Chokladmoussetårta =)

Det blev den översta :P

Chokladmoussetårta

Ingredienser

14 bitar

3 ägg
3/4 dl strösocker
1/2 msk vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 msk kakao
1 dl starkt kallt kaffe

Mörk mousse:
3 dl vispgrädde
200 g mörk choklad, kakaohalt ca 45 %
2 äggulor

Ljus mousse:
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
2 äggulor

Garnering:
choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och kakao. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda ca 20 min i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna lite. Ta ur den ur formen och lägg den på ett galler. Låt kallna, gärna under formen. Dela kakan i två bottnar. Fördela kaffet över bottnarna och ställ dem kallt.
Börja med den mörka moussen: Vispa grädden till ett fast skum. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller mikro. Häll över chokladen i en stor skål. Rör ner en äggula i taget. Blanda väl. Smeten kan se lite grynig ut men det gör inget. Rör ner 1 msk vispad grädde och blanda väl. Fortsätt att tillsätta resten av grädden lite i taget och blanda väl. Gör den ljusa moussen på samma sätt. Lägg en av tårtbottnarna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fördela hälften av den mörka moussen över bottnen. Bred ut moussen så att den kommer ända ut mot formens kant. Fyll på med hälften av den ljusa moussen. Lägg på nästa tårtbotten. Fördela resten av den mörka moussen ovanpå och avsluta med resten av den ljusa moussen. Släta till ytan. Låt stelna i kyl över natt. Ta bort bakformen och hyvla över choklad. Förvara tårtan i kyl fram till serveringen.




Vilken av dem?

Sitter här i min lilla ensamhet ... :P

Familjen har åkt till ett badhus i brist på fint väder. Helst badar jag inte i badhus... Tycker det känns för allmänt på någe vis. Sjö och hav är tusen gånger bättre :)

Ska istället försöka fördriva min egen dag. Mycket troligt blir jag kvar här hemma till dess stallet kallar.

Ska försöka söka upp fler bra hopptränare nu :) Fick ett intressant tips, så det kanske slår ner där :P Men nu ska jag ta mig i kragen och forma en chokladmoussetårta, eftersom jag inte hann det igår.

Frågan är bara om jag ska göra den:

Chokladmoussetårta


Eller den:


Chokladmoussetårta


Dessutom hittade jag en chokladfudgetårta nyss, och nu är jag sugen på att göra den.... :
Chokladfudgetårta



Svårt val... Men vilken det än blir, så kommer recept sen :)

Tränare?

Tips på någon bra hopptränare önskas! :)


Anna har inte hoppningar nu och det är 3 veckor till nästa tävling, eller ja ca 2 nu, men btw- någon som vet en bra hopptränare som har träningar nu??? :D





Mornin'mornin'

Tusen saker att göra idag känns det som, så det blir nog en bra dag :)

 Vakna och läsa

 

 

 











 Städa hela rummet+ diverse annat. Har en dålig vana att slänga allt på golvet :P

 Fixa mig


 Städa kaninboden

 Dammsuga

 Åka en sväng med mamsen :) Lite bilkörning, handla present till kusin och mat :)


Baka

 Stallet. Rider ut om vädret bara håller sig, annars blir det markarbete med bommar och småhinder :)

 Tacos ikväll som vanligt

 Sen måste jag självklart glo lite friidrott och se en bra film :)


Myskväll

Började eftermiddagen med ett misslyckat försök att tämja min vild-ponny... Hon får spöken i huvudet av att vila 2 dagar, och tycker att alla hennes förslag på vad vi ska göra är såå mycket bättre än mina- suck!


Sen kom sötisarna Erika och Agnes hit :)<3 Satt och snackade skit, åt thaimat (jo mamsen o papsen hade ansträngt sig till den grad att de friterat kyckling och räkor, gjort kyckling i, misslyckad, jordnötssås och nudlar- duktigt!) och spelade kort :)
Vi alla måste träffas oftare :)<3


Nu ska jag långsamt dra mig mot den mjuka madrassen och begrava näsan i text :D innan jag slumrar in.. 


Have a good night!






SVAR FILIPPA:

filmen kostade 179 kr tror jag :P


Köra bil borde väl inte vara så svårt?

Ingen sol idag då.. så det blev en tur till coop-parkeringen igen och mera köra bil :)
Sen handlade vi såklart och till min lycka gick mamma med på att köpa DVDn "Luftslottet som sprängdes" :D

Dessutom köpte vi Pitabröd, så nu ska jag dra mig bort till en god lunch alldeles snart :)


See you later, aligator :)

Ester :)


Sol vart är du

Det är sånna här dagar man ska ha ett solarium hemma... så att man bara kan krypa ner, behålla brännan och lämna det trista vädret utanför...


Sol & badresor



Ibland blir vissa situationer hemskt knepiga :P

Solsemester?

Hemma igen efter den solsemester-lika trippen till Askersund :) Har ägnat ca 1 dygn åt att slappa, sola, äta, sova och bada. Skönt var det iaf, och BRUN blev man :D ca 3 intensiva timmar i solen idag och vipps ser man väldans tydligt vart bikinin satt :D


Gårdagskvällen var mys med mat på klippan, fiska och kortspel med chips :)


Väl nu hemma igen är mitt enda problem att hålla i brännan, och ska man tro väderleksrapporterna så lär detta innebära problem...


Bilder på båten :



Inte vad jag trodde

Dagen blev så Inte Vad Jag Trodde- men ändå så bra! :D


Precis när jag lagt mig att sola, frågade Erika om jag ville med ner till hennes pappas båt i Askersund. Så det blev inget mer stekande, utan en bilfärd och sedan lättade vi från bryggan och fastnade vid en ö ute i Vättern :)

Så just i detta nu sitter jag vid en ö i askersund på en båt, med erika, hennes pappa och hans sambo och nu ska vi ut på klippan och äta lite kräfor (jag äter inte kräftor :O) m.m.  :)

Ha de!

Läsare:

Ni som läser bloggen:


Lämna gärna en kommentar, gärna med bloggadress- jag läser jättegärna era bloggar också :D




Idag är vädret betydligt bättre, och man blir så mycket mer motiverad att göra någonting :D Dessutom sov jag mina efterlängtade och behövliga 10 timmar i natt- så nu är jag Back on Track :)

Ledig måndag :D

Åhh hade så många roliga planer för dagen, och så började det pannkaka ... Vaknade med huvudvärk, antagligen p.g.a. vädret. Får ofta huvudvärk när det är mulet, typ "tryckande" väder.

Iaf, idag fick jag för första gången på riktigt länge ligga och dra mig- härligt! :D Inne på tredje boken i millenium-serien nu så läste ett par kapitel innan jag släpade mig upp.

Planen för förmiddagen var att bättra på brännan i ansiktet. men solen lyste med sin frånvaro, så det blev inget med det. Istället försökte jag överleva huvudvärken framför datorn.

Runt 2 åt vi soppa och sedan ostkaka. Sen blev det en vända till coop-parkeringen och med en ny liten bil börjar övningskörningen på allvar :)) Gick rätt bra idag, förutom en tjurkärring- men sånt överlever man väl... Handlade lite också, sen blev det full fart mot stallet.


Akeley vilade och avmaskades också idag. Fixade även Hopes avmaskning- veterinär nästa kanske?? xD Packade in och smörjde lite från helgen.


Hemma tog jag ut Curry på en liten hopp-tur ;) Sedan stog jag personligen för matlagningen. Blev enkel mat och sedan en ananaspaj- gott! :)

Med Curry sovandes på magen låg jag sedan i utesoffan hela kvällen och tittade på "Top Gun" :')


Nu ska jag dåsa i säng innan huvudet bultar sönder helt xD Godnatt <3

Även annat ja x)

Västervik var ju faktiskt inte bara tävlingshelg, utan drog ju med hela familjen och kombinerade ihop en tävlings/semesterhelg.

Tyvärr vart ju vädret inte så bra, vilket var synd då vi hade badstrand ca 50 m ner och staden var så fin "/ Det mesta vi såg var typ ICA xD


Men i fredags drog vi ut på en liten biltur :) Kvällen spenderades med vandrande och på en mysig grekisk restaurang :') Grekisk mat är mums, måste komma ihåg att flytta dit någon gång ;) haha!


I lördagskväll handlade jag och mamma. Därefter knåpade vi tillsammans ihop en tacopaj :) Till efterrätt blev det vaniljglass o jordgubbar :)


Sen blev det tyvärr inte så mycket mer än tävling då... Men thats life! :)




Bara mobilbilder...

Westervikshoppet dag 3

Tredje och sista dagen idag. Så himla synd att det regnade så mycket den här helgen "/
Blev en LA idag ist för MSVB eftersom banan var så blöt av allt regn...


Men klassen gick helt okej =)
Bara ett litet pet på 4:an. Kunde lika gärna legat kvar. Tror Akeley var lite trött för sånna räcken klarade hon i fredags och vi kom bra till det. Men ingen omhoppning då vilket är tråkigt, menmen.


Känner ändå att Västervik var ett lyckat meeting och alltid kul att även åka hem då! :) Fick med oss 2 bra rundor i LA, den ena med placering. Och i MSVBn som varit lite knackig på slutet så var vi ju faktiskt i Mål- uteslutna x) Men ja, Den här gången kände jag faktiskt att jag hade kunnat vara kvar ett par dagar till ;D hehe. Ska övertala mamsen att få åka tillbaka i september ;) Får väl se hur det går med det..

Lägger nog inte in filmen, men här kommer lite blandade bilder från helgen:

Jonas myser med Snuffan på fredagen :')

Sara Andersson och Geena Davis, en häst som både mamma och jag tkt var väldigt fin :)

Någon ponny som var fin den med :)

D-ponny i msvb som mamma tyckte var fin x) Och visst är den sago-ponny lik :)

:)

Lovisa :) även kallad "sov-kompisen" eller "läktar-kompisen" x)

Lovisa Persson Bizzas Butterfly

Aw kolla frambenen :')

Erika Markör och "knepigt-namn" xD

Johanna och Mag Pie

Världens mysigaste golden hund :') Klämde sig in mellan alla oss (Sophia, Sanna, Mamma, Jasse o mig)

Martina och Ladden :)

Lovisa

Erika och Armstrong

Sara

Elin och Nellan

Igen

Westervikshoppet dag 2

Dags för dag 2 då och något ingen kan säga emot var att vädret var emot oss -.-
RegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegn....


LAn gick ju super igår så efteranmälde till msvbn idag :) Var ju en acckumulator så de sista hindren är ju högre än 1.10, typ 1.15-1.20, men tänkte att det fick bära eller brista. Hon skulle bara få gå in och lära sig höjderna.
Men jag har faktiskt ingen aning om vad som hände... ... Jag var tveksam innan. Kände mig osäker på avsprångspunkter och vädret var ju som det var. Sen flöt allt så bra och jag hade mållinjen i sikte FELFRI! och sen bara poff- så tittar hon på vattenmattorna (som hon hoppade utan tvekan igår) och stannar. Sen måste hon ha sett något bakom/på sista hindret för hon drar ju iväg åt höger långt innan :O
Så trött på alla uteslutningar nu -.-

Men det är väl bara att ta nya tag imorgon, då är det bedömning A:0 så då är det iaf bara 1.10, och inte 1.20! Vilket hon faktiskt visade att hon kan hoppa även det idag! :)

 Film:

Westervikshoppet dag 1

Dag 1 avklarad och visst blev den helt perfekt :) Det ända man ev kan klaga på är vädret... men på samma gång var det perfekt med mulet att både rida i och för hästarna :)


Träffade massa trevligt folk idag :) Alla Akeleys svenska ägare har ju lyckats åka till samma tävlingsplats ;) Så pratade en del med dem. Sen är ju även Bennis här, så blev att umgås med dem som vanligt+ deras sovkompisar :)


Nu har jag övat på att rida under press idag också xD Eller jag var mycket troligt den enda som ställde press på mig men iaf xD Akeley är iaf mycket glad att vara i Västervik igen :D Såfort vi kom ner så var hon lugn så hon känner nog igen sig :) På framridningen var hon jättefin! Pigg och glad och bara drog med mig bitvis xD haha! På banan ställde hon upp för mig, Snuttis <3 Och vi var 0+0a i LAn som vi hoppade :D Lite surt efter när jag såg att jag var 2 tiondelar segare än 1an -.- men min grimma för andra platsen var snyggare än vinnartäcket xD haha!

Puss på ponnyn! <3

Akeley på morgonen :)

Med rosett+ grimman jag fick :)


Och man är så snygg i håret efter ridhjälmen vart på xD

Jasse och Stuffan var så fina i msvbn :D





Film från min LA:
 


Västervik

I VÄSTERVIK NU!!! :D



mamma och pappa

Åkte förbi en Turistbyrå för att hämta nyckel och vägbeskrivning till stugan så passade på att agera lite fotograf :)













Så mysig och fin stad! :) Hoppas tävlingsdagarna blir relativt korta och vädret blir bra så man kan ta lite bad och restaurangutflykter :)








Stugan som vi bor i :)



Bil

Nu har mamma och pappa fått för sig att köpa en hästbil (eller ja, de har pratat om det minst ett år..). Alltså en liten bil som drar lite bränsle som vi kan åka till stallet i :) Typ slit och släng att skjutsa i, mest för att ha 2 bilar. Det bästa med det hela är att jag tar körkort om ett halvår (förhoppningsvis då ^^) och då blir bilen MIN!! :D


Men igår var de iväg och tittade på en- som de inte vill ha då den var lite väl risig. Idag var de dock och tittade på en nyare och imorgon innan vi åker till västervik köps den :D ååååh!! :D:D


toyota yaris pictures

denna är det- Fast mörkgrå :) Nice!


toyota yaris images


sista jobbdagen :D

Börjar med att säga att jag HATAR mygg, broms o allt sånt! Och jag KAN BARA INTE låta bli att klia alla myggbett och då kliar det ju ännu mer :/


Iaf. Sista dagen på jobbet= YES! Fick pengar att gå ner och köpa tårta på Lucullus för och sedan bjuda på, och fick även choklad som tack för de här veckorna :) Ska bli så skönt att vara ledig nu :))


I stallet gav jag upp tanken på en uteritt, dels p.g.a värmen och dels p.g.a broms, så jag longerade+tömkörde ist :) Förrutom att min ponny alltid ska hitta på egna vägar, lägga egna volter m.m när jag tämkör *suck* så gick det mkt bra ! :)



Curry

Lilla Curry kom ju i fredags så det är väl hög tid att hon får lite plats här =)

Curry är en lejonhuvad kanin, en ganska blyg liten flicka på 4 år. Curry är mammas jobbarkompis kanin, så hon stannar bara här till 1 augusti. Just nu är Curry ganska blyg, men om man väl ger henne tid kommer hon igång ;) Det bästa Curry vet är att lira boll och göra glädjeskutt i hagen, hon har ju liksom inte haft gräs under fötterna förrut så hon tycker det är härligt att vara ute :) Har inte lärt känna henne så väl än, men personlighet, det har hon =) Efter att vi klippt av hennes klor MASSOR och kammat och klappat bort en hel del päls, (ca 1 hink...)vinterpäls som hon inte fått bort, så ser hon kanin ut för världen :)

En rolig sak Curry gjort: bitit pappa i baken 2 ggr! xD Duktig kanin! ;) En gång satt han i vägen när hon ville springa ut i hagen och den andra gången blev hon bara uppspelt ^^


Just nu sitter mamma och pappa ute i hennes bur eller i boden flera timmar medans jag är på jobbet. De läser tidningen, fikar m.m bara för att hon ska vänja sig och bli med social :)


Har inga bra bilder på Currry än, men här är några pappa tagit i hagen:

haha, blöt!


vinterpälsen kvar...


Tisdag 20/7, eller okej... det är onsdag nu ;)

Duktiga ni är som läser min blogg =) Antar att jag är en kass bloggare så det förvånar mig att ni är kvar ;) Men visst blir jag glad :')

Skulle så hemsk gärna vilja skriva om en rolig händelse på jobbet, men kan ärligt talat inte komma på en enda... hm, en komisk sak är iaf att de har en gubbe, en stammis, som kommit till CocoThai så gott som varje dag och ätit- under 3 års tid!! :O haha! Och jag är urtrött på maten efter 2 veckor xD Kan knappt känna lukten av kyckling utan att tappa matlusten!

Iaf. Väl i stallet red jag markarbete ( = bommar). På en långsida hade jag 2 st galoppbommar, 6 galoppsprång till en bom, 7 galoppsprång till 2 galoppbommar. Hade även 3 bommar på medellinjen lagda så att man rider 4 serpentinbågar och galopperar över en bom vid slutet av varje båge :) Alltså byter galopp över den :) Mamma bar alla bommar åt mig, lyx- jag vet! (Y)
Hälsade på Sofias nya häst också :) Grattis! Så kul för henne :'))


Nu ska jag sussa, vissa har ju jobb imorgon ;)

Vilodag och bilder

Ja, inget stall för mig idag. Ska bara lata mig här hemma och läsa :) Ikväll ska jag skumma tvn efter något bra att se :P

Så kul att tävla i örebro län området, för är så otroligt många som fotar här! :D

Fler bilder från helgen:

5an i LAn Foto: Josefin Blomberg


7an i LAn Foto: Josefin Blomberg


Kumla dag 2

Betydligt bättre väder idag och visst blir allt så mycket roligare då :)


Startade en LA. Hon kändes ganska fin redan från början :) Tyvärr hittade jag absolut inget avstånd till 3an så vi kom nära och Akeley skruttan tog i som en blådåre xD haha! om hon bara vikt in frambenen var vi nästan 1.40 upp xD Höll på att ramla av råväg rakt ner xD Men så blev det likadant på 4an, fast ännu närmare och då tyckte min ponny att hon gjort nog, hon hade ingen chans där... Klantryttare!! Så ett stopp. Men i övrigt- SUPERFIN :)

kass kvalite, men över 3an:


Sen velade mamma och jag i tusen år om jag skulle starta msv eller ej. Planen var ju ej. Men jag var såå taggad och det kändes jättebra. Och när jag sa till mamma att det inte gjorde något om jag blev utvägrad så gick hon med på att anmäla :)

MSVBn gick iaf, hm.. helt okej. I resultatet står det ju bara ute. men iaf så var hon riktigt fin 1-2. Sen tittade hon ihjäl sig på det vita staketet och personerna bredvid mot 3an, så fast jag var på henne massa stannade hon... Men sen var hon sååå himla fiiiin!! Får rysningar när jag ser hinder 7. Kommer så perfekt och hon hoppar verkligen bättre än någonsin nu!! :D Tyvärr slutade lyckan på näst sista hindret nr 9, en kombination bredvid staketet med människor bredvid- ja ni kopplar. Jag blev ganska arg på henne, har ångest nu... Men på samma gång ska hon veta att det är Fel att stanna! Om det inte är så att jag lagt henne fel för då klappar jag henne bara. Men no jävlar om hon får allt serverat ska hon banne mej hoppa!!
Men var inte så sur efter iaf. Bästa msv rundan på länge och det låter konstigt eftersom jag 0:at en annan, men ev den finaste någonsin. För hon hoppade SÅÅ SUPER!! :D
Så ångrar inte en sekund att jag bestämde mig för att hoppa msv:en :)

Venne om film kommer... om någon vill? vilket jag inte tror. Den första filmen är det mest vänta eftersom jag fick "vänta" och de krånglar upp hindret igen. Och den andra var ju lite en fostrings runda...


Fick iaf SUPER FINA BILDER!!!! SÅ DE KOMMER HÄR:


1an i LAn. Foto: Sara Sjöö

5an i LAn Foto: Sara Sjöö

7an i LAn Foto: Sara Sjöö


 Aw finis :') In i msvbn Foto: Evelinn Åkerman


8an i msvbn, hon tittade till på den, men hoppde fint sen :) Foto: Evelinn Åkerman

ondskan

Nu har jag sett ONDSKAN!! haha, bara tvungen att berätta det eftersom vissa tjatat ;)

Och visst var den bra :) På något sett ser jag upp till folk som "Erik". Folk som är jävligt smarta och har moral. Han vet vad som är rätt och fel och straffar bara dem som bör straffas. Lagar och regler bestämmer inte alltid vad som är rätt. Visst, han gör inte alltid det som är bra, men livet går ju ut på att göra misstag- och lära av dem.

Om ni läst MILLENIUM-serien så vet ni att Lisbeth Salander är likadan :)



Kömla

Var det idag :) och dagen blev nästan lika bra som jag ville :) Trevligt folk där att snacka med och hyffsat nöjd med rundan är jag!


Vi lyckades glömma ALLA tävlingsschabrak hemma bara btw- great -.-


Startade bara en LA. och det börjar såklart Ösregna precis när c-ponny börjar! -.- Blev helt genomvåt, men aja.

LA- Själva rundan kändes hyffsad iaf :) Hon gick som vanligt emot lite mot omgivning, men inte lika mkt. Var glad att hon hoppade 3an och 4an, som kom snabbt ur sväng och var tittiga hinder som många stannade på. Efter 5an var det en tillbaka sväng sen skulle man (min plan eftersom hon inte kändes fin nog att gå innanför) rida runt ett hinder innan man svängde upp mot 6an. Men min ponny tvärnitade och tänkte INTE gå förbi det hindret SÅ nära läktaren. Så jag tog tag i innertygeln och drog henne innanför det hindret iaf xD Improvisation där. Det funkade iaf. Men så in i 3 kombinationen som stog på kortsidan tittade hon till på vita staketet bredvid och de få människor som stog utefter staketet så då stannade hon. Lite bra ändå då jag fick säga till henne ordentligt, har varit alldeles för snäll förrut. Sen hoppade hon iaf :)

4 fel kom jag 9 på. Ingen plac. Men HALVA startfältet var utvägrat :O
Inga bilder finns... (vad jag vet)

Men här är film:


Sista delen

18 år mot 33- Vad är skillnaden?


Uteliv:
18 år, vi måste gå på det nya stället
33 år, kan vi inte se en videofilm istället?

Pengar:
18 år, lite pengar, men få räkningar
33 år, mer pengar, men fler räkningar

TV:
18 år, Vi får inte missa Bevvan på söndag
33 år, Va! Är inte Dylan med längre?

Största önskning:
18 år, fred på jorden, skrota alla vapen.
33 år, En löneförhöjning vore inte fel

Värsta mardröm:
18 år, Tänk om jag gör bort mig!¨
33 år, Tänk om jag aldrig hittar någon att dela mitt liv med!

Drömkillen:
18 år, Lång, mörk, snygg, sexig, muskulös, rik och charmig
33 år, Snäll



Kumla imorn :)

Lite mysig tävling hoppas jag :) Har velat tävla på Örsta ända sedan jag var funktionär där förra året.

Enligt startlistan ska jag bara hoppa LA, LA (1 m) och antagligen blir det så också. Lilla pånnyn behöver självförtroende :) Men jag är såå taggad på en msv, så kanskekanske. Men vill ju inte vägra ut igen, Men man måste ju våga prova :)


Gissa vad som kom hit idag? :)

This :)


Curry heter hon :)
Mammas jobbarkompis som ska åka till Kina i 2 veckor.

Vill inte ha någon ny egen kanin, men har ju alla burar kvar så just nu tar jag hand om andras :)

Har du en kanin och ska åka bort?? Lämna den till mig =)

Dagen

Jobbet innebar inte några nyheter... Är så sjuuukt trött på att vika servetter, sopa och putsa glas nu -.-

Drog till Erika direkt efter jobbet :) Men eftersom jag fastnade på hennes blogg nu så hinner jag inte lägga in bilder på kissarna.. 5 hela veckor gamla är de nu. Men ändå såå små :')) Japanen somnade i min famn, 2 ggr! :)De andra var mer på bus-stigen ;)


Red markarbete på Akeley sedan. Gick väl sådär. Har ridit så lugnt hela veckan så hon har överskottsenergi till tusen. Men det ordnar sig nog! :) Var i stallet till halv 10 för att vänta på en sadelutprovare som skulle kolla på henne bara, men hon kom aldrig. Får höra med Camilla imorrn om hon kom tillslut..?

Hemma sent. Och nu blir det nattinatti för mig...



18 år mot 33 år- Vad är skillnaden?

Smink:
18 år, bara ingen ser mig osminkad!
33 år, Läppglans och mascara. Klart!

Arbete:
18 år, svårt att välja
33 år, svårt att ta ledigt

Mat:
18 år, Vem vill ha sushi när det finns varmkorv?
33 år, Vem vill ha nermalt slaktavfall när det finns sushi?`

Solning:
18 år, solskyddsfaktor 0
33 år, Solskyddsfaktor 33

Kroppen:
18 år, ser min rumpa okej ut i de här byxorna?
33 år, hur ser mitt kolesterolvärde ut doktorn?

Föräldrar:
18 år, omständiga
33 år, oumbärliga

Ålder:
18 år, Men jag är 23, jag lovar!
33 år, Men jag är 23, jag lovar!





Hittade ett ämne :D

Ni får lite att dra på munnen åt från globenresan med whs förra året :) Några idag, och några senare


18 år mot 33 år- Vad är skillnaden?

Musik:
18 år, ju högre volym desto bättre
33 år, Dr Bombay ger mig huvudvärk¨

Kärlek:
18 år, när kommer jag hitta den rätte?
33 år, nu har jag hittat den rätte för femte gången

Kläder:
18 år, Tajt, kort och färgglatt!
33 år, Svart, svart, svart!

Kondomer:
18 år, Gud vad pinsamt!
33 år, Gud vad praktiskt!

Sex:
18 år, Hur ska jag tala om hur jag vill ha det`
33 år, hur ska jag tala om att jag inte orkar?

Livsfilosofi:
18 år, ta dagen som den kommer
33 år, Pensionssparande, det är grejer det!

Barn:
18 år, Bara jag inte blir med barn!
33 år, tänk om jag är steril!

Kändisar:
18 år, Wow! En kändis!
33 år, Vem är det?

Det var några, orkar inte skriva fler idag, men det finns 3 riktigt bra som inte kommit än ;)


Dagen var okej. En segdag... Så himla trött!
Jobbet rullade, som vanligt för lite folk bara.

Efter jobbet lyckades jag precis missa bussen, vilket kanske var tur då jag hann en sväng till Pressbyrån och ladda busskortet (Kontant då jag fått hjärnsläpp och glömt min bankkod! :O har förjäves stått och testat 3 st för att ladda kort på bussen, men alla var fel- hittade koden ikväll som tur är iaf :)) och köpte Glass :D
Väl i stallet möttes man av en riktigt glad Akeley som kom gnäggandes och sprang mot hagingången. På något konstigt sätt lyckas jag alltid trassla mig ut ur hagen med en häst i varje hand+stänga grinden OCH se till att de inte backar in i staketet från de andra hagarna bredvid. Trångt- JA, men det går!
Till stallet kom 2 glada Bennisar :D Hörde bara: "Där har vi några Akley-människor!" och vips stog de i boxöppningen :) Awww Kumla o Västervik ska bli bra med dom!! :D<3 Sophia kollade på Akeleys överben och sa att det var helt ofarligt :) Tar det nog ändå lite lugnt, men nu blir det tävling i helgen :D
Red ut sen och dog NÄSTAN av alla bromsar! eller ja, dom dog av mig! :D xD fyfan...

Efter stallet åkte mamma och jag till Lången och jag fick äntligen bada i en sjö igen :))

På kvällen blev det lite "Miss Marple" bara för att hon är så söt :)

Och nu har jag som vanligt fastnat här alldeles för länge... Borde lära mig någon gång!


Haha, Jasse o Stuffan :)

dagarna rullar

hmm... känner att jag inte har något att skriva om...
Dagarna rullar på. Jobb-stall-hem, jobb-stall-hem. Inte bra! Det är sommarlov och då ska det hända saker!

Akeley har lyckats skaffa sig ett överben... -.- Litet på ett framben. Men måste ju ändå ta det lugnt så att det inte aktiveras- blir svullet och ömt för då äre 5-6 v. vila... Dessutom är hon lite tjock i bakbenen, men tror det beror på foderbytet. Hoppas hon blir bättre snart för är ju tävling i helgen, och försvinner det inte snarast kan jag ju inte tävla.... :/


LA, LA bli det i helgen i kumla. Om det inte går jättebra, då kan det kanske bli en msv. Men vill bara skaffa min lilla pånny lite självförtroende så att hon verkligen VET att hon kan hoppa msv, för det kan hon ju! med marginal dessutom. 


Vill verkligen träffa erika i helgen också! :) Ev lördagkväll... hoppas! :D måste ju bara se de knasiga kissebusarna också ;)


Nej nu ska jag sluta tråka ut er och hitta på ett ämne till nästa gång!

Helgen...

Var mycket bra! :) Precis en sån helg man vill ha när man jobbar hela veckorna...

I fredags satt mamma och jag och kollade på sändningen från Falsterbo- Sverige VANN laghoppningen! :D


På lördagsmorgonen åkte vi till stallet tidigt så att jag hann rida innan det blev för hett. Red markarbete och min ponny var så jävla fin!! :') Mjukade upp henne i låg form i skritt o trav. Därefter red jag öppnor på långsidorna i galopp och 3 volter på varje kortsida, alltså en i varje hörn och en vid A och C :)
Sen red jag en bana med 7 galoppbommar på en långsida, därefter snett igenom över en stuts av sockerbitshinder, 6, 5 eller 4 galoppsprång (varierade) fram till ett annat sockerbitshinder. sen på nästa långsida la jag en volt-tillbaka över en bom och bytte galopp. Saktade av till skritt och sen börja om från början :)

Gjorde även en bra övning där man rider alla 7 galoppbommarna. Sen drar någon annan bort den första bommen. Efter andra gången drar personen bort den andra bommen, och sen fortsätter man att dra bort en bom i taget. Gör att man får takt och avståndskänsla, då kommer man lättare rätt på den sista bommen. Lär sig att känna hur långt det är kvar och hur lång galopp hästen har m.m. :)

Slutade med att hoppa snett över ett sockerbitshinder. Akeley tycker att hon är så bra på det ^^



Efter det åkte vi ut till stugan. Stannade där till efter söndag lunch. Låg bara och solade, slappade, la passianser, badade, löste korsord och sudoku, och läste ... 
Lördagskvällen ägnade vi med farmor, farbror och hans fru, och deras 2 vuxna barn (mina kusiner alltså) och kusins flickvän :) Haha, dom är så grymt roliga dedär! Eller retsamma...

*Spelade kubb hur länge som helst :) Haha, min "faster" till farbror: "Vad du än gör Tobbe!!, så håll på Bäcklund!" (fam Bäcklund mot fam Bäcklund spelar kubb)
Jag gjorde en riktig blunder också xD
*Jag skulle stå lite som linjedommare eftersom mina kusiner bara fuskar annars ^^ Och så säger Claes (ena kusin) helt seriöst "åh kolla nu är haren här igen" och pekar på buskaget bredvis stugan, det är ju sommarstuga lixom så när min andra kusin (som jag stenhårt tror på, som Aldrig driver) svarar "ja kolla" så kollar jag såklart. Inte omöjligt att en hare skulle kunna komma. Då tar de jävlarna 2 långa steg framåt och skjuter ner pinnarna -.- Kuuul...
*Min pappa fick också en omgång när han skaffat medlemskort på tennisbanan för att tjäna lite pengar så säger Claes (självklart helt seriöst) "men du vet att det är sån där gemensam städdag där en gång per år"
Pappa utbrister: "VAA?? Neeej??!"
Claes ba: "ja du vet, sopa banorna o så" ----- ------ -----"neej, jag bara skoja XD"
(Pappa blev livrädd xD)


Träning o tips

Känner ett stort behov av att börja träna på riktigt igen... Styrka, kondition m.m. men hinner inget sånt nu, får bli v.30 :)





Tips alla hästmänniskor, Tv4sport sänder frn Falsterbo 21.45 idag :)


Frrrredag :D

Hej hopp allihop :D


Duktig jag är som sitter här som jag lovade :)) Dagen har inte bjudit på några oväntade händelser alls :P [jävlar trodde det var åska nyss ute, men var bara grannen som så nödvändigtvis skulle brumma på sin bil i typ 5 långa minuter -.-]  Jobbjobbjobb sen hämtade mamma upp mig och vi drog till ett soligt och varmt vittvång. Tog en tur ut, någe annat går nästan inte att göra när det är såhär varmt...


Imorgon ska jag rida markarbete tidigt, sen bor vi i stugan resten av helgen. Så tillbaka på söndagkväll alltså :)


Nej nu ska jag gå och kolla på "Walk the line" på TVn :) Riktigt bra film!

Walk the Line

Walk the Line

Walk the Line är filmen om den legendariske musikern Johnny Cash och hans livslånga kärlek June Carter. Cash gick i ett slag från bomullsplockare till rocklegenden känd som The Man In Black, ett namn som symboliserar både Cashs musik och hans livsstil. Cash var en rebell som aldrig kunde fly sina egna demoner eller sin egen tungsinthet vilket avspeglas i hans musik och kanske den enda som någonsin kom honom riktigt nära var June.

Filmen handlar om en av tidernas mest gripande kärlekshistorier men är framförallt historien om en man som aldrig stod vid sidan och såg på utan levde varje dag som om det var den sistaWalk the Line är filmen om den legendariske musikern Johnny Cash och hans livslånga kärlek June Carter.


Hittade på internet att filmen bygger på intervjuver av Cash och Carter och att de båda godkände skådespelarna som skulle spela dem innan de dog år 2003 :)

Klant dag -.-

hhaha! INTE min dag xD


Först satt jag och drömde i busskuren= min buss åker förbi, men jag flyger upp och viftar så vilt med armarna att han inte har nåt annat val än att stanna åbäket en bit därifrån så jag kan klampa ombord xD


Väl inne på jobbet lyckas jag spräcka ett vinglas när det så fint ska putsas xD ooops! ¨


Får därefter en rejäl tillrättavisning och en hel hög sura suckanden när jag råkade ställa i en låda lite snett i en påse så att liiite från kanten rann ut bara för att hon proppat i så jävla mycket mat i den lilla lådan -.-



Sen kom Jasse in på jobbet iaf så då blev ju dan lite intressantare :))

Efter jobbet blev det träffa de 3 bästa och gå på Eclipse med dem :D Bästa filmen i Twilight-serien hittills!! :D


Edsbro

Gick skit... och så var det med det!


Kom ioförsig 4 i LAn accumulator där placeringarna avgjordes på samma sekund. O akeley var duktig och bjöd till lite på ett hinder. Svängde lite tidigt i U-svängen tillbaka mot det avgörande jokerhindret också vilket bestog av en nergrävd vattengrav, guldigt hinder med bara en enda bom på över maxat. Men jag satsade och A ställde upp där :')


Sen msv på lör & sön ska vi inte prata om.


Ska till lite förändringar nu så ska vi se om det passar fröken att hoppa nästa gång -.- Världens envisaste ponny... <3

[Bilder kommer]

Blog uppehåll- slut!

Haft lite blogg uppehåll, men ska försöka hinna med den nu igen :)


Börjat jobba på Coco Thai den här veckan då :) Det är väl helt okej .. :P
Första dagarna ville jag bara spy på stället, och hmm fortfarande ibland. Men ja, mer och mer att göra nu, och även om våra typp arbetsledare lr någe kan bete sig som bitchar är de riktigt trevliga stundtals :) Hahah! Stå nere i TakeAwayen och du vet så gott som aaallt om deras liv xD


Jobbet var väl inte direkt vad jag trodde .. Så lite gäster och buffé hela dagen att ta emot beställningar, duka av bord m.m. ersätts av städning, diskning och vikning av servetter och ja... Absolut Allt ska vara Perrrfekt annars får man göra om allt, tex vikning av 100 servetter -.-


Nu har de fått in nya Slimegröna tröjor igår också som får oss alla arbetare att likna "små grodorna" men det är väl okejj antar jag :P

Godis, byxtrubbel och accumulator

Hittade massor av godis i en av mina lådor nyss- Kan dagen bli bättre?? ;D

Dock har jag ett problem just nu... Jobb nu, direkt på måndag morgon alltså, och jag har inga svarta byxor att ta på mig! :O Men kanske hinner upp innan jobbet börjar och inhandla mig ett par, eller efter... så får jag slita med de gamla jag har en dag :)

Nej nu ska jag inte fastna här. Pappa är ute i trädgården och jobbar och ska jag slippa hjälpa till är det bäst att ägna mig åt det jag ska = Packa. Är ju EDSBRO hela helgen :D (Ligger bortanför KNUTBY :S)


LA, (accu) och MSVB på lördag
MSVB, Ridsport Ponny Cup, på söndag



Accumulator (accu) regler: (Taget från TR. Haha! Har märkt det på nationell nivå, TR=ryttarers/dommares/ medhjälpares/ hästskötares bibel. Alla har sån jävla koll på alla och händer/misstänker någon något så ringer man första bästa med TR tillhands ;))

Mom 394 Ackumulatorhoppning / Accumulator Competition

(FEI art. 269)

Denna hoppning sker över en bana bestående av 6 till 10 enkelhinder vars svårighetsgrad,

höjd och/eller längd tilltar successivt. För felfritt övervunna hinder får

ekipaget poäng motsvarande hindrets nummer. För nedslaget hinder erhålles inga

poäng. Övriga fel belastar ekipaget som i bedömning A (således avdrag med 4 poäng

vid första olydnad, 1 poäng för varje påbörjad 4-sekundersintervalls överskridande av

maximitiden). Maxhöjden för klassen får överstigas med högst 10 cm på sista hindret

och på de närmast föregående hindren med högst 5 cm.

Sista hindret i klassen får ha ett alternativt hinder kallat Joker. Jokerhindret ska

vara svårare än det ordinarie hindret och ger felfritt övervunnet dubbel poäng.

Om Jokerhindret rivs ska poängen dras från slutsumman. Efter en vägran på

Jokerhindret får normalhindret hoppas vid nästa försök.

Hoppningen bedöms antingen enligt metod A:1a med en omhoppning på tid över

förkortad bana vid lika högsta poängsumma i huvudhoppningen eller enligt metod

A:0 där tiden avgör direkt vid lika poängsumma. Vid omhoppning ska hindren hoppas

i samma ordning som i grundhoppningen och behålla sina respektive poäng.





Spännande :)


Sommarjobb

Precis när jag stog uppe i Frövi vid familjens hyreshus idag med pappa och farbror och målade fönster, ringer det från kommunen!? :O

Snacka om att jag blev helt tagen på sängen! Minns inte ens vad hon sa eller vad jag svarade. Men klart var att jag fått sommarjobb på CocoThai inne i stan v. 27-29 :D

Så fort jag kom hem ringde jag upp henne för telefonnr m.m. och direkt efter ringde jag CocoThai. Thanh (arbetsledaren) var inte där, men jag babblade glatt på med en annan snubbe som jobbade där :)

Åh är så himla glad nu :D Har tagit alla möjliga ströjobb, o visst har det sagt lite klirr i kassan men nu är det slut med att slita för liten summa, nu har jag ett riktigt ;) Och thailändare är så himla trevliga också så det kommer nog bli prima dedär :)

Jag börjar 10.30, hur soft är inte det?? :D Tyvärr slutar jag nog sent o har hästen att ta hand om sen, men vafan :) Mamma har såklart ledigt de v också i sommar... men v30 är vi lediga båda två :D

Hihi, nu är jag snart rik iaf ^^ deni!



Hur många kommer o käkar thaimat när jag är där?? ;D
 

RSS 2.0