Söndagar alltså =)

Hej alla söta läsare :)


Ni verkar kika in här på söndagar? :) hm, spännande, får se till att uppdatera er på lördagkvällar och sen på söndagar alltså ;) Och såklart resten av veckorna för er riktigt ambitiösa :)



Just varit på möte inför Div 1 och Elit lagen fd. Wittvångs hästsällskap ska ha med nästa år. Just det- nu är det offentligt. Wittvång kommer mycket troligt inte ha något kontrakt med Vittvångs gård nästa år. Lite sorgligt faktiskt, men så blir det. Eftersom gården nu kommit på ett helt nytt avtal. Så vi byter klubbnamn av anledningen att gården inte ska kopplas till klubben längre och vi som tävlar ger gården riktigt mycket reklam som det är idag.
Nya namnförslaget är Örebro Ryttarteam. Tycker att det är riktigt bra :) Eller som mamma föreslog för att inte blandas med Örebro Fältrittklubb- Ryttarsällskapet Örebro/ Ryttarteamet Örebro


Söndag är en okvinnlig dag

Det sägs att söndagar är en okvinnlig dag och jag gillar uttrycket! :)


Hela jobbveckan -måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag försöker vi se bra ut Vi ska vara snygga, smala, sminkade och fixade, Kanske inte FÖR fixade bara, vi lever ju som alla vet i mellanmjölks landet så det gäller att inte sticka ut- eller hur ? ;)

På fredagkvällen kanske vi träffar kompisar eller går ut och festar.

På lördagen är det samma sak. Kanske en tur på stan också och sen fest och umgänge.


Vi lever i en tid där det gäller att hela tiden vara på topp. Visst vi tjejer står inte i badrummet flera timmar för att någon tvingat eller sagt åt oss, men visst kan det bli tröttsamt ibland !?


Därför är slappar-söndagar så efterlängtade. Då kan man helt oskyldigt gå osminkad, i mjukiskläder med ruffsigt hår utan att någon dömmer oss för det :)


Tänk om dessa verkligen fungerade :)



Ställ om klockor

DAGS ATT STÄLLA OM KLOCKAN SNART OM NI INTE REDAN GJORT DET :)



och alla vet att vi ställer BAKÅT nu? ;)


Halloweenhoppning :)

Dags för dagen D=ungdomssektionen ordnar OBG & Pay 'n Jump med Halloween tema :)


Var uppe till sent igår och bakade muffins med "spindelnät" (smält choklad ringlad över) och packade alla Halloween saker vi bara hade här hemma.



Idag var det upp tidigt för var en hel del att fixa! Var på wittvång 8, och halv 10 skulle allt vara klart, alltså utskörda skyltar, ringt gården och kollat hinderstöd och toa, checka banor, byggt framhoppning+avgränsning, byggt bana+ collectingring, pyntat massor!, dragit och fått igång musiken, pratat med funktionärer, lagt iordning priser, hämtat tidtagarur, mätstickor, siffror, walkietalkies ur boden, ställt iordning fik+sekretariat, få igång dator, burit över hinderstöd m.m.
och jag gjorde nog lite av allt, förutom bygga banan då. Har en dålig vana att ta på mig för mycket och göra allt det som inte är självklart att någon annan gör ;)


Först ut var OBG, och våra kära, modiga mammor gjorde upp i en rafflande tävling där allt och lite till hände! :D
Det jag kommer minnas är Tina och Alfs recerrundor, Sennikas mod, Nettans lycka, Ella som taggade över och Anita skräckslagen försökte hålla sig kvar uppepå:) När Carro satsar gärnet med lilla Olle, och när Susanne skriker innan "vi ska ta det lugnt nu!!" och sen rider HUR SNABBT SOM HELST och vinner ;)



Efter det var det paus och vid 1 började p&j, och vi hade ca 80 starter! Allt flöt på bra :) Och det var bara SÅ KUL att så många ändå verkligen gått in för det här med att klä ut sig :D
Gulligast idag var 30-40 cm hopparna! Två B-ponnysar med ryttare som absolut INTE sparat på utklädnaden! De hade svarta små klänningar, häxhattar över hjälmarna, sprayat hästens svans i rosa och svart m.m. Men alla utklädda var såklart speciella i sig :)


En lyckad dag blev det iaf :)


Grattis på namnsdagen

Lillebror! 


och mamma i efterskott för måndag! :)<3

 


Förskylnings-tider...

Inget jobb idag...

Vaknade förskyld! Så sov lite till, sen blev det frulle och med mixmegapol spelandes i bakgrunden fick jag lite läxor överstökade här hemma idag istället :)


Var faktiskt så pass duktig ändå att jag bakade en sockerkaka att ta med mig till jobbet imorgon-sista dagen där ;)




haha

har ingen tid för blogg så


Hej



och



Hejdå :)




Det ska börjas tidigt :)

Nytt jobb, möte och bilder

Måndag igen, och fortsättning på prao-tiden. Men nu Lås & Säkerhet istället. Hängde med ut och monterade lite lås och hamnade även av någon anledning på deras kontor och la in fakturor ;)




Efter jobbet träffade jag ungdomssektionen och vi planerade det allra sista inför OBG och Pay&jumpen i helgen.
Trevligt var det! Men efter 3 timmar var vi klara iaf :)


Bilder från Marieberg med Erika i helgen :) Min nya bruna stickade på bilderna :)


Söndag.. snart måndag igen

Letar bilder på plaggen jag hittade igår, men hittar inte en enda av dem i onlinebutikerna :O eller inte i rätt färg.
Jaja, nu har jag bestämt mig för att behålla dem iaf :)


Gårdagen var nästan allför bra. Livet brukar vända till det sämre, och så småningom kom det. Jag kommer iaf leva på min lyckliga lördag ett bra tag! :)


Idag har jag sovit, sovit, sovit! slappat, åkt till stallet, färgat mammas hår, lagat mat och kollat på Beck :)

Erika-dag

Hej på er! Sitter hemma hos Erika just nu och våldgästar hennes dator :) Fast det vet hon inte förren hon läser det här, för hon är och byter kläder just nu :P


Efter stallet på morgonen, (då jag fick börja trava i sadeln btw :D) Så blev det en snabb tur hem för att äta och byta om.

Träffade Erika senare och gick först en liten sväng på stan och tog därefter bussen till Marieberg. Hittade en del och brände pengar, så därför måste jag få fundera lite innan jag börjar använda grejerna- det finns ju Öppet Köp :) men blev en jacka, två stickade tröjor och en ögonbrynspenna.


Tog bussen hem och lämnade kassarna, sen var det iväg till erika igen, där jag fick mat. och nu är det dags för bio :D

Imorgon lördag

Imorgon har vi utsläpp- så det blir stallet tidigt på morgon.


Sen ska jag träffa Erika (som jag inte träffat på 2 veckor :O) och så blir det Marieberg, och bio på kvällen.  Lyckan, Kärleken och Meningen med livet :)






Sista dagen på jobbet

Sista dagen på Hörmann, och den blev något extra :)


Hade ju med kladdkakor, glass o grädde och dukade upp till fm fikat- riktigt uppskattat. Men ärligt, finns det något godare än kladdkaka?? ;)


Vid lunch tog mamma och jag bilden till Mega och köpte mat! :) Blev schnitzel, med någon god sås och potatis-bitar- SUPERGOTT!!!


Efter lunchen hade jag turen att få en tid hos Marie- en massör som kommer till hörmann varje fredag! Så fick mitt livs första massage :D Och visst var det skönt! :)


Och så slutade vi halv 4 :)


Slut på hörmann veckorna- nästa vecka blir det Lås & Säkerhet :)


Hörmann värd kladdkaka

Nu börjar jag äntligen komma in ordentligt i Hörmann :) Börjar förstå alla, deras rutiner o allt.
De börjar dessutom utnyttja mig :O haha, nejdå, de frågar om jag vill ha nåt att göra, och ger mig sedan det de själva inte vill göra ;)

Var iaf med Mikaela i växeln större delen av dagen :) Öppnade, sorterade, delade ut och packade post. Skickade iväg en del annat med posten. Rensade i arkivet, hämtade papper och delade ut papper. Springer även emellan och snackar med Camilla óch Helena, sorterar papper åt Robert o Kent. Hjälper mamma o Gunilla med fakturor. Hjälper Cia med fakturor. Springer ut till lagret o ja, typ allt :)




Imorgon är det sista dagen där, och kom på i em att jag måste bjuda på något! :O Så rörde ihop 2 kladdkakor nu på kvällen och nu är de just klara i ugnen :)


Onsdag..

Hhahah! Sitter och kollar på Välkommen åter på 4an, bästa humorprogrammet just nu!! :D
Innan det var det Berg flyttar in :)



Idag har jag gjort nästan allt på Hörmann! Folk drog i mig åt alla håll och ville informera mig om just DERAS ansvarsområde ;) Men då har jag något att göra iaf :)


Akelej var mycket fin idag också! :D Tömkörde, och äntligen har palletten ramlar ner för henne. Hon var Grym bitvis :) De har fått upp belysning på utebanan så nu kan man vara ute på kvällarna igen :)

bullar och jobb

Det är illa att jag bloggar så dåligt- och det är ännu mer illa att jag inte har någon bra anledning till varför!


Iaf så måste jag bara berätta att jag bakade bullar för första gången själv för några veckor sedan (på bull-dagen) :D

Lite misslyckade, men på något sätt såg de ut som bullar, och som vanligt när de blev lite misslyckade blev de såklart- jättegoda!



Denna vecka är jag i receptionen på Hörmann :) Lite random bilder:


Kontoret

Arkivet -.- Hitta, kopiera och hämta ett litet papper i en av alla dessa miljoner papp-mappar..

en bunt papper ur en pappmapp, eller pärm, och nu ska vi alltså ha ett av dessa...



Mikaelas skärmsläckare :)



Haha, Mikaela och jag hittade en bild till "Hörmann-nytt" ;)


Agnes <3

Kom hit i lördagskväll :)

Vi snackade mest och kollade på "Pretty Woman" (som jag inte sett innan :O) och "Dear John". Bra filmer båda två!- Rekomenderas.


Vi var grymt trötta eftersom båda två gått upp kl 6 på morgonen! Men på något sätt babblade vi oss uppe till klockan halv 4, eller kanske 3 snarare? x)


Iaf, en bra kväll/natt/morgon/förmiddag :D


söndag kväll

Ojojoj, jag känner mig jätteskyldig! har inte bloggat alls nästan i helgen, men vart kom alla besökare ifrån?? :D 


Iaf, hästkunskap cup slut. Ganska skönt faktiskt, även om det var riktigt roligt! Mycket fix dock med detdär! Men nu är det fulladdning inför OBG (OLD BOYS AND GIRLS), dressyrmupparnas duell och Pay&Jumpen den 30e istället! :) Tror att det kommer bli kanon med Halloween tema och allt! :D Ska inte avslöja för mycket, men kom gärna med kreativa och roliga idéer om hur man kan utsmycka hindrena med halloween saker! för det har vi tänkt göra ;);)


Ska bli kul att se alla mammor och pappor skumpa runt och tända till för att vinna OBG!! Hoppas på att det kommer en hel del folk- OCH ANMÄLNINGAR- så sporra era föräldrar nu alla WHSare!! :) Det kan inte bli värre för dem än att de gör bort sig! :)



Mitt repotage om Hästkunskap cup som även snart ligger på hemsidan: 

Redan i gryningen (nästan) var vi uppe på lördagsmorgonen, och i kylan packade vi in oss i två bilar och så bar det av med mål Strömsholm och hästkunskap cup final!
Laget i år bestod av Wilma Nilsagård, Wilma Jeppsson och Maria Lindh. Med som lagledare var även jag (Sandra Bäcklund), Filippa Nilsagård och Louise Brantsberg. Alltså välrepresenterat från både hopp och dressyr. Tina Krönert Lindh var även med som chaufför.

 Vid halv 9 började vår grupp och Wilm:orna med Maria gav sig ut till de fem stationerna.  Lite besvikelse infann sig dock när vi lagledare fick veta att vi inte fick gå med ut till stationerna runt om på strömsholms området, utan istället fick vi och chauffören sitta och värma oss i ett kafé en stund där vi åt vår frukost.

 När vi blivit tillräckligt varma gick vi en rundtur på Strömsholm och kollade in stationerna (som vårt lag redan avverkat) och stallarna. Därefter mötte vi upp tjejerna som berättade att det gått ganska bra för dem. På stationerna hade de bland annat fått nämna saker som ska ingå i ett stallapotek, beskriva skillnaden på inflammation och infektion, fått säga vilka fel en person gjort som visat häst vid hand, uppskattat hö, satt ihop träns m.m.

Vi gick och satte oss på läktaren i röda ridhuset och tittade på när Jens Fredricson och två ryttare till tränade. Men med ca tre timmars dötid till godo bestämde vi oss för att besöka Hööks i Västerås. Det blev en del inköp och ett snabbesök i McDonalds Drive In innan vi klockan 13.00 åter satt bänkade i Röda ridhuset för att se en clinic av två ridlärare på Strömsholm och deras elever/en annan tränare ridandes. Efter en lärorik clinic kom de två sista ”utslagsfrågorna” som vårt lag skulle svara på. En av dessa var hur man korrekt leder en häst med kandar.

 Därefter blev det en spännande väntan innan de redovisade vilka två lag som slutat delad tvåa och utnämde vinnaren av Hästkunskap SM 2010! Tyvärr var det inte klubben Wittvång de ropade upp i år, men nu när vi fått lite kött på benen vet vi hur vi ska förbereda oss ännu bättre innan hästkunskap cup nästa år- och då har vi förhoppningsvis med minst ett lag till!? :)

 Efter en solig dag i Strömsholm som innehållit många goda skratt och nyvunnen kunskap begav vi oss glada men trötta hem igen med mycket ny inspiration.



Lite opersonligt sådär, men blir så när man skriver till hemsidan och jag orkade inte skriva om det hit :)


Hästkunskap cup- slut

Ja då var det avklarat och... vi vann inte- men vi var glada ändå! :D


Kul hade vi iaf. Mer info om vad vi gjorde hela dagen i strömsholm får ni senare för nu ska jag till stallet och sen kommer Agnes ikväll och sover här.


Tjingeling! :)

Imorgon smäller det!

Då är det final i Hästkunskap cup på strömsholm :)

Hoppas våra tjejor pluggat ordentligt! Första pris är en clinic på klubben med strömsholms ridlärare, och det vore väldigt kul att vinna det. andra och tredje pris är biljetter till globen- så det har vi ju redan :)


Hoppas på en rolig o spännande dag imorgon :) Ska upp redan runt 6, för 7 åker vi! :)

Sen är det då den här tävlingen med 7 stationer ska avklaras. Restauranger och stallarna har öppet hela dagen. Det är rundvisningar och så avslutas dagen med just en clinic :)


Synd för er som missar!! Jag tror att det blir grymt! :D


Resultat senare... :P


Inte alltid som man tror.. :)

Hann inte med något bloggande alls igår, var hemma vid 11 på kvällen. men det hände VÄLDIGT mycket igår :D



Igår skulle mamma klippa sig vid kvart i 6 och jag skulle på möte inför Hästkunskap cup finalen (som är på lördag!!! :D) Därför hade vi ordnat så att Jonna tog hand om Akeley :)


Vid lunch ringer dock Kristin (sadelutprovaren) och säger att hon kommer IKVÄLL! :O :D Så det blev att tänka om.. :) Jag åkte från mötet vid kvart över 7, och mamma hämtade mig direkt efter hennes frisörbesök. Dessimellan hade hon hunnit in för en snabbhandling så en macka jag tryckte i mig i bilden blev min kvällsmat :P


Kom ut till stallet vid halv 8 och då var Kristin (Krantz Pettersson) redan där :)
Hon hade med sig 2 Santa Cruz sadlar (Celine) en 16 1/2 tum, mörkbrun o en 17 tum svart. Sen en pessoa sadel också. Pessoan var lite för lång, men Santa Cruz-sadlarna provred jag i :)


Det är ett himla bökande, eftersom sadeln åker fram på Akeley. Men med gelépadd och Fransk gjord så ska den ligga rätt. Men får sitta av och dra bak den typ var 5e minut nu i början. Men gör vi det kommer den tillslut stanna där.

Mycket information blev det. Men det viktigaste var att den MÅSTE ligga rätt, vi kommer att få vara grymt envisa! Sen lite hur jag ska sitta i sadeln, hur jag ska rida akeley m.m. Kommer få rida in den i 3 v nu. v.1 skritt, v2. trav v3. galopp. Ska bara rida varannan dag också. Sadeln är ju helt ny, så det kommer ta ca 40 ridtimmar innan den satt sig. Men det kommer att vara värt det :)


Bestämde mig för den svarta 17 tum sadeln :) Har ingen bild på min, men här från google, mörkrun dock



Jag måste säga att jag rekomenderar Kristin! Hon är mycket noggrann och vill att man är engagerad hela tiden. Hon är pedagogisk och hon KAN verklige mycket! Hon lägger ner mycket tid och vill att allt ska vara perfekt! Hennes hemsida: här


Men tänk er själva hur stora och otympliga sadlar egentligen är, med alla bommar o läder o gud vet vad! Tänk om ni själva skulle arbeta med några bommar som tryckte in i ryggen på er! Tänk en gång till innan ni slänger på en sadel som inte är utprovad bara för att ni haft den på alla hästar ni haft i alla år- Är det värt en skadad häst?


13 oktober...

Kontoret flöt på som vanligt idag :) Lunch på CocoThai blev det, pappa betalade så! :D

Sen en lugn o skön kväll efter stallet. Kom inte hem förren 9, och då blev det en VARM, efterlängtad dusch! Det är så grymt kallt nu! Och sen lite pannkakor. Blev Berg flyttar in och Välkommen åter som rullade idag, en 4an kväll med andra ord.


GRATTIS LISA JONSSON SOM FYLLER IDAG! :D


Nu ska jag gå och syna några sidor av Älskade Syster :)


och GRATTIS min Lisa... <3 som skulle fyllt 10 idag... :'( Jag glömmer dig ALDRIG! 

Du var och kommer alltid vara den bästa för mig! <3

bloggtävling igen

Finns så himla många! Men är bara med i de jag verkligen vill :)

Nu en hos phifadesign.se :D här: http://millahoman.blogg.se/category/tavlingar.html

Vore perfekt att vinna detta! EV får mamsen det i julklapp då :)

Prao hela dagen lång

Lite segare på kontoret idag... nu när man sett allt och så. Men tja, alla är ju glada och trevliga iaf :)



Efter jobbet drog mamsen o jag upp på stan och jag fick äntligen min trasiga skinnjacka och skorna inlämnade på lagning :) Skönt när man får saker överstökade. Och skomakaren är ju helt otrolig! Han säger att ojoj, det här kommer bli svårt och ta tid, men det kommer att bli BRA. Men han behöver 2 dagar på sig och det kostar 100 kr för nya sko-klackar och 200 kr för den sönderslitna jackan ;) Det är ju INGENTING!



I stallet red jag bommar. Akeley skötte sig kanoners. Mjuk och lätt att följa.
Hade fått tips på träning av Anna, att lägga ut 5 bommar på volt. Sen skulle akeley få det trångt så börjar med 2 m (c-ponny) mellan alla bommar (normalt 2.5 m) sen gör man det trängre o trängre. slutar på 1.5 m mellan bommarna. Akelejjan hade inga problem alls :D
Hon har slutat dra och spänna sig över bommar, utan galopperade lugnt på i samma tempo.


Det enda positiva med att rida barbacka 4 veckor är att man får bättre balans, tvingas rida i samlad galopp hela tiden för att inte skumpa vilket stärker hästen. Och så lär man känna hästens galopp ännu bättre. Kom inte fel in på bommarna en gång! :)


Midcut boot


Bloggtävling




Jag är med och tävlar om ett mirakel kit från Depend, här


Första praodagen

Första dagen avklarad och helt okej var den :)


Fast jag känner mig så inkompetent när jag inte hittar bankgironummer, cleeringnummer, rätta momsen m.m.
Men det gick ganska bra tillslut :)


Gick en rundvandring också och hälsade på alla på Hörmann och de verkade trevliga allihop :) På fredag ska jag försöka förstå mig på lagret med Henrik? Nästa vecka sitter jag i växeln med Michaela och mitten på nästa vecka är jag hos Helena?
Resten av tiden sitter jag på mamsens kontor och veckan efter är det pappas jobb Lås&Säkerhet som får dras med mig :)

 

Chokladkopparna räddade min eftermiddag :)

Prao...

...imorgon- wish me luck! :)


Slut på VM

VM klart och även om besvikelsen för att Roffe inte var med i finalen var STOR så måste jag säga att det slutade ganska bra ändå :)


Philippe Le Jeune från Belgien vann och som den mannen red!! :O SÅÅ MJUKT OCH FINT! Han var verkligen värd segern! Så roligt att se honom efteråt, han klappade om alla hästar jättemycket! Och sa att han håller på med ridsport just därför att han älskar hästar :)
Och som han red Hickstead, den hästen såg inte ens het ut med honom i sadeln! Och Abdullahs fina sto, vred sig inte på sidan med bakbenen en enda gång med Philippe, utan det såg så okomplicerat ut :) Kul för sporten också att man kan vara 50 år och vinna VM,  i många andra sporter får man sluta LÅNGT tidigare.


Men jag vart så grymt arg bara när Abdullah sattsade gärnet i mål på Hickstead!? :@ Hästen vart ju grymt upprörd och nästan skenade runt med honom. Och så fick han slita i den för att få stopp- så ska det inte gå till!  tål inte att se sånt! Han var dessutom i nästan varenda bom med den hästen. Han hade köpt hästar får 150 miljoner innan det här mästerskapet eller något- snacka om att få allt serverat!? Han var även den som hade svårast att förstå de andras hästar och så vann han silver- nej, där är jag dålig sportman, Pessoa skulle haft silvret!

Philippe Le Jeune

Hoppning

Tog och hoppade igår iaf! men ändrade en sak den här gången:
satte på henne en tyggjord och så fäste jag martingalen i den.


Med martingalen kunde jag få kontroll direkt efter hindret, även när hon hoppade av stort så då slapp jag skumpa :) Provade även med schabrak först men det gled bara på sidan.


Men hoppade iaf 2 räcken. Började väl på 50 cm :))) men akeley var så klumpig och var i hela tiden så höjde lite till 70 :) Och sen fick jag inte hoppa högre för mamma eftersom jag varken hade väst eller sadel x)


Men iaf var akeley gudafin igår! :D Hon var jättemjuk och fin direkt när jag tog tyglarna :) Men det tror jag kom efter igår. Hon är verkligen ingen ponny man sitter och rider runtruntrunt på. Desto mer nytänkande och utmanande desto roligare tycker hon att det är och då skärper hon sig :)




1. började med att hoppa på volt i båda varven.
2. Sen hoppade jag det ena räcket, la en 10 m volt runt räcket, sen hoppade jag nästa räcke, la en 10 m volt runt det.
3. sen hoppade jag på en 8-volt. och bytte galopp i mitten :)


Hel**te!

Fan, sitter och tittar på VM, och Roffe rev just (jag hade inte sett några resultat innan, även om det är eftersänt) en enda liten bom föll... Men ingen final nu :( så han blev alltså 6a och ingen 4hästars final för honom



Hade varit så kul att se honom rida de andras hästar! Eftersom han är världens största ryttargeni!

Blir Strömsholm den 18e när han kommer hoppas jag! :) inte bokat än...


Morgon på er

Så skönt att sova ut och sen äta en god frukost :)


Dagen ser inte ut att komma att innebära särskilt mycket :P


Blir lite allmänt fix och sen stallet sent ikväll :)
Min ponny blev så glad igår när jag red ut (barbacka som alltid nu) och så lekte vi lite, galopperade i backar, hoppade små stockar och tränade galoppfattningar från skritt. Sen hoppade vi över en STOR vattenpöl, och ni skulle ha kännt själva hur hon tryckte upp och sen sträckte ut :)))

Hon saknar verkligen hoppningen och att åka ut och se nya ställen, och jag med.... Grymt mycket! Men om vi hoppar just nu blir det bara slängigt eftersom jag inte har någon sadel som stöd efter hindren. Och vill ju inte förstöra hennes rygg helt.
Dessutom är hon så laddad och glad då att hon blir en gunghäst= hon galopperar på stället, och "vaggar" fram och tillbaka. så då blir det ännu svårare...


Tror att hon tycker livet är precis lika tråkigt som jag tycker att stallet är just nu.



Jag är och har aldrig varit den typen som kan göra någonting utan att ha ett mål med det. Just nu blir det varken träningar, tävlingar eller någon planering alls. Vi bara VÄNTARVÄNTAROCHVÄNTAR på en sadel. Utan att se resultat på tävlingar, att höra vad tränarna har att säga är det svårt att veta vad man ska träna på.


Det är mer än 3 veckor sen equiterapeuten var hos oss nu, och alltså har jag ridit 3 veckor utan sadel. Det är mer än en vecka sen sadelutprovaren var hos oss, och hon har alltså inte fått hem de nya sadlarna som vi ska prova än...


När hon väl fått hem dem kan det DRÖJA innan hon kan komma.
Därefter ska sadeln skrittas in en vecka
Travas in en vecka
Och galopperas in en vecka
Och sen ska jag väl hoppa i den några gånger innan jag kan tävla med den, alltså några veckor till


Alltså ser ni som jag bara hur veckorna blir flerochflerochflerochflerochfler


Ska det verkligen ta alla dessa veckor att få en passande sadel och innan man kan tävla i den?.... :/


Det enda fantastiska är att jag har en ponny som ställde upp ända till LA, med en sadel som låg skit, och när hon hade ont i länden :( Men det är ju så, man litar ju på att sadelutprovarna man har kan sitt jobb- men nej!?


Ska bli intressant att se vad Akeley verkligen kan, utan ont i länden och med en skitsadel :) Nu kanske hon vill hoppa msv nästa år, för nu förstår jag ju henne, vem vill hoppa msv med länd-ont?

Ska försöka få till en löshoppning, så får hon hoppa av sig och så ser vi hennes riktiga jag över hindren :)


TV-kväll

Min 4 veckors-skol-ledighet firades med lite tacopaj :) Och nu ska jag dra mig tillbaka till soffan igen, till godiset och kolla på Kingdom of Heaven


TVn har rullat sen halv 8 idag, så en del program har hunnit passera- men nu dags för film alltså! :) 


Hejsvejs!


Haha, visst skulle man kolla då?

Flygvärdinnor tröttnade på att folk ignorerade deras säkerhetsgenomgångar. Kolla in deras lösning här:





Nu är det helg, sedan prao 3 veckor och lov en vecka. Ingen skola på ca 4 veckor då alltså! :D

Ibland vill man bara sluta ögonen och sova

Kan bara säga att det är MYCKETMYCKETMYCKETMYCKETMYCKETMYCKETMYCKET nu...


Så ser mitt liv ut. Jag har tusen saker att fixa. Så om jag glömmer något är det inte för att jag skiter i det, då är det bara att tjata igen på mig ;)



Igår när jag kom hem sent och vid halv 10 satte mig för att fortsätta med att väva in socialpsykologiska begrepp i en romananalys+ alla andra 1000 läxor jag har att göra, så hade jag inte sparat de 2 timmars arbete jag lagt ner :O

Snacka om att jag bröt ihop.... Satt uppe till 12 och försökte få ihop det någorlunda likt det som det var innan.



Om 2 timmar kommer det folk hit för hästkunskap cup. Det ska bli jättekul! :) Men jag har inte ens börjat läsa igenom all fakta eller börjat med bildspelet...


Älskade syster

Blev en impuls låning av Joyce Carol Oates bok, Älskade syster när vi besökte skolbiblioteket idag.





delar av baksidetexten:

"Skyler hjälp mig     Skyler jag är så ensam på det här stället Skyler    jag är så rädd     det gör så ont Skyler   "



En januarimorgon hittas den sexåriga skridskoprinsessan Bliss Rampike mördad i familjens källar. Mordet visar tecken på brutalitet och fallet väcker genast ett enormt mediaintresse. Hur kan någon ha förgripit sig på flickan och lämnat henne att dö med resten av familjen sovande i samma hus?"



"Tio år efter mordet påbörjar Skyler sina minnesanteckningar. Förvirrad och orosfyllt söker han svar på vad som hände natten då hans kända lillasyster mördades."



"Joyce Carol Oates återvänder i Älskade syster till en verklig händelse: mordet på skönhetsdrottningen JonBenét Ramsey 1996- ett brott som kom att skaka hela USA och som förblivit ouppklarnat"


"...gör Oates sin egen tolkning av en verklig händelse och ger den ett eget tänkbart slut."



VM i Kentucky

Nu har hoppningen börjat i Kentucky och då blir även ridsport det ända som rullar på vår TV skärm.


Pappa grymtar om att "vet ni hur trött jag är på hästar??"


"BRA!", blir svaret "Då förstår du hur trött jag är på den jävla fotbollen som sänds varenda dag!!??"

Har ni reflekterat över faktum att Sverige har riktigt starka medaljchanser i Ridsport-VM. Men det har inte skrivits mycket alls om ridsport i tidningen, sagts på Sporten på TV m.m.

I fotbolls VM var SVERIGE INTE ENS MED!!?? Räknade ni hur många sidor som skrevs? Hur många timmar de snackade fotboll på TV/Radio.
Nu under Ridsport-VM handlade 1 timme sport i söndags om just- fotboll.


Okej, jag ska inte bli en som alla andra gnällig ryttare, som sitter och är sur över att ridsporten inte får plats.
Men alltså --- fotboll är inte den enda sporten i världen!!!!!!!!!!!!


Ännu mer sadeltrubbel

Precis vad vi så INTE behövde...


Förövrigt har dagen flutit på bra :)

Jag hatar spanska- men det är ingen nyhet. Skrev läxförhör/prov på profilen och gick faktiskt bättre än vad jag trodde :) Skrev liksom klart det kvart i 1 igår/idag natt och sen skulle det övas in också, opps!



Min ponny var galen i hagen igår. Hon har så grymt med överskottsenergi nu när vi inte har någon sadel och hon inte tränas ordentligt eller tävlas. Hon sprang runt, runt och galopperade/bockade/sparkade bakut. Blev ett riktigt dressyrpass senare (så gott det nu går barbacka) för att få ur henne lite energi!

Dessa övningar red jag:



i skritt red jag längst den inre fyrkanten. I varje hörn gjorde jag en kvarts framdelsvändning. Däremellan gjorde jag antingen en ryggning eller en halt.



I trav red la jag en volt vid mitten på kortsidan. Sen red jag skänkelvikning till väggen. När jag kom till väggen ökade jag traven. Sen vände jag in på kortsidan, la en volt och red skänkelvikning igen.





I galopp red jag en fyrkant innanför spåret. I varje hörn gör man en kvarts bakdelsvändning. Därefter rider man en liten fyrkant i fyrkanten, så blir det tätt mellan bakdelsvändningarna.


Efter ett ha gjort det i båda varven satte jag ihop det:



Börja t.ex i höger varv på den övre fyrkanten. Gör en kvarts bakdelsvändning i hörnen. Vänd in på medellinjen och när du är på mitten (svarta punkten) gör du ett byte. Sen rider du i vänster varv på den nedre fyrkanten och gör en kvarts bakdelsvändning i hörnen. På medellinjen vid svarta punkten byter du till högergalopp och rider på den övre fyrkanten igen.



Såklart gjorde jag alla övningarna i båda varven och hade mycket skrittpauser!!


glöm inte bussarna imorgon!

Den här helgen känns som att den har varit så himla lång! Har ändå mest varit hemma och fått saker gjorda!

Småsaker som att sätta in papper i mappar, städa ur ett skåp, skicka iväg massa mail, skickat bilder, tvätta, dammsuga, städa Lejons bur+skålar, köpa lite saker i webbshop m.m.
Sådana saker som man annars tänker att: det gör jag senare. Varje gång jag tänkt den tanken i helgen- har jag gjort den saken: JUST DÅ, inte SEN!


Ändå finns det saker kvar att göra... Men vad skulle jag annars göra nästa helg? ;)





Och till alla er som åker buss- GLÖM INTE ATT DE NYA BUSSTIDERNA BÖRJAT NU!!!

Tradera

Vann just en budgivning på tradera!

Fick det där täcket i inlägget under för 23 kr!! :D Dock 60 kr i frakt. Förökte få en longergjord samtidigt för först 120 kr. Men så fort vi la ett bud, så la någon annan ett högre. Blev nästan absurt tillslut, var nästan som om säljaren hade någon som satt där bara för att de inte ville att den skulle gå för billigt- eller så var det någon envisare än vi. Men när man kolla på buden så hade vi typ 5 i rad och överst låg den som bjöd mest- klockan 8.03 imorse!!? :O Så jag tror mest på att säljaren inte ville ha iväg den för billigt.

Shit the same! Längtar efter mitt 23 kronors täcke iaf! :D


Slappardag

Gud vilken slapp dag! Låg och drog mig länge i sängen, därefter blev det lite frukost och nu har jag checkat internet efter diverse intressanta saker :)


Hittade den franska gjorden sadelutprovaren pratade om, som vi ska ha nu alltså.

*Klicka här*    eller     *Klicka här*














Behöver få till ett inlägg om vad sadelutprovaren sa- om ni ens vill läsa??


Sen har jag ett presentkort hos Hästshoppen på 100 kr, så tänke om man skulle ta och beställa ett tävlingsregntäcke därifrån för 145 kr..?
 Regn Tävlingstäcke

Robins på g!

På kvälls kvisten, direkt när vi kom hem från stallet, blev det en mörker promenad med mamsen :)

Skulle förbi kusinen med hennes 25 års present (hon fyllde i juni!?) dock var hon inte hemma, så vi fick istället lunka vidare och ta med oss presenten hem igen.

Bra iaf, då kan jag skriva in den lilla promenaden i Träningsdagboken och samla lite pluspoäng hos idrottsläraren! haha ;) 



Nu har jag nog checkat klart allt på datorn och ska dra mig till soffhörnan där godis, chips och Robins erbjuds :)


Have a good night!


haha, tror det är tur att bilden är från google ;)


TipsTipsTips!

Detta är verkligen JÄTTEGOTT och SUPERENKELT!


Receptet är från den Knäckiga äppelpajen: se här


150g smör, rumsvarmt
2dl havregryn
2dl vetemjöl
2dl strösocker
1/2dl grädde,visp- eller mellan-
1/2dl sirap
1/2tsk bakpulver

Blanda ihop alla ingredienser. Se till att smöret är rumsvarmt så går det smidigare!
Täck en plåt med bakplåtspapper och bred ut degen på plåten.


Grädda i ugnen 175 grader ca 20-25 min.



Ta ut plåten och låt det stelna lite. Därefter skär du ut "stavar" i valfri storlek ex. 8x4 cm. och klär in varje stav i folie.


Förvara i frys och ät när du vill, ex som godis. Supergott!



Effektivitet är A och O

Även om klockan bara är halv 12 så känns det som om jag hunnit riktigt mycket! Skönt att kunna vara effektiv :)


Åkte ut och red Tuffing vid halv 10 tiden. Det lilla buset skulle testa mig hela tiden, men förövrigt gick det riktigt bra, han är ju bara 3 år :)




Var hemma redan vid halv 11, och nu har jag fått iväg lite mail och sånt.


Farmor ringde alldeles nyss, och hon är så söt :) Hon hade pratat med sin bror i Finland, och nu skulle hon bara ringa för att berätta för mig att min pappas kusin, som har ett stort stall i Finland se här (gå in på Hevoset, och klicka in på shettisen Malin, hon har jag ridit, min kusin sålde henne till släkten i Finland) åker och hopptränar en vecka varje månad. Det var liksom bara det och sen- Hejdå :)



Nu ska jag fixa lite läxor och dammsuga... Ha det bra!

En tom helg?

Fick lite panik känsla i eftermiddags.
Är van vid att helgerna (och veckorna med för den delen) är FULLBOKADE!


Nu fick jag för en gångs skull svara på frågan vad jag skulle göra i helgen att "nej, jag vet inte riktigt...?" Konstigt ^o)


Dröjde inte många timmar från det att jag kommit hem till dess jag hade EN HEL DEL att göra igen. Stressigt.. MEN- Skönt antar jag- det är ju som det brukar vara igen :)



haha, världens sötaste reklam-katt :)

Bli inte en tråkig svensk!

Idag såg jag en sån där liten enkel, vardaglig grej som är så naturlig, men som ändå betyder så mycket och som gör en varm om hjärtat.


En tant skulle gå av bussen med sin rulator, och kanten var för hög. Hon ropar till busschauffören att han ska sänka bussen men han säger att han redan gjort det så mycket det går? ^o)

Då reser sig mannen bredvid mig direkt och hjälper både tanten och hennes man av bussen.



Har sett många exempel när busschauffören fått gå ut och hjälpa till.


Pratar mycket om sådant i skolan. Om hur människor, speciellt Svenskar beter sig på bussen. Alla sitter och ser sura ut, och det värsta som skulle kunna hända är att någon sätter sig bredvid dem eller ännu värre -börjar prata med dem.
     Droppen är väl ändå folk som lägger sin väska bredvid sig och singnalerar mycket tydligt att - sätt sig inte bredvid mig! Blir så himla sur på sånt! Själv lägger jag min väska bredvid mig, men drar bort den om platserna börjar fyllas, eller om det kommer på folk.

Vet ni att i Gambia sitter man massa personer i en trång "taxi" och pratar öppet om vem man är och om sitt liv.


Det vore så mysigt, med ett öppnare samhälle, med folk som ler och som hjälper till. Eller hur?


Blogg igen!

Är så ledsen för att jag uppdaterat rent kasst!
Men skolan har lugnat sig lite med läxor nu (inte med det sagt att de saker vi har nu inte är Större än de förrut) Men har haft 2 läxfria kvällar, och då även bloggfria.


Bloggning ska vara en rolig, valfri sysselsättning, men tillslut när man är död på inspiration blir det mer ett tvång. Man MÅSTE blogga, för man MÅSTE uppdater för man MÅSTE hålla kvar läsare. Vid dessa tillfällen kan det vara bra med en paus ändå, för att få längta lite efter att blogga igen, och hitta lite inspiration :)


Jag vet ju vad jag vill blogga om, och vad jag vill att det ska stå. Men det är lätt att fastna vid "idag gjorde jag"-inläggen. Ingen blogg blir riktigt intressant av det.


Men känner dåligt samvete för er som ändå tog er tid att kika in och så fanns det INGENTING NYTT.


What ever, nu har jag fått lite inspiration igen så nu kör vi! :)


den här bilden ska jag nog börja använda varje fredag- den är så mysig :)


RSS 2.0