Sanna sen efter ett tag ”Mamma jag SOOOV!” Sen gick hon och härmade Sophia hela dagen ”godmörgon flickor…..” hahah!

Sen var det iaf dags för nationell debut för mig och Akeley. Dock var vi båda lite morgontrötta och fick inte igång någon galopp till första hindret,  så det blev ett stopp där, 4 fel.  Men sedan kom vi igång och allt flöt riktigt fint. Efter mycket peppning av Bennisarna och att jag och mamma överlagt så bestämde vi oss för att efteranmäla till MSVBn. Sophia och Jasse hjälpte oss på framhoppningen och peppade mig och då kom vi runt en kanonrunda med bara ett pet på B hindret i  kombinationen. Jag var påväg till 8an åt fel håll XD men kom på det och styrde in i kombinationen.

Jasse hoppade MSVA och det är duktigt :) Hindren ligger på 1.20 ju. Men snacka om att man blev döv för höjder under helgen XD Jag gick ju t.ex. banan när den var 1.30- =20 cm lägre än vad jag är xD, eftersom det var 1.30 storhäst samma klass som jag hoppade 1.10. Sen hoppades det ju massa msvb och msva :)

Efter tävlingarna skulle jag duscha igen för det var så HIMLA VARMT i lördags!! :D så jag avr assvettig och då är vattnet.. ja, kallt! -.- Sen var det galakväll och 10 års jubileum för Skogslotten :) De rullade ut ”röda” mattan (vilken var grön i detta fall!) och alla var uppklädda. Serverades fläskfilé och potatisgratäng, mums! Sen började de spela :) Spelade ”mrs Robinson” och den låten är så mysig! :)

Tog en vända till stallarna vid 10 igen, och sen gick vi tillbaka :) Men när det började regna helt plötsligt ute RUSADE sanna, mamma, jag, Sophia och Jasse till stugan eftersom vi hade handdukar och skor ute xD Satt sen i stugan och pratade massa skit och käkade chips och godis :) Hur mycigt som helst! Och jag trodde aldrig min mamma skulle kunna vara uppe till kl 2 :O

På söndagen bytte vi klass till MSVB där med eftersom msvbn dan innan gick så bra :) och tog lite sovmorgon ;). Akeley var lite trött sista dagen på meetinget och slarvade lite samtidigt som jag förvånadsvärt nog red lite för fort då istället xD ville ju komma runt och hon stannar när det går FÖR segt. Men nyttigt att veta, har aldrig ridit för fort förrut.  Fick med oss 3 bommar ner, men kom ju runt =)

Grattis till Bella som vann msvb :)

Helgen var jättelyckad med fina hinder, bra banor och väljobbat underlag,  kanon väder bitvis och fantastiskt trevliga och arbetsvilliga funktionärer!!! Helgens skönaste var Sanna!! :) Jag frågade vad som var bra med skogslotten mot andra meeting och hon svarar att det är bra för att det "inte är så mycket KRAAV. Inte dammsuga och städa så noga utan bara sopa lite" xD Hon och mamma gick som helan och halvan hela helgen xD Där Sanna var, var mamma och tvärtom xD

Och jag längtar efter nästa meeting!! :D Nyby-Torshälla om 2 veckor är nästan ett ;) Jag tävlar bara LA, MSVB nationellt söndag. Men åker ner och sover där på lördag :) Eller akeley står på anläggningen i box, men mamma och jag sover på hotell ;)

 


Ojojojoj

Ajdå.. Ni måste fundera på om jag lagt ner alltihop xD Men NIX, har bara haft mycket att göra, like always :)

Tanken var ju att jag skulle blogga direkt från Skogslotten på kvällarna, men det orkade jag inte xD haha!

Men lägger in ett långt inlägg för hela Skogslotten, grundat på min raport som skulle in på hemsidan. Blev lite missförstånd så Susanne hann skriva före, men jag har ju min kvar ^^ Ändrar den bara lite så ni bara får om mig ;)

 
från wittvång, foto: Emma Pegers


Skogslotten

Hejsansvejsan! :D
Ligger i sängen i vår supermysiga stuga nu :')) Putte heter den! xD haha

Klassen idag (LA) gick iaf helt okej :D
Banan var JÄTTETUNG!
Regnade massor och underlaget var nytt, men man kan inte annat än beundras över de fantastiska funktionärerna!! :O runt 50 man hade tydligen stått och ÖST vatten av banan, och ändå är de alltid lika glada? :)

Men fick iaf ett litet,litet pet på ett räcke. Hann både landa och galoppera därifrån innan bommen beslöt sig för att ramla ner -.-

Jaja. Gick bra för Jasse och Bella också i msven :)<3 

Godnatt! 
  


Imorrn Skogslotten

Imorrn smäller det! :D


Skogslotten!



Mamma och jag bor i stuga på anläggningen med Jasse, Sophia och Sanna :) 

Bella och ?Susanne är också där :D

Hoppar: 

reg LA
nat LA
nat LA/MSVB 


Snacka om att det har varit HANDLAHANDLAHANDLAOCHPACKAPACKAPACKA XD

Besök på karro

Ja, eftersom vi slutade 11 idag, åt erika och jag på skolan, sen tog vi bussen in till konserthuset och gick till Karro :)

Mötte bästa Aniee och Agnes och efter en rundtur följde vi med dem till Markurells och fick titta på deras teaterlektion som var asrolig :D:D

Bilder:

Karros alla MINI dörrar -.-


En av deras salar :P

Skojar INTE! detta är deras BRANDNÖDUTGÅNG XD

hihi ^^<3<3

Mini dörrar, Mini skåp = MINIMINIMINI XD

Lika mogna som vanligt de där piltarna -.- -.-

Coool :P

ehm... fint? skåp i en gammal dusch?? XDXD

:S


Haha <3<3 vi hade tråkigt xD


Mammas födelsedag

Igår fyllde mamma år!! :D

Goa, glada, snälla, bästa mamma :)

På morgonen fick hon paket :) En chokladask, en hårtork och 2 solstolar :)

På eftermiddan bakade jag och lillebror jordgubbstårta med vaniljkräm, banan och jordgubbssylt innuti och grädde och jordgubbar utanpå :) Mums!  

Mamma hade fått kort och blommor idag också :-)
Grattis bästa mamma! <3<3<3 :)




Chokladasken :)

Typ en sån hårtork ;)

x2 ;D

Måndag Tisdag Onsdag

I måndags hade vi matte (öva inför nationella), tema föreläsning Förintelsen, klassråd och tema: filmvisning "Sophie Scholl" ingen bra film... se den inte xD Slutade iaf sen :D Najs dag!

Mamma var och shoppade en massa inför helgen, bl.a. rosa och ljusblå ridstrumpor, spegel, litet kylskåp/kylbag, massa från apoteket, spån, hink, kork med tapp, hästgodis, solstol m.m.

Jag fixade allt i stallet som mocka, mat, köra in torv och halm, sopa, byta vatten m.m. skrittade ut barbacka på ponnyn i solen också :) Sen stretchade och masserade jag henne :'))<3


I tisdags hade vi först idrott. Sprang 2 km, på tid 9 min 20 sek någonting, kan förbättras ;) Sen spanska. Sen hade vi håltimme egentligen på ca 2 timmar, eftersom naturen var inställd och vi hade hemuppgift. Men då fick vi hemuppgift på naturen också så slutade kl 1 :D

I onsdags hade vi matte nationella. Var inte såå nervös den här gången eftersom läraren redan sagt att jag kommer få mvg ;) men hade ju lite att bevisa ändå ^^ Sen hade vi tema. Fick tillbaka en uppgift, lite info och diskussion. Slutade 11 :D Åt mat och sen forts nästa inlägg ;)


Skolans ascoola krokodil-soptunna ;D



Haha, Anna-Klaras spanska muntliga nationella bild var ju bara såå skön xD



Pretty cool ? ;D


Tävling Wittvång

Tävlade själv idag då :)

Åkte dit tidigt idag med eftersom mamma har hand om priserna. Fördrev tiden med lite allt möjligt, men helt plötsligt blir det STRESS att hinna få akley veterinärbesiktad, putsad, knoppad och allt till första klassen :O

Hann iaf. Första klassen var en LA, finalen i div 1 :)
Gröna laget ledde ju ganska stort innan, men var ändå toppat (så mkt det går där 9 ryttare är så gott som jämna) Iaf slog såklart vita laget till och omhoppning.kom 2:a efter  Gröna (mitt lag) slutade 3:a och TOTALVANN ALLTSÅ DIV 1=ELIT NÄSTA ÅR!! :D

För min egen del red jag Piss! Var jättenervös och akley var duktig som gick fint fast jag red så... Men vi var ÖVER sista hindret felfria innan jag ser bommen falla i ögonvrån -.- Menmen min ponny måste faktiskt få riva ibland hon med ^^

Men vi fick rida asroligt ärevarv med HELA laget alltså 8 ryttare. +Christinehamns 4 xD = många hästar inne. Andra varvet drog vi iaf på Lisa, jag o resten :D O typ höjde blommorna. Hahah akley flög iväg xD Men vart så jäkla lyckat ärevarv till "The Best"- med Tina Turner och allt :D Lagfoto, och sen var det dags för msvb.


Som inte alls gick bra. Vi kom till 4:e hindret men akley hade ingen lust att hoppa. Men när man tänker på förutsättningarna såg de inte direkt lovande ut...
Jag var nervös när det var hemma, kände press på mig.
Vi fick JÄTTESTRESSIGT, jag hann gå klart banan NÄSTAN en gång sen rusade jag till akley och slängde mig upp, då ropade de in mig första gången :O:O:O:O:O:S Mamma sprang in på framhoppningen och medans hon TRYCKER ner räcker en bit flyger jag över det, vänder varv och ger mig på 1.10 oxern. De ropar ARGT på mig att jag ska in på banan, så jag travar dit. Memorerar banan på vägen det jag hann. Tittar på ett hinder och sen sätter fart mot 1:an. Akley stanna... Konstigt`? Nej..
Kom då till 4:an. Banan var TUNG OCH DJUP. Akley hade gått ärevarv. Både hon o jag hade firat. Skulle ladda om snabbt. Hade hoppat en hel del innan. Träningen för Åsa i tisdags var rätt tuff- alltså många språng. Det var hemma.

Ja... varken akley eller jag var på topp för en msv. Så hon är förlåten och vi laddar om inför skogslotten och hoppas det går bättre :)


LA- 4 fel
MSVB- ute



Priserna för 1:a div 1 :)



Alltså den var ju maxad och 1:an var mkt lägre o den stanna hon på -.- Men hon kan ju när hon vill ^^

Enda bilderna jag har från wittvång än så länge ;) Sista bilden är Emma fotograf :)

Lördag

Dålig uppdatering-Jag Vet! x)

Nu kommer allt på en gång, så det är bara att LÄSALÄSALÄSA :D

Börjar med lördagen :)


Upp tidigt och for till Wittvång =)

Sen satt jag i dommartornet och skrev protokoll hela dagen under de lokala ponnyhopp tävlingarna :-) Äntligen har vi fått relativt bra ordning på musiken iaf :D Grattis alla som det gick bra för! ;)
Sen hjälpte jag till att bygga om banan- och såklart börjar det regna -.-

Jaja, sen red jag och fixa till min egen häst iaf :)) <3


På kvällen hade pappa köpt Kinamat och gissa om det var gott?!?!? :D


Hästarhästarhästar

TAGGAD inför söndag nu!! :D


Idag har det bara fixats :) Mamma hämta segertäckena, fixa alla priser från t.ex. kungsängen, jysk, lågprismagasinet m.fl. med Lotta, tog hem rosetterna, jag hjälpte till att bygga banan o så :)


Lagen kom idag också :) Jag, Lisa, Bella och Daisy är lag grön och Sara, Ida, Alex och Adde lag vit :D

Hejja WHS!! :D


Red akley också och hon var faktiskt jättefin i dressyren =) Pyssla med henne också :) Hon är så glad nu när det börjar bli vår :) Älskar att bli kramad! Man kan typ slänga sig om halsen på henne och hon tkr det är mys x)
Igår var Jasse o jag ute och for i skogen också =) Akley tkt det var sååå kul att springa med Stuffan :) haha, de var ju bästisar förrut så ^^ <3

Bilder från Wittvång förra året :)



Dålig dag, Lagträning, idag

Gårdagen var VERKLIGEN INTE min dag!! -.-

Dålig dag:
Började med att jag i måndags råpluggade inför engelska nationella dagen efter, dessutom var inte mamma och jag bästa vänner direkt (AA)


Igår vaknade jag innan väckarklockan kl 6 och stänger av den. Sen somnar jag om och vaknar nästa gång kl 7. Bussen gick 10 över>!! :O Stöter på mamma utanför badrummet och hon går med på att skjutsa mig. Jag känner ångest eftersom vi bråkat kvällen innan och jag vet att hon måste jobba då hon ska åka ifrån jobbet och hämta mig efter skolan...

Kom iaf till skolan och hade Engelska nationella i 2.5 timmar -.- Som dessutom gick SÄMST. Hey Great! (Y) -.-

Sen fortsatte min tur med att vi hade läxförhör på spanskan jag och mina 4 kompisar inte hade en aning om :O  Diskuterade även lite betyg med läraren och det ÄR jobbigt :/

Sen var jag bara i botten och ville HEM!...

Hade naturkunskap och förberedelser inför provet dan efter, hipphurray -.- Får reda på att min vanliga tur med grupper håller i sig... Hur lyckas lärarna ALLTID sätta mig i den gruppen som är sämst enligt shcemat så att man får hål många timmar och måste tillbaka sen. Alltså t.ex. fick jag den öppet hus gruppen kl 20.00. Och redovisningsgrupper kl 15.00. då finns det ofta minst 3 andra grupptider man skulle kunna fått istället. Det betyder ofta att man t.ex. har matte till kl 10. sen hål till kl 1. Och på den tiden hinner man knappast hem och göra något när man bor så lång från skolan. Då skulle man alltså kunna haft turen att få gruppen kl 10 eller 11 ist -.-

Mentalträning sen och man ska skriva en uppsats om man liver det liv man vill!?


Vid halv 10 efter träningen började jag plugga till provet idag... halv 12 dåsade jag i säng med läxböckerna framför mig för då orkade jag bara inte mer...



Lagträning:
Blev iaf hämtad av mammie och for till stallet :) Fixa mat, mocka, bar hinder (grattis 4 andra som hjälpte till och bar till en början av typ 40 möjliga -.-)

Träningen gick väl helt okej :) Förutom att akley var het/slö/het/slö -.- och tittig. Inte lätt att rida. Dessutom var jag så sjukt nervös :S De skulle liksom ta ut lagen till helgen efter träningen, och liksom, vem vill inte hamna i det laget som leder?? Massa som stog och kollade och min vanliga PRESTATIONSÅNGEST kom :/ Hemskt.

Var som att vara inne på en tävlingsbana i 2 timmar .. 2 min som vanligt går bra. Då är man fokuserad hela tiden och glömmer dem brevid. Det var inte lika bra...

Men Åsa Hellström var helt okej :) Även om jag föredrar de lugna, mysiga träningarna med Anna i skråmsta :) DÄR kan jag erkänna att jag rider bra, inte alltid, men iaf sist :))





Dagen:
Idag var en betydligt bättre dag :)

Hade bara tema med föreläsning på förmiddag :) Mentorsamtal också, men ingen av mina päron kunde komma så tog bara 15 min ^^

Sen hade vi egentligen långt hål... Men fick skriva naturprovet då om vi ville, så jag stressåt & pluggade det sista så skrev jag och sen slutade jag 12.40 :)

Blev stan och köpte present till mamma som fyller 11 maj :) Blev en Lindh-chokladask och en hårfön :) Köpte även morsdag present (som är 30 maj för de som inte vet) så nu är det klart! :)


Ledig från stallet idag. Känns skumt... minns inte när jag sist var det...

Nu är det inte så att jag är hemma för att slappa och vila upp mig. Jag ska istället försöka hinna med alla de saker som jag skjutit så länge på... T.ex. datorn; blogga, bilder, filmer, bdb m.m. sy ihop en tröja+väska, handtvätta MASSOR, fixa till pärmar, läxor, hemjobb som tvätta, diskmaskin,städa rummet etc., men började med att baka SCONES :D

Skor

På stan med erika igår :) Dock bara 2 timmar...

Hittade ett par skor :) This

Kollade på H&Ms hemsida idag hur hör klacken var (vilket jag inte tänkte på då jag i lite panik hittade dem) 11 cm är de xD

Iaf, letade present till mamma också som fyller den 11 majjj :P


Resten av dagen ägnades i stallet :) Red dressyrlektion, tittade på hopplektionen, tömde (mamma) och fyllde boxen på torv, mocka hagen m.m :P

Nanny diaries

Imorse var jag så hurtig att jag gick ut och sprang :O ;)  3.6 km är en början på en lång konditionstränings sässong som börjar nu ;)

På kvällen var vi bortbjudna till några i Kumla :) God mat och trevligt prat! :)
Kollade på "Nanny diaries" hos dem :) Jättesöt liten film.



Imorgon blir det stan med erika. Sen dressyrträning och annat :)

Sickelsta och hööks

I torsdags var det häst-Shopping-dag :D

Åkte först till Sickelsta, men tyckte inte de hade så bra erbjudanden... iaf inte saker i rätt storlek.


Sen åkte vi vidare till Hööks, där det värsta kaoset hade lagt sig ;) haha! Hörde av Elisa på dagen att folk tagit ledigt från jobbet, köade in i affären, var 100-tals där, folk slet åt sig saker på rean, o de fick köa i 1 timme för att betala :O öööh??

Iaf. Där köpte jag en tröja (se under), ett par ridstrumpor, en typ hink (orkar inte förklara x)), kyllera, hoppschabrak (se bild) och ett dressyrschabrak. Har säkert glömt något, men det var det mesta =)


Kom till stallet efter, ca kvart i 8. Men skrittade bara lite eftersom hon avmaskades i onsdags :) 


Tema

Läraren- "för man slår ju inte sin bästa vän"
Erika- (gör man inte??) haha! <3



Bästa gruppen har vi nu på tema passen :) Vi är den så kallade "avancerade" gruppen, med andra ord "de-som-kan-tänka-sig-att-jobba-ganska-ofta" xD

Men vi har så jävla kul tsm!! :)

Ida-"asså jag känner att det känns lite tråkigt nu.. lite dystert.. händer det inget kul?" (efter föreläsning 1 1/2 timme om första världskriger, börskrascher m.m.)
Läraren-"nej, eller senare, jag sa ju att 1900-talet var en dyster tid"
Tim-"men när kommer de där... HIPPISEN o vandrar runt?? :D:D" hahahha! xD

Och kommentaren: "åh jag älskar den här gruppen, kan inte vi bli en klass?!? (AA)" satt ju bara så rätt idag :)

Valborg

Har inte orkat blogga de senaste dagarna...
     Inte alls gått som jag tänkt i betygsväg... :/ Hatar skolan ibland! Det spelar ingen roll hur bra man än presterar eller hur hårt man än försökte göra sitt allra bästa- Man borde alltid vara bättre...
    På det sättet är ridningen enklare. Man gör sitt bästa och då är tränare och man själv nöjd med hur det än går.


Iaf Valborg idag :D Åkte till stallet direkt från skolan kl 2.

Sen åkte jag, aniee och agnes till willys o handlade snacks :) Hittade hem till Erika tillslut och väl där spelade vi spel, åt godis, chips etc, pratade och mös :)

Blev en kort sväng bort till brasan och fyrvärkerierna i solhaga och sen hem till henne igen och fortsätta :)

Hade jättetrevligt med er ikväll!! =)


Valborg= lyckad för min del!

(Bilder från stockholm)


RSS 2.0