Tävlingsmöte :)

Efter hoppningen var det stress hem till moster och bytte om xD

sen åkte vi på tävlingsmöte hos Anita :) MYCKET trevligt!! :D 

Bestämdes bara det sista :) Fuktionärsschema, veterinär bl.a. Undrar ni nåt om tävlingarna, Fråga! Jag vet en hel del som inte kommit ut än :)

Haha! O vi ska sälja salami xD haha! För att tjäna pengar till globenresa, lag etc. :)

Lite andra saker kom upp också :)

Det som angick mig:
* jag sitter i domartornet vid dommardatorn både 13 & 14 feb på storhäst tävlingar
*ska vara med Lollo o Cassandra som ledare för div 3 detta år, och ansvara för det nästa år :)
*Prov ex. på jackorna till div 1 kommer till Susanne. Så ska åka och prova :)


Hoppträning

(Långt inlägg. Inte bara om träningen, utan många av mina tankar och rädslor i hoppning också...)

Väl i stallet var det dags för Anna hoppning! :D Banhoppningsträning stog på schemat :)


Min ponny var verkligen jättejobbig i början! :O Stel, hetsig, olydig...

Började hoppa på 2 småhinder. 60 cm mabe.. Fick en sån hemsk känsla. Kände bara att jag verkligen inte ville! Inte ville misslyckas...
    Jag ställer otroligt höga krav på mig sj... Att jag Måste komma rätt till hinden. Måste sitta rätt. Måste rida rätt. Kraven blir för stora och jag tycker att allting är läskigt och tråkigt, jobbigt...

Hade lust att bara hoppa av allt. Träningen, tävlingarna, Div 1, specialidrotten... Kanske låter löjligt, men har känt så länge nu. Alltså inte att jag vill hoppa av allt, utan bara att hoppning är läskigt och tråkigt... Och allt tack vare kraven jag ställer på mig sj.

Allt började på tävlingarna. Eftersom jag inte kunde (vilket jag TYCKTE att jag Borde kunna) se avstånd långt ifrån hindret. Ledde till att vi kom fel o vägrade o massa... Jag ursäktade mig länge med att jag inte vill komma fel för att jag inte vill att Akley ska krascha o göra sig illa. Men sanningen har jag kommit på nu är att jag inte vill göra fel.. Jag Vill komma rätt. Tänker på vad alla andra ska tycka annars...

Larvigt egentligen. För hur många kommer rätt hela tiden? Inte många. Men det känns som alla förutom jag...

Iaf, de där 2 små hindrena var hemska! :S Hatar små hinder. Man kommer helt fel på dem o de blir ryckigt o dåligt. Man vet inte alls hur nära man ska hoppa av o språnget blir pyttelitet och illa x)


Allt släppte dock då vi hoppade 3 andra hinder i följd! mitt emellan de 2 första hindrena lyssnade akley plötsligt på förhållningen och jag blev så förvånad, stolt o glad att jag tkt det var kul att hoppa igen xD Känns lite säkrare när hon lyssnar för då vet jag att jag kan göra något i sista minuten om vi ligger helt skit, svårare att göra nåt när hon sticker... Hindrena kanske var 85 cm? Ingen aning för kolla inte, men språnget blev lite rundare och lättare :)

Sen när vi började hoppa bana på ca 1 m kändes allt jättelätt och jag bara RED! xD Visst tänkte jag nån gång: onej, hur ska vi komma nu? Jättelång anridning, kom inte fel vad du än gör!!! :S Men det släppte och allt flöt! :D Dock rättade hon inte galoppen mellan näst sista o sista hindret förns vi svängde upp mot hindret, så blev lite orytmiskt och sen låg vi jättestort. Men sa åt akley att hoppa av och hon gjorde det!? :D Jag var såklart lite kvar i "utifall-att" positionen. Men lät tyglarna löpa så det ordnade sig :)

Anna var jättenöjd efteråt =) Lite olikt henne, hon brukar alltid kunna klaga på nåt xD haha!

Andra rundan när vi hoppade bana la Anna till omhoppningen. Fick hoppa på Linda o Zobras höjd, runt 1.10 på allt. O det kändes SÅ bra! :D

O var grymt kul att hoppa omhoppning! men i stridens hetta (som Anna sa) så Glömde jag att tänka eller räkna språng, utan jag bara drev o red som en galning, som besatt xD hahahah! xD

Iaf, först hade Anna glömt ändra avstånden i kombinationen xD Kändes bara lite långt, men ändå rätt normalt :) Jag har C-ponny, det var storhäst avstånd xD Plus att Knekten lyckats trycka in 2 språng mellan på nåt sätt o akley gick på 1! :O
Sen var det 6-7 galoppsprång mellan kombinationen o ett räcke i "omhoppningen" men vi var så igång o i full fart o jag tänkte inte på det, Akley gick nästan på 5 xD Nästan. Fick in ett 6:e o så blev det lite knäppt när jag hamnade på snedden xD Tog om det sen :)

Haha! O det ända Anna sa var "Du har en rätt storgalopperad ponny?" xD Sen frågade hon även om 1.10 verkligen var MSV? "Ser ju busenkelt ut" :D 

Och det är det, för Akeley :) Värre för mig, eller mig med Tankar, Måsten o Ångest. Mig utan dessa är det, det! XD



Men roligt egentligen att jag är skiträdd för att hoppa 2 små hinder på 60, men tycker det är asroligt och ínte alls läskigt med en hel bana på 1.10 xD


Hittade bilder från valåsen i somras :)

söndag

Hejsan, hoppas ni alla haft en bra dag! :)


Själv satt jag på datorn och strödde tiden rätt länge i förmiddags :) Skönt!

Sen (duktig som jag är) stycketränade jag!

Efter det ägnade jag nog uppåt 1 1/2 timme i badrummet xD Men duschade, rakade mig, smörjde in mig i body lotions etc, fixade naglarna, plockade ögonbrynen m.m. :) Skönt att kunna ägna sig lite egen tid nån gång i veckan ^^
Någon som har tips på en bra handkräm? :) Mina händer blir otroligt torra... Men tror jag hittat en jag kan använda nu iaf :) Minns inte vad den heter bara x) Men tips är iaf bra :)

Gjorde lite läxor sen, alldeles för få dock xD Men det är såå Boooring!! -.-

Slängde iaf i mig lite lunch och så drog mamma och jag till stallet sen! :)



Tycker att bilden är otroligt mysig :) Och den påminner om Thailand.. <3

Godmorgon!

Är så enormt trött på snö o kyla nu -.- Vill bara ha BORT det!

Något som däremot uppskattas var min morgon! Vaknade o kunde ligga kvar o dra mig, läsa lite "så länge vi båda andas" och gå upp o äta i lugn o ro :)

Har redan skrivit vad som händer idag så behöver väl inte upprepa? :) Ser iaf fram emot dagen! :) 

Nu ska jag gå och göra mig iordning, men ha en bra dag! :-D 



Tänk att få åka utomlands nu.. Vill verkligen!

Min "låtsas kusin" eller vad man säger x) är btw på "8 månader runt på jorden" resa nu! :D De började i Thailand och var där 1 månad. Tog dykarcertifikat, firade jul och nyår. Sedan åkte de vidare till Afrika. Hälsade på giraffer, hyrde en bil och åkte på eget safari, såg geoparder m.m :D Enligt det senaste jag hörde är de kvar där :)

Gud så kul det låter!! Tycker inte ni?? :D

(ingen rubrik! -.-)

Jätteglad över alla söta kommentarer i bloggen från andra bloggare som hittat hit :)

Har läst igenom era bloggar lite :) Ska försöka hitta det där med "bloglovin" :) Får se hur det går xD
Men ja, hm, FIN vet jag inte om min blogg är direkt xD Känner lite stress över att jag låter den få se ut som den gör, menmen, Tack ändå! <3 =)




Imorgon blir det läxor, styrketräna, fixa saker hemma, hoppträna och tävlingsmöte :D


Fick reda på en trevlig sak om veckan som följer idag. Såhär ser planen ut iaf =)

mån- hm, ska longera ponny :)
tis- blir nog att rida ut då ;-)
ons- ska jag rida Amsterdam igen! :D Tänkte börja lite försiktigt med bommar kanske :) För min egen ponny blir det markarbete :)
tor- blir nog rida ut igen ;)
fre- dressyrträna för Cicci :D Börja fixa inför tävling :)
lör- Pyssla, packa inför tävling. Lösgjör Akeley lite bara.
FARMOR fyller 80! Så blir Hjalmar på kvällen :D Wii! Trodde inte vi barnbarn skulle få följa med ;) Men jojo! Hoppas på god mat o skratt :)
sön- första tävlingen för året! :D

Förövrigt försöker jag få in 2 uteritter, 1 longering/vila, 1 dressyr, 1 hopp, 1 markarbete och 1 lösgjörande ridpass för Akeley varje vecka :) Det är lättare att planera då tycker jag och det blir varierande och roligare :)

Lördag! :D

Dagen har rätt igenom varit kanon!

Gick upp kvart i 8 o åkte till stallet. Släppte ut ponnyer och red ut :) Var hemma tidigare än jag trott vi skulle vara :)

Pappa hade köpt ved, så det var bara att bära -.- O sen städa jag kaninburen, kul -.-

Duscha, sminka om, fixa håret.

Åt lunch och åkte och kollade på lillebror när han spelade innebandy.

På vägen dit var mamma sur och stressad, MEN jag ville på hindersmässan o köpa marknadsgodis och brända mandlar. Sammanslaget resulterade detta i att vi parkerade på Kompassen, sprang ner på stortorget och köpte godis vid första bästa stånd xD Sprang upp igen, innan mamma kommer på att vi skulle köpa brända mandlar, vi rusar ner på andra sidan, ner på järntorget och hittar typ billigaste "brända-mandlar-säljaren" på hela hindersmässan xD Köper en påse, springer upp på Kompassen, och detta tog 15 min xD

Åkte och tog in Akeley och fixade lite där. Sen- Hem.

Bakade typ några "energibars" typ "GI-godis" xD Dammsög, plockade ur diskmaskinen (överskottsenergi xD)

Sen var det meningen att vi skulle gå på "Avatar" men den var full, så diskuterade om, "Luftslottet som sprängdes", "Snabba Cash" o "Precious" (stavning?) men antingen var det någon som inte ville se en film, eller så var den full x)

Slutade med att vi hamnade på "Coco Thai" ist xD Riktigt god mat och trevlig personal! :D



så sjukt fint! Nu har jag tyvärr redan förstört det lite xD men "rosen" är morot och vitkål xD och det är gurka där brevid xD
//sandra

Clinic

Mycket häst nu märker jag.. Sorry icke hästmänniskor :$ Ni får väl snällt vänta på andra inlägg ^^

Clinic i Kumla i torsdags :) Mycket bra och givande clinic av Lotta Björe och Sylve Söderstrand :)

Tyvärr tkt jag att Sylve tog över lite... Och att han var lite väl fräck bitvis... Men man vet ju att han har rätt i det han säger och det är ju bra att han verkligen säger det han vill få fram :)

Viktiga tankeställare fick man sig då och då x) men ja, utveckling är väl nyckelordet inom ridsport? Man lär sig saker hela tiden :)

I fredags använde jag mig av alla tipsen från clinicen och akley svarade riktigt bra på dem :)

Idag var vi ute och lekte i vintersolen och snön, det var HÄRLIGT! :D Galoppera på fälten och sånt =)=)



Mamma o jag satte oss även ner och planerade tränings och tävlingssässongen lite :) Såhär ser planerna ut i dagsläget :)

*7 feb, WHS/ÖFK LB, LA
*14 feb, träna för Anna
*21 feb, KRK LB, LA
*28 feb, träna för Anna
*5-6 mars träning Lennart Linderlöw
*(om det går bra de första 2 tävlingarna) 13 mars Heby, LA, MSVB (mamma vill LB xD)
*(om det går mindre bra de första 2 tävl.) 14 mars Enköping, LB, LA
*(osäkert när träningarna blir där emellan)
*27 mars Hamre, LA, MSVB
*11 april, Filipstad, Div 1, LB LB?
*24 april, Säffle Div 1, LB, LB?
*9 maj, Wittvång Div 1, LB/LA, LA?
*O sen hade mamma nåt meeting hon ville åka på i maj.

Detta är VÄLDIGT PRELIMINÄRT!!!!! allt beroende på en massa och vi har inte funderat klart eller så. Men iaf :) Stämde det någe med era planer? :)

Torsdag em

Sa att jag skulle skriva ett separat inlägg om torsdag em o här kommer det :)
Hände en del saker då som går att skriva lite mer om, så lite för långt att skriva in i förra inlägget x)

Varning! Allt handlar om hästar!!


Först det jag inte ville skriva om förrut ^^ Efter skolan följde jag med Anna-Klara till karlslund för att rida Amsterdam :)

Man kan väl säga att Amstro har krånglat lite... så jag erbjöd mig att hjälpa A-K att hoppa henne o så :) eftersom vi är kompisar :) Tror absolut inte att jag är något proffs som ska komma och rädda hela situationen, men man kan ju alltid hjälpa till och bidra med det bästa man kan? :) Anledningen till att jag inte ville säga det förrut, var att jag inte ville göra någon stor grej av det. Att många skulle börja undra o snacka o tro saker. Utan jag skulle bara dit och presentera mig för henne o se om Amstro tänkte acceptera mig som ryttare eller ej. 

  Btw, medans Amsterdam stog och åt gick A-K o jag "nostalgi-runda" runda i ridskolestallet :D:D:D Åhhhh, har sååå många härliga, mysiga, gulliga minnen från det stället! :D Ändå från det att jag red för Anna på Vento i b-ponny gruppen, tills det när vi stog o knoppade o putsade flera timmar på ponnysarna innan tävlingarna, lastade (vilket tog ca 1 timme), åkte iväg, hoppade (eller nej, ponnyerna vägrade, utan positiva avvikelser, att hoppa xD), vägrade ut oss, och åkte hem lika glada för det ;D

Så gick jag in till lilla Ponsse, och ja jag vet inte, men jag tror han har blivit värre? Alltså argare? Hans förra skylt  "Prata med personal om du vill ha hjälp att göra iordning mig" var numera utbytt till "Gå inte in till mig, be om hjälp när du ska göra iordning mig" Eller något liknande... Gör så ont att se... </3 :'( Han som Älskade tävlingar, att få komma iväg, var hur mysig som helst....
Gick iaf in till honom och stog o bara kliade, pussade, kramade, klappade honom..<3<3<3 O han var glad, han var mysig, med öronen framåt stog han där och mös med mig.. :') Saknar dig älskling <3 Måste besöka honom oftare...
...Mamma tror att han känner igen mig.. det tror inte jag. Jag tror bara att min lugna, positiva, bekymmerlösa energi passar honom och att han ville mysa med någon som verkligen ville det med honom.. <3333

Besökte självklart Sputnik o Siv o Ferrari o dem också!:D<3


Iaf, tillslut började jag rida Amstro :) Hon var väldigt spänd o så, men inte så konstigt när jag bara kommer där o ska sitta upp huxflux. Red verkligen bara lösgjörande i 1 timme. Åttvolter, volter, spåret. Provade alla gångarter, öka lite, minska lite, ställa, böja och så. Begärde inte mkt utan testade bara hur hon ville ha det och hur hon skulle förstå hur jag ville ha det. Vi gör verkligen det här på hennes villkor. Om hon inte tkt om mig hade jag inte ridit mer. Men A-K sa att hon såg nöjd ut så får väl lita på det :) En sak som är väldigt bra är att hon svarar mycket positivt på beröm :) Jobbar ännu hårdare då och verkligen försöker :) En viktig sak tycker jag, då jag tycker det är väldigt viktigt att inspirera hästar! Att verkligen Berömma dem när de gör rätt. Då gör de gärna samma sak igen, eller försöker göra något bra för att få känna sig duktig igen.
Och i slutet, när jag trava av, blev hon riktigt fin :) Äkta låg form, slappnade av och kunde ställas och böjas hur som helst :)

Filmade, men vill inte lägga upp film eftersom det inte är min häst.. Men kan lägga upp bilder tagna från filmen :)




Ojoj

Inte hunnit skriva nu på några dagar :$
     Har så mkt att göra ibland att jag inte hinner sitta på datorn.. Vilket egentligen är bra! När man både inte får tid för varken dator eller mobil, då försvinner beroendet, måste'na och man kan få känna sig lite smått fri x)

Iaf onsdag kanske jag inte skrev om? Hände nog inte så mkt iaf .. Jag kom iaf äntligen över den lilla "depressionen" jag var inne i o blev pigg o glad igen *tummen upp*
    Sen blev min ponny OTROLIGT glad när jag kom till stallet eftersom jag inte var där i tisdags... Känner mig som en svikare när jag inte är där ... "/ Sen har jag ett ENORMT kontrollbehov, och att inte få veta exakt hur de mockat?, hur mycket vatten de hade i betforen?, om hon var varm i något ben?, om hon hade ett pyttesår?, haha! jag får lite smått panik. Vill veta så att allt är perfekt för henne! :D <3<3<3 Lite "mamma" där kanske xD

Torsdagen var en BRA DAG! Hörde inte så roliga men lite intressanta nyheter på radion, bl.a...
*En flicka hittades på Haiti, 15 DAGAR efter jordbävningen. Fatta! Mer än 2 veckor hade hon suttit fast mellan 2 väggar då grannarna tillslut hörde henne! Får inte ha klaustrofobi där inte... :S
*De hittade ett plan 10 km ifrån flygplatsen, 3000 METER NER I HAVET!! :O Alla dog mycket troligen....<3 Scary.. Ingen aning vart det var tyvärr...
* Det snöade så mycket igår att ett bilgarage-tak i skåne ramlade in :S Inga skadade men en del bilar rejält demolerade xD haha!

Om eftermiddagen kommer ett nytt inlägg :)

Fredag (idag, lr ja igåår med andra ord x)) har också varit en bra dag :) Förutom att vår nya cplärare "glöömde boort" att han o den andra läraren hade kommit överrens om att vi skulle få sluta efter att ha spelat upp teatrar, kl 1 med andra ord. Efter lite övertalan från en Mästare som vet hur lärare ska tas (mej ofcourse! xD) så fick vi iaf sluta ^^

Sen åkte mamma o jag till maskintjänst, för var rea där :) Hitta inget tyvärr, men har bestämt lite saker vi ska beställa hem =)

Sen stallet :) Ponny var Bäst o vi tränade på en massa från clinicen igår :) Hon är SUPERDUKTIG min ponny :) Älskar henne mest! Hon vill alltid göra rätt och älskar beröm :)


har verkligen inga bra bilder på akley... -.-


hej allihopa!

Kom hem halv 10 igår kväll och då hade jag ingen ork att blogga xD

Iaf, jag skulle kunna vara förståndig och neutral o... yeh you know, men har ingen lust x)

ENLIGT MIG- "Fish Tank" SÖÖÖÖG!

Visst väckte den känslor och tankar kanske, men förstog mig varken på början, mitten eller slutet (om den ens hade ett slut? :O) o skulle inte rekomendera den.

Nu var den gratis för oss vilket var tur :) Skulle aldrig betala för den, eller se den igen XD

Okej, så dålig kanske inte andra tkt att den var, men det är min åsikt! ^^

Allt för mig! :)



Nej juste, tänkte gå på Hindersmässan idag också som är nu, o köpa brända mandlar (som jag aldrig ätit :O) o marknadsgodis :) men det snöa o var så kallt så jag banga ur xD haha!

Men ja, visst snöar det, men snöstorm som de sa att det skulle bli vet jag inte ? :P


Veckan

Lite veckoplan =)

måndag- hm.. matteprov, nytt TEMA i skolan, ja ni hör ju -.-
tisdag- sovmorgon och bio med DISA =) "Fish Tank" tror jag den heter :) Denna dag SKA bli en bättre dag! :)
onsdag- inget spec. :P Ska dressyra med ponny, är väl det :)
torsdag- Mm! Bra dag! :D Ingen matte, slutar 14.10 =) O sen ska jag göra något kul! :D Men vet inte om jag berättar det än, kommer sen, häng med i bloggen! ;D Sen clinic i Kumla :) Lotta Björe och Sylve Söderstrand "Jump Club"
fredag- ingen matte= sovmorgon! :) Sen teaterredovisning -.-. Fredagsmys och HELG!! :D
lördag- inget än, kommer säkert ;)
söndag- hoppträna och tävlingsmöte :) 

"Fish Tank":
Mia är en stökig 15-åring som bor med sin mamma och jobbiga lillasyster. Hon har stängts av från skolan och är utfrusen av sina vänner. Hennes mamma, som själv var ett barn när hon födde Mia, kan inte riktigt ta på sig föräldraskapet på grund av sin egen förlorade ungdom och bryr sig ofta mer om sina egna pojkvänner och fester än döttrarnas välmående. Men in i deras liv kommer en ny man – Connor - som är rolig, charmig, snygg och bryr sig om dem alla.Till och med Mia börjar öppna sig för honom.


Blåsningen!

Ja, dagens blåsning då xD

På TEMA hade vi vår nya lärare Johan som gav oss en helt idiotisk uppgift :O. Han sa att han skulle dela upp oss i4 jämna grupper och i dessa skulle vi skriva ner världens 10 bästa länder UTAN rangordning.
    Saken var bara den att vi var 6-7 grupper och de var absolut inte jämna xD Och vad är ett BRA land? Ett med bra människorättigheter/ ett fint land/ ett land utan krig/ ett land som producerar mycket...?
     När han sedan ber en grupp att läsa upp deras länder I RANGORDNING satt vi alla som frågetecken.. Vad var det egentligen för sjuk lärare vi fått? De läste upp sina och han var relativt nöjd. När han sedan frågar nästa grupp och de nämner England och Holland bl.a. frågar han lite försiktigt hur de tänkte egentligen!? Ebbas förslag på Maxico ratade han även det. Sen frågade han inga fler grupper utan fastslog bara att den första listan skulle representera vår klass 10 bästa länder? 
    I detta läge började vi tissla o tassla extra mycket. Vissa var riktigt arga. Själv vet jag inte om jag brydde mig så mycket. Alltså klart jag blev sur o muttra lite, men är jag arg, eller Riktigt arg vill man nog inte vara i samma rum som mig xD haha!
     Efter ett tag började man förstå mer och mer att något inte stämde OCH VISST BLÅSTE HAN OSS!! XD ALLIHOP! Haha, han drev bara. Det vara bara för att visa oss ett odemokratiskt och rörigt samhälle xD

Att vi gick på det xD


Pissed-off!

Efter den fantasktiskt roliga och trevliga helgen var mitt humör på sin absoluta topp! =D Sådär så att man bara njuter av varje stund och är uppspelt och alldeles otroligt pigg o glad! =)

Men detta var INGEN BRA DAG! PUNKT! "/

Hade jättesvårt att somna igår inatt och hur utvilad är man då när man ska upp 6.15? -.-

Började med ett matteprov också som ioförsig inte var för hemskt (Tack o lov!) men hur kul är matteprov på en  måndagmorgon? ...

Sen tema och dagens blåsning xD (läs senare inlägg) Men efter det vart jag riktigt jävla pissed-off när läraren höll oss kvar? :O Alltså vi hade inget att göra. Hade skrivit ihop vår teater som vi skulle och frågade vi vad vi skulle göra svarade han bara att vi skulle finslipa på teatern. Men hallå? i 2 TIMMAR? Klara halv 2 liksom och fick gå halv 4, (bussen hem tar 50 min!) frågade t.om. om vi kunde få uppgifter lr någe för att ha något att göra, men nej. Så vi satt på lektionen och pratade skit från halv 2-halv 4? :O Och visst det kan väl vara trevligt- när man känner personerna runt en och inte är hungrig, arg och skittrött! -.-

(+att en nöt satt och skala sönder mitt sudd i småbitar -.- Alltså inte sur för att det var ett sudd, men så himla onödigt bara; varför?? :O)

När jag kom hem tog jag en tallrik fil med müsli, gick in på mitt rum o la mig i sängen under täcket xD Åt upp o sen SOV jag! I 15 min innan mamma kom in xD haha, fast somnade om i en kvart till, det var skööönt! Sen åkte vi till stallet o jag fick vara tsm med glada människor och pussa på min lilla ponnybus, VILKET RÄDDADE MIN DAG! =) Sen red jag ut på trollet och hon var PIGG! :D

Låter som världens jävla tjurkärring, och det är jag inte! Men idag var bara en dålig dag. Men jag lyckades vända den till något bra tillslut iaf =)

Helgen

Hallå alla söta läsare :D 

Nu kommer bild och recept på lillebrors födelsedags tårtor :)

Min mobilkamera är SÄMST! så bilden gör den inte alls rättvisa.. Jordgubben är inte alls rutten xD o den ser mycket godare ut x)



Recept:

1 dl vatten
2-3 msk snabbkaffepulver
250 g mörk choklad 70 %
250 g smör
1 dl socker
4 ägg

1. Sätt ugnen på 175 grader. spänn bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
2. Koka upp vatten och snabbkaffepulver i en kastrull. Sänk till låg värme och bryt ner chokladen.
3. Rör i ömsom klickar av smör och ömsom socker. Rör hela tiden så att allt blandas.
4. Ta av kastrullen av värmen och vispa upp äggen. Rör mer äggen i chokladsmeten.
5. Häll smeten i formen och ställ i mitten av ugnen i ca 60 min.
6. Kakan pöser upp men sjunker sedan ner igen.
7. Kakan är fortfarande kladdig när man tar ut den ur ugnen, men stelnar i kylskåp där den ska stå, gärna ett par dagar.

Det var det :) Väldigt enkelt och jättegott OM MAN GILLAR MÖRK CHOKLAD. Lite av en "vuxen-tårta" xD ganska stark. Mitt tips är att servera med vaniljglass eller grädde. och kanske apelsin :)

Hoppas jag inte glömt nåt, skrev ur minnet ^^

söndag

Söndag idag och smart som man är så satt man uppe halva natten igår och sov bort halva dagen idag xD haha! Men är ju bara på helgen som man kan få göra så (AA)

Nu ska jag iaf bara göra mig iordning och sen ska vi åka :)

Sen blir det stress som jag inte ser fram emot och släkten kommer vid 4 :)

Ska försöka hinna med att blogga sen när de åkt :) Får se hur det går, håll tummarna (Y)


Fortfarande inga förslag vad ni vill läsa om? :) Jag skriver gärna på som jag gör, men jag skriver ju delvis för att ni ska läsa, så om ni har nåt, säg det :)
Men just nu skriver jag väl bara om vad jag gör på dagarna, hur akeley går och olika ridövningar. Lite skvaller då och då och film och baktips :)
Hoppas jag skriver om någonting ni finner intressant :) Men annars skulle ni väl inte läsa? :)

planer som jag tänkt skriva om:
*kaninerna. Lite dåligt samvete för att jag aldrig nämner dom... <3 har faktiskt 2 kvar, men de är en ganska liten del av mitt liv nu...
*en jättebra markarbetsövning jag använder minst en gång i veckan!
*sen kommer jag inte på något mer just nu.. x)

//sandra

dumlemuffins!

Haha de blev inte fina xD men ska man göra en sisådär 40 st så orkade jag inte, när jag sedan skulle baka tårtor också xD

Här är bild på mina "vackra" muffins iaf :D Stackars släkten som ska äta dem x) Receptet är iaf härifrån


Dagen idag var bra! :) Förutom att en viss person här hemma får mig helt GALEN!! Jag blir så förbannad att jag inte vet vad jag ska göra, det bara kokar i mig? :@ Men det är det han vill, att man ska bli galen, arg, ledsen, sur, förbannad... E-t-t  D-j-u-p-t  A-n-d-e-t-a-g ... T-v-å  D-j-u-p-a  A-n-d-e-t-a-g ... ...

Iaf :) Bakade 2 tårtor också men de kommer bild på dem imorn när de är garnerade o klara :)

Sen tränade jag PowerYoga :D Har program hemma o vet ni hur kul det är?? :D Prova! :)

Nu ska jag hitta någe intressant på tv o sen gå o sleepa. för imorgon måste både jag och min lilla ponny lämna den flummiga hoppvärlden o spänna vår koncentrationsnivå till max :O DRESSYR på schemat. Men Cicci kommer o hon är så himla skön att man inte kan annat än att gilla dressyr :D

Iaf godnatt!

hoppövning :)

Ja. Nu ska jag försöka beskriva övningen vi hoppade idag :)

Lotta Björes övning från boken "Handbok för din vardagsträning" eller någe sådant :) Hon och Sylve som skrivit en bok med övningar o annat bra. Boken är väl från "Jump Club" :) Jättebra bok! Rekommenderar verkligen! :)

Iaf först bilder sen förklaring :) Höjderna o avstånden är inte rätt på bilderna för hade bara lagt upp det o fixa till det sen :) Sen gjorde jag en kass skiss också om man ser bättre där xD? svart är upphöjningar på bommar, rött är bommar o lila hinder :)




Börjar över travbommar som 1. Hade 0.9 m mellan med c-ponny. Bryta av till skritt. Skritta 5-10 m. Trava o hoppa 2. Travbom innan 1.9 m ifrån (alla avstånd för akeley, c-ponny) Bryta av till trav, hoppa 3= travbom, (0.9 m) kryss och (4.5 m) kryssoxer. Fortsätta i galopp innanför bommarna till 4- räcke. Bryta av till skritt och lossa hästen. Sen nummer 5, oxer :)


Hejhej

Lördag idag, och min dag har hittills varit helt perfekt! :D

Började med att man drog sig upp kl halv 9 (okej, inte helt bra xD)
Åkte till stallet och hoppade världens sötaste ponny som trodde hon var Världens ensammaste när de "GLÖMDE" att släppa ut HENNE!? :O haha!
Hon var iaf BÄST! så himla underbar och ridbar är hon nu :) Känns så himla lätt att hoppa henne :) Man kan komma nära/lång ifrån/perfekt hon hoppar lika bra språng hur som helst :) <3
Hoppar fortfarande inte så högt eftersom det är vintersässong o då ska man ju mest rida till dem o se att grunderna sitter kvar och fungerar :) Men höjde lite idag för tävlingssässongen är ju på ingång :) Så 1.10 låg de väl på :)
Tog kort på övningen så lägger in dom o beskriver den senare :)

Sen åkte vi hem och jag fick ägna mig åt att pyssla lite hemma, något jag tycker är otroligt mysigt faktiskt! :)
Laga mat, plocka med diskmaskinen, diska, torka av, kolla på tv, duscha, fixa naglarna :)

Nu ska jag ta o baka Dumlemuffins och 2 st tårtor för imorrn är det kalastime :D

byee <3

tv now!

Nu ska jag sluta blogga för idag och bege mig till tvn :)

Imorgon ska jag upp tidigt (-.-) för att hoppa :D Mamma hjälper till ofcourse! ;)

Sen har jag inga vidare planer, typ städa o så för söndag blir det först dressyrträna för Ciccci :D O sen kalas för lillebror :)

Have a good night! <3

Amerikansk "Millenium"

Vet ni att det amerikanska filmbolaget Sony Pictures vill göra film av Stieg Larssons "Millenium"-serie? OCH att det ryktas om att Kristen Stewart ska få rollen som Lisbeth Salander och Brad Pitt ska spela Mikael Blomqvist?! Bara rykten än så länge, men jag tycker att det låter riktigt bra! :D Tycker dock att Kristen passar bättre som Lisbeth än Brad som Mikael ;)



Update

Hallåå :)

Vet att jag sagt det förrut och ska egentligen inte tjata, men uppdateringen är kass under veckorna då jag har så OTROLIGT mycket att göra HELA TIDEN!! :O
   Men nu är det helg och då hoppas jag kunna uppdatera lite mera! :)

Friday today and it's soo nice! :D Just nu sitter jag och plågar mig genom att titta på "Hajen" fast jag har fått en sån ENORM fobi för vatten efter att ha sett den o en massa andra läskiga vatten-filmer xO. Vet inte ens om jag kommer våga bada längre xD haha! Men bara 5 min till sen blir det "Du har mail" på 1:an :)

Info:
Signaturerna "ny152" och "shopgirl" skriver e-post anonymt till varandra och är ganska så förtjusta i varandra. I New York är Joe Fox, ägare till en stor bokhandel bitter konkurrent till Kathleen Kelly, ägare av en liten barnbokshandel på andra sidan gatan och när de träffas har de svårt att dra jämnt. Naturligtvis är det de två som skriver e-post till varandra.




Hinner ingenting

Lite dåligt samvete för att jag uppdaterar så dåligt...

Därför försöker jag kompensea det med att uppdatera mycket när jag väl gör det xD

Förövrigt har jag dåligt samvete för det mesta, för det jag gör/inte gör.

Är stressad så gott som jämt nu när skolan börjat, eftersom den tar så mycket tid som går förlorad .. :(

Nu hade jag t.ex. tänk hinna på en halvtimma (innan vi ska lunch fodra i stallet) att:
*Kolla allt på datorn, (alla bloggar, hemsidor, m.m)
*Styrketräna (specialidrotten i skolan. Men det tar minst 1 timma :O)
*Duscha, sminka, fixa håret, byta om
*titta på tv
*Sms fixa lite så att dagen fungerar
*stryka alla rosetter
*plocka ur diskmaskinen
*Göra alla läxor

MED MERA! :O

Ni förstår att det inte går ihop?

Och jag är så jävla stressad, för vet inte hur jag ska hinna allt... :( Och då blir jag arg, stressad, irriterad. Och då säger och gör jag saker jag inte menar, och sårar de personer som betyder mest för mig.. Och då får jag dåligt samvete och ångest..

Varför har dygnet bara 24 timmar?? :O 


Hej :D

(Jag la ner väldigt mycket tid på att komma på en avancerad rubrik! xD)

Dagen igår var helt okej! :)

Vaknade 10, men låg och drog mig.

Sen åt vi, och sen åkte mamma och jag till stallstugan och köpte magplattan vi beställt :D Vet inte om det är försenad julklapp/förtidig födelsedagspresent eller inget av det, men det kvittar! Snygg är den iaf :)
Knight lädergjord m magplatta: Click to ZOOM
Tycker inte bilden gör den rättvisa, den är mycket snyggare i verkligheten! Min är svart också ;)

Sen åkte vi till stallet och tog in lillan :) Innan vi började räkna rosetter, plaketter och så med Lotta :)

Slutade med att vi fick med oss ALLA rosetter hem, typ 140 st, och VEM tror ni fick det ärofyllda uppdraget att stå och stryka allihop? -.-

Sen var det div 1 möte och hm... det var...minst sagt intressant. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Det var Trevligt och det blir säkert bra alltihop :) Men tänker inte säga så mycket om det, för någon kommer säkert missförstå, och då börjar rykten och skitsnack. och alltid om jag säger något om något eller någon så tar jag det hellre direkt med personer än att få det/ge det genom rykten, för rykten och skitsnack stämmer ändå aldrig! :) Och det här med lag är ju lite speciellt, både inom och mellan lagen, så ni får bara veta att det var trevligt :D

Sen åkte vi tillbaka till stallet och red ut :) Mys i mörkret :D

Överraskningsfest

Som ni vet så fyllde Erika i tisdags och såklart skulle vi fira henne :) Med övverasknings mys :) Mat, film, tårta o så :)

Dock fick vi lite smått panik när hon inte kunde på lördag som vi planerat :O Vilket ledde till att jag så gott som gick med telefonen i ansiktet HELA DAN i fredags för att få ihop det! O då tkt såklart alla att jag var jätte osocial xD haha! Hur man än gör så tillfredsställer man aldrig alla...

Stressade iaf sönder i fredags! Kom till stallet halv 5. Sen skulle jag mocka, fixa maten, borsta och red 1 timma. Var klar kvar över 6 och då var det bara stressa hem. Hemma 20 i 7 och Agnes och Aniee skulle komma 7. Så jag slängde mig in i duschen, satte upp håret i en tofs och sminkade mig, sen ringde det på dörrn xD

Erika kom iaf vid 8 och då hade vi fixat tacos, tårta, dricka och filmer :) Grattis!! <3

Har tyvärr bara de bilder jag har här för A & A fotade och jag har inte fått bilderna :)


Haha! våran tårta var snyggast! ;D

Hejhej

Tog fel på tiden när bussen skulle gå, trodde den gick 20 i men den gick 5 i, så fick lite tid över till ett inlägg :)

Gårdagen var mycket najs! :)

Hade ju som ni vet bara spanska innan man åkte hem (dock tar bussen typ 50 min hem, så hann typ vara hemma 1 tim bara xD)

Sen tillbaka till skolan och åka skridskor, och det var Hur Kul Som Helst! Var typ bara 8 st med, men det som var bra var att vi alla var lite halvkassa och ostadiga på skenorna xD (förutom Elisa kanske då :)) så vi garva typ sönder. Så skulle vi tydligen leka en massa på isen o ja, tror aldrig att jag har skrattat så enormt mycket på en idrottslektion förrut xD haha! Sen hade vi DISA och sen hem :)

Idag ska vi bara ha matte, sen ska hela resten av dan spenderas i Riografen och kolla på film! :D

Men, men hejdå iaf!


Framtids planer

Okej, jag sa att jag skulle göra det, så nu gör jag det :)

Kort om mina planer med Akeley :)

Dressyr: inga stora planer. Ev tävla någon lättare klass. Men rider bara dressyr för att hon ska få muskler, bli lydig och för att det ska bli lättare att sälja henne när den dagen kommer.

Hoppning: Nära planer: få fina 0:or i LB, LA regionalt. Sedan även MSVB, och börja tävla nationellt. Långsiktiga: Tävla MSVA. Hoppa något av SM:en. Kanske inte iår, men nästa år iaf.

Det var det :) Vad är era planer med era hästar? :)

Onsdag idag :)

Hej allihoppa!

Hemma från skolan för ett tag sen och jag började, duktigt nog, med att få igång en brasa :)

Nu sitter jag (som alltid vid den här tiden på dagen) och tittar på Ghost Whisperer :)

Sen ska det väl göras lite matte och engelska och äta lite innan pappa skjutsar ut mig till stallet.

Sen hoppas jag på en mysig kväll hemma bara :)

Imorgon ska man upp kl 6:15 som vanligt -.- Till skolan och ha Spanska. Innan man har håltimma i 4 timmar, tror jag drar hem då. Sen idrott vid halv 2 då vi ska åka skridskor . . . och sen DISA (självförtroende grejen, tack och lov att det bara är 2 ggr kvar -.-)

Byee<3


Schema

För den som är nyfiken :) Här är vårt nya schema ..

Dock en massa krångel med lektioner hit och dit just nu då vi fortfarande går hösttermin tydligen? ^0)

Jag tycker inte att det ser FÖR dåligt ut. Visst det är väl inte rena drömmen, men det kunde varit värre :)

Sen har jag ju inte "svenska som andraspråk" på måndags em. och tisdag morgon (en av de gula färgerna), och bara en av de vanliga språklektionerna på tisdag och torsdag (de blå). Sen IBLAND får vi ta hem och jobba ist för Tema (gula) på måndag o fredag em. :)

Här är det iaf


Slutar iaf: mån 15:20, tis 16:00, ons 14:10, tor 15:40, fre 15:00

Det var det :)

Grattis!

Inte bara Erika som fyllde år idag :)

Utan även pappa :) Vilket firades med en jättegod Fransk Chokladtårta, presenter och blommor :) Grattis!

bilder!

Nu kommer bilderna från torsdagen förra veckan äntligen :) Bilderna är jättedåliga för jag hade råkat ställa av skärpan xD







Haha, sen hade Agnes med sig gamla affisher till Aniee, men de gav mig en på "Zac Efron" som jag såklart inte ville ha xD Men tja.. det spårade ur kan man säga xD och slutade med att...


...Erika bäddade ner honom i min säng xD hahaha!


Haha! Mer tänker jag inte berätta xD Men iaf Sorry Zac, but nobody wanted you! xD haha


Planer :)

Nu blir det stallet.

Tänkte rida lite markarbete :) Övningen från boken med Lotta Björe :) Tänkte skriva in den övningen här någon dag :) Den är jättebra! Och det är alltid kul med inspiration tycker iaf jag :) 

Sen ska bilderna in från torsdags. Och sen tänkte jag skriva om mina framtida planer med Akley :) Kanske inte idag, men någon dag :)

Hejjs sålänge <3

Grattis till världens bästa Erika som fyllde 17 idag!!!! :DD <3<3<3<3<3

Min sötis :)

Ett test jag hittade på bdb som jag tänkte att jag kunde göra om min lilla sötnos ^^

Namn: Akeley
Kön: sto!
Ålder: 10 (28 mars ;))
Ägare: Mamma o pappa :)
Stall: Vittvång
Har du med Akeley...?

[X] Ridit dressy?
[X] Hoppat?
[x] Ridit i ridhus?
[x] Ridit i paddock?
[x] Ridit på en åker/ett fält?
[x] Galopperat?
[x] Travat?
[x] Skrittat?
[x] Ramlat av? (haha, bara 2 ggr och den ena på tävling o den andra i skogen när jag red barbacka och hon tog i för att ta sig upp för krönet av en backe och stötte ifrån, hahha xD klantigt!
[x] Ridit ut?
[ ] Kört honom/henne?
[x] Tävlat?
[x] Kört galopptävling på en åker/ett fält? (Akley gjorde det! om jag var med eller inte brydde hon sig inte om -.-)
[x] Ridit barbacka?
[x] Stegrat/hoppat upp med frambenen?
[x] Bockat? hm.. 1 gång när jag satte igång henne tror jag. Hon bockar nästan aldrig utan sparkar bakut när hon är taggad att hoppa! ;D

Det var det :) Bilder på sötnosen :)


Skäms sandra!

Dåligt av mig att inte blogga på jättelänge!! :O

Men man får ingen tid alls över nu när skolan är igång.. Fan!

Och jag är livrädd för att de vanliga rutinerna ska bli alltför tydliga.. Ni vet, så tydliga att man inte ens tänker vad man ska göra, utan bara gör allt i samma ordning dag, efter dag :S

Men iaf så vare skola igen igår då.. hm.. jag skulle ljuga om jag sa att jag tyckte att det var bra, eller roligt eller någe...

Slutade iaf 1 och det var ju rätt skönt! Efter en massa krånglande med bussar (xD HAHA! bara för att vi ville komma hem liite tidigare) så kom man iaf hem :)

Sen blev det stallet som vanligt och longera lilla ponnyn :) Egentligen skulle hon vila, men eftersom man inte alls vet hur mycket de varit ute -kanske bara mellan 11-1!!! :O 2 timmar, hatar den här kylan och att den fryser vattnet! :(- så kan hon ju inte vila helt för då blir hon ju galen.

Idag skola igen :) Slutade 1 idag med och det är najs!

Snart blir det stallet och sen hem och mysa :)



hm.. bara sådär 20 veckor kvar i skolan fram till sommarlovet nu då -.- Kämpa eller någe


Flickan som lekte med elden

Såg den Ä-N-T-L-I-G-E-N igår kväll och den är verkligen så bra som man tror! 

Lisbeth Salander återkommer till Sverige efter en längre tids vistelse utomlands, där hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd. Salander bestämmer sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Hon ska straffa dem som förtjänar att straffas. Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Journalisten Dag Svensson och hans sambo Mia Bergman kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas i traffickinghärvan har högt uppsatta positioner i samhället.



Bästa botemedlet! :D

Jag har äntligen hittat min allra bästa metod för att tina upp ur nerkylningstillståndet! :)

Börjar med att duscha VARMT! innan jag ligger i bastun en stund för att sedan sluta med en tid framför brasan!

mm, me like värme!! :D

Visserligen hävdar mina kära vänner att vi har varmt hemma hos oss... hm.. vet inte om jag håller med.. Jag fryser nästan alltid! Men bara för att jag är så otroligt kallblodig (japp, jag har funderat över faktumet att jag är vampyr, men de fryser ju inte.. så ja, har ingen aning om vad jag kan vara för en slags varelse xD)

Haha, nä nog för nu. Bilder från i torsdags kommer när jag hinner. Men ikväll blir det lördags lyx och film :)

Istid`?

Fy fan!

Precis när man tror att kylan gett med sig, att det ska bli lite varmare och kanske vår snart? Då slår den nästan omkull en igen! :O

minus 24 och jag tror jag förfryser! ..

Mamma och jag åkte på stan idag. Tog bilen- som blir uppvärmd-, sen parkerar vi så nära affärerna som möjligt och stannar bara på samma plats så kort stund som möjligt ^^

Hittade iaf en del saker :)
...Present till pappa, present till Erika (nu när julafton är över och man tror att man är klar med alla paket äntligen, då ska folk ta och fylla år?? haha <3), lite smått från Ica Maxi, bl.a. filmen "Flickan som lekte med elden" :D Och så lite kaninmat, hästgodis och så från granngården :)

Sen åkte vi till stallet. Och man tror att det är världshistoriens kallaste dag?? Eftersom hästarna knappt fått varit ute?? Hallå! Det är hästar! De har päls och täcken, och de är absolut inte lika klena som vi människor även om många verkar tro det? Den enda anledningen jag kan acceptera är att de var inne mycket för att värma upp så att vattnet inte fryser. (Väldigt skönt i vårt stall förövrigt där vi aldrig haft kallare än noll gradigt :) )

Red iaf ut en kortare sväng, och det är alltid lika mysigt att galoppera i vinterlandskapet på en ullig, superglad ponny! :D



Lite vackert är det faktiskt, men just nu är det så kallt att man ger blanka fan i om det är fint eller ej!


torsdag, fredag

Hej alla söta bloggläsare!

Tänkte bara kika in och uppdatera er lite snabbt om senaste nyttt :)

Själv sitter jag och tittar på "Let's Dance" just nu :) Vet inte om jag tycker att det är så jätte underhållande egentligen, iaf inte första programet då alla suger x) (sorry (AA)) Men känns lite som en självklarhet för alla vanliga "svenssons" att ha koll vad som händer där?

Inga inlägg de senaste dagarna p.g.a. upptagen med kompisar :)

I torsdags träffades jag och Erika på stan. Vi tittade på tapeter och handlade :) Sen efter en tripp till stallet för mig, kom Erika, Agnes och Aniee hit på kvällen :) Så lagade vi kyklingbitar i currysås och pasta, MUMS!! Tänk att något så enkelt kan vara så gott! :)
Min familj var även helbäst då de beställde hem pizza och satte sig i källaren och åt den bara för att vi skulle få vara själva där uppe? :)<3 Tack!
Erika och jag kollada på film och hon sov kvar :) Men de andra gick hem sen eftersom de skulle till skolan dagen efter "/ Bilder kommer från kvällen :)

Idag vaknade vi. Sen klockan kvart i 4 kommer mamma hem, och upplyser mig om att hon tyckte jag skulle hinna rida hästen i ridhuset innan klockan 5 då träningarna där skulle börja. Hm....??? Jag skulle byta om (5 min), sen skulle vi åka till stallet (20 min), släppa av erika (lägg på 10 min, krånglig väg att ta sig tillbaka till motorvägen). 5 i halv 5 var vi i stallet och sen vare bara rush!!! Halv satt jag på och red iaf, och klockan 5 fick jag gå ut ur ridhuset .. -.-
   Sånt är mitt liv xD

Nu var tydligen "Let's Dance" slut, men blir väl fortsatt tv ikväll :) Imorgon ska mamma och jag åka och uträtta lite saker :) Det blir mys <3

Film!

Är inte "THE NOTEBOOK" en av de finaste filmerna som finns?? :D

En sån mysig film, som man kan se hur många gånger som helst =)

Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta, (The Notebook), amerikansk film från 2004. Bygger på boken med samma namn skriven av Nicholas Sparks, utgiven 1994.
     Filmen handlar om en sommarromans mellan Allie (Rachel McAdams), tjejen från stan och Noah (Ryan Gosling), killen med knappa pengar. Trots detta är deras kärlek något så enormt. Vid sommarens slut skiljs de dock åt delvis på grund av att Allie väljer att gå på college i New York, och delvis för att Allies föräldrar inte kan acceptera deras kärlek. Efter några år korsas deras vägar igen, men till Noahs besvikelse har Allie förlovat sig med en förmögen advokat och planerar ett bröllop. Skall de våga se vad som hade hänt om Allie inte hade åkt hem? Under filmens gång visas den åldrade Noah, som nu bor på ålderdomshem.





Hoppövning

Dåligt av mig att inte blogga alls igår x) men hann inte helt enkelt.

Hoppade med Akeley igår :) Tänkte försöka förklara övningen för en gångs skull x)



Började över de 2 travbommarna i vänster varv. Sen fortsatte och travhoppade räcket. Vänder höger och fortsätter i galopp in över galoppbommarna och hoppar kryssoxer. Vänder vänster och hoppar oxer. Saktar av till trav och travar över bommarna :)

Sista rundan var hon jättefin! =) Även om hon var klantig nog att snubbla in över travbommen och få häva sig över räcket xD hahha. Gick och sov tror jag. Men får väl ta på mig att jag inte hade henne mer fokuserad på hindret...


4 januari

Känns verkligen som att 2010 kommer att bli ett bra år :-) Ingen aning varför, men det är väl bra? :)

Men känns även som nån sorts hysteri just nu. Att alla vill få 2010 att bli det bästa året någonsin! Bästa musik året, bästa film året, bästa kärleks året... Ja ni vet. Men det kanske alltid är så ibörjan av ett nytt år? Bara att jag inte märkt det förrut? :P

Btw :) Idag har jag haft en jättebra dag! Sov länge. Sen gick jag upp, åt frukost, fixa lite i köket och så.

Sen styrketräna jag :) Duktigt! Men grymt jobbigt -.- Stretcha och sen blev det dusch och fräscha upp sig lite.

Åt lunch och kollade på "Never back Down" med brorsan :) Den filmen är bra! Men tror jag sett den lite för många ggr kanske? xD

Sen åkte vi till stallet, och min lilla nyblivna 10 åring (alla hästar fyller år på nyårsafton, fast egentligen fyller hon inte förns 28 mars! =))

Hon är bara sååå sööt min lilla busponny xD Först blir hon jätteglad när hon ser mig, men sen är det som att hon slår om till vart-fan-har-du-varit???!!! Du-lämnade-mig,-det-vet-du-va??!!
Och sätter på sig den jättesura masken! haha xD
Behövdes ett träningspass, lite morot, lite massage och kliande innan hon tinade upp xD

Knäpp är hon, men hon är söt :)

Snart ska jag kolla på "Behind enemy lines" på 4:an som börjar 22.40 :) Hoppas den är bra!
Godnatt <3


Gamla fina örebro :) or not?

Hemma igen :)
Huset stog kvar som vi lämnade det, kaninerna satt i buren och ponnyn ska tydligen ha skött sig, toppen!

Känns konstigt att vara hemma igen? Ungefär som: "hastigt tillbaka slungad till verkligheten man lämnat ett par dar"? Men det är skönt att vara hemma :) Borta bra, men hemma bäst som man säger :)

Ikväll blir det garanterat film :)

Godkväll!

SHOWTIME!


Lördag kväll (sista kvällen i sälen) åkte vi, familjen på en häftig upplevelse man inte får nog utav- SHOWTIME!

Ungefär samma som Wallmans restauranger för er som vet?

En restaurang där alla gäster kommer dit samma tid. Servitriserna placerar ut en (Lyckligtvis hamnade vi längst fram =)) Sedan tar de beställning.

Mellan måltiderna showar servitriserna. Alltså sjunger, dansar, springer, hoppar och ja- showar. Runt i hela lokalen. På scenenerna, på baren, mitt bland allt folk...

Musiken är hög, ljuset coolt, och servitriserna är jätteduktiga =) Maten är hur god som helst! :D De har en ungdoms meny vilket var perfekt! =) Ni som känner mig vet hur lite jag äter, och det är lite mycket att betala 400 kr för det xD haha. (Även om den lilla ungen på 8-9 år bredvid oss åt vuxenmenyn för 420 kr!! :O Det FINNS barn buffé!!? Rika eller vad?) 

Iaf så var det som vanligt en häftig upplevelse jag starkt kan rekomendera! Inget att klaga på :)

Lite bilder =) Inga är mina utan jag har snott dem (A

hon längst till höger var "vår" servitris :)






uppdatering

Dålig jag är på att skriva XD men har haft lite problem med internetanslutningen här :P

Iaf så struntade jag i det där med bilder på stugan, fast det tror jag att ni förstog iaf ^^

Igår åkte iaf ingen av oss slalom x) Det var tydligen för kallt för de där andra, med snö, blåst och -18 xD Vilka mesar! haha

Vi åkte istället ner till Lindvallen, där vi åt och sedan badade på "Experium". Nya badhuset där =) Det var brabra =) Massa rutschbanor, både med och utan ring. Lite att simma, strömmar, varmvatten utomhus, bastu m.m. :P Även om organiseringen av bahuset förvirrade många (även mig i början) Men om man ägnat en sommar åt att åka igenom hela norra Tyskland och besöka varenda badhus man passerar så förstår man ;) Tar inte lång stund innan man fattar att organiseringen är hämtad därifrån xD Tjuvar vi är små svenskar xD Aldrig kan vi komma på nåt själva -.- haha!

Sen hände nog inget mer den dan, utan det blev lite film och mys hemma :)


Idag var jag korkad nog att tvinga ut mig själv i kylan (-20) på med alla saker och upp i slalom backen -.- Tog ungefär 2 åk innan jag tröttnat och insett varför jag intalar mig själv gång på gång att jag inte längre tycker det här är kul -.- Så ägnade de kommande 2 timmarna åt att överleva xD haha.

Minns hur fri jag brukade känna mig när jag åkte som liten :) Bara jag, fjället, utsikten och soluppgången. Och framför mig låg helt orörda, nypistade, härliga backar som jag hungrade efter att kasta mig ut för. Och FORT gick det xD Störtlopp är inte överskattat om man frågar mig :P jag brukade sjunga på diverse ramsor jag kom på. men med tiden fick de såklart ha ett högre tempo då svängarna blev allt färre och kortare xD

Jag hade en teori för ett år sen att "Desto färre svängar desto mindre chans att ramla" (då man ofta ramlar i svängar) Problemet var det att det tillslut går JÄVLIGT fort när man inte svänger lika mycket, och när man väl svänger och ramlar så ja... då blir det lite värre xD hahahah!

Nu har jag utvecklat min teori till att man måste svänga på rätt sätt när det är is och så :) Man ska inte tvärställa skidorna utan typ ha de platta. ni förstår nog inte för jag kan inte förklara men iaf ^^

Nu måste jag skriva ett nytt inlägg för resten av dan för annars blir det här enormt långt xD

Puss<3


Sälen

Jaha, sälen är det som gäller nu ett par dagar bara =)

Lite trist med nyår här uppe... man sitter liksom fast i en liten koja med familjen, och ja.. hm, man kan säga att vår familj inte alltid kommer så bra överrens...

Sen saknar jag mina sötnosar som är hemma i örebro och firar... <3 Puss på er!

Imorgon ska familjen upp och åka slalom, men inte jag ^^ Tkr helt enkelt inte att det är kul längre. Eller själva åkandet är inga problem. Men allt runt omkring...

Jag tänkte istället sova ut, ta en god frukost, mysa med film och sen ska vi till det nya badlandet här =) Spännande.... eller nej inte det. Jag har panik! Vet att det är löjligt, men vill inte visa mig offentligt i bikini :O... Är det bara jag som känner så? Tror jag inte...
    Inte det att jag skäms eller så, bara det att man är helt "naken" ingen fasad, inga kläder, smink, högklackade, fixat hår... utan bara...jag.

Ja, ni får tycka vad ni vill, men så är det. Har aldrig känt så förrut... utan kommit nu. Men ja, allt i vår värld är väl så utseendefixerat? så man dras väl med antingen man vill eller ej...

Tänkte lägga ut bilder på stugan imorgon också =) Vad sägs? :)

RSS 2.0