Nyår

Gott Nytt År!!! :D<333



Drygt 4 timmar kvar av 00-talet nu,

Hoppas ni alla får ett fantastiskt år 2010 för det tänker jag iaf!! =D

O som alltid så har man väl i nyårslöfte att ändra en hel del saker... Ska försöka... men får väl se hur det blir med den saken ;) haha

"I am Sam" love is all you need....

Den utvecklingsstörde mannen Sam (Sean Penn) är en ensamstående far till en dotter, Lucy (Dakota Fanning). Sam är ett stort fan av The Beatles, och med hjälp av dem och sina udda vänner lyckas han uppfostra Lucy.

När Lucy fyller sju år, hotas deras familjeliv av socialen p.g.a att Lucys kunskap överstiger Sams. I hopp om att få sin dotter tillbaka så anlitar han en självupptagen och skoningslös advokat, Rita Harrison (Michelle Pfeiffer). Tillsammans försöker de bevisa att allt man behöver är kärlek.


Väldigt kortfattat det där, men om jag skulle rekomendera en enda film just nu skulle jag rekomendera denna! Punkt slut!

Den är fantastisk! Underbar! Minnesvärd! Och den får en verkligen att tänka till!

Mer fakta, min egen om ni vill:

Sams fru föder en dotter och sen sticker hon. Kvar står Sam med en 7-årings kapacitet där med en dotter i sina armar. Självklart innebär detta problem- Stora problem. Men Sam får hjälp av hans granne Annie och hans vänner, även de utvecklingsstörda. Lucy börjar bli smartare än sin pappa redan vid 6 år. Men för henne kvittar det om hennes pappa är utvecklingsstörd, hävdar att senap är gul ketchup, alltid äter på pannkakshuset eller ibland beter sig konstigt. För han älskar henne! Han älskar henne över allt annat. Men Lucy vill såklart inte lära sig saker i skolan efterhand eftersom hon då kan mer än sin pappa. Skolan kontaktar socialen och så är de inblandade. På Lucys självaste 7-års dag blir Sam bortförd efter att socialen sett honom gripa tag i en annan unge när den andra ungen hävdat att Lucy sagt att hon är adopterad. Lucy hamnar hos socialen och Sam får bara besöka henne 2 dagar i veckan, 2 timmar varje gång.
    Sam tjatar på Rita, en advokat att hon måste hjälpa honom få tillbaka Lucy, men hon är som alla andra självupptagen och ovillig att hjälpa en utvecklingsstörd man. Tillslut går hon iaf med på att hjälpa honom- Gratis. Tillsammans möter de stora problem. Man får följa dem både i rätten och i arbetet bakom. Men Rita och Sam blir allt bättre vänner och Rita börjar förstå att hennes eget liv är förfärligt med en man som ligger med andra fruar och en son som hatar henne. Då behövs en vän som Sam. Som kanske inte förstår allt, men som ändå är klok och tröstar och uppskattar henne.
    Lucy hamnar hos en fosterfamilj men Sam flyttar in brevid. Lucy smiter såklart över om kvällarna, men efter en stund tillsammans bär Sam troget tillbaka henne till fosterföräldrarna varje kväll. Att Lucy smiter över gillar såklart inte fosterföräldrarna som gör allt för att låsa in henne.

Sen tänker jag inte berätta mer ^^ Men det är en fantastisk film som ni verkligen BORDE se! Den får en att tänka till! Att uppskatta och älska! 


2010 snart :D

Tjaaa! =)

Dagen i korthet :)

Sov ut, det var otroligt skönt ! :D

Sen åkte mamma och jag på stan =) Jag lämna tillbaka hyrfilmer och kolla runt lite.

Sen drog vi vidare till Conventum. där vi TRODDE att brorsan spelade semifinal i örebro cupen, vilket visade sig vara fel och vi fick ta vårt pick och pack och köra vidare till Idrottshuset xD haha, lyckat!

De förlorade iaf matchen -.- Mamma och jag åkte hem och så till stallettt =)

Nu sitter jag här med datorn i knät, TVn på och en tänd brasa! mmm, fördelen med lov =)


P.S. det är J-Ä-V-L-I-G-T kallt ute, bara ifall nån missat? =)

Ridolycka

Hejjj sötisar<3

Sorry inte blogg igår, var så trött ;)

Sista jobb dagen igår, och sen fick man moneymoney :D Det var najs :-)

Sen på kvällen drog några i stallet igång en hoppkväll =) Så vi bar fram en massa hinder och hoppade tsm =) Linda höll i alltihop och det var jättelyckat! =) Min ponny hade DAMP! med stora bokstäver xD menmen, hon hoppa fint och allt kändes bra iaf :)

Men, så ska Madde komma en gång till på serien på långsidan, och mellan ett sockerbitshinder och en oxer är det 3 korta galoppsprång, men de kommer lite stort så Knekten går av på 2 språng ist för 3. Madde kommer efter, får en riktig skjuts när hon slår i Knekten när de landar, och så far hon i backen :SSSS

Linda som är sjuksköterska lr någe är framme direkt och upprepar "Madde, Madde, Madde, Madde" flera gånger, men hon svarar inte :O Och då skriker Linda att de ska ringa!! (Ambulans alltså :S) Men då vaknar Madde och häver fram ett "nej!" Carro tar hand om Knekten och Ylva och Nettan hämtar täcken och jackor och lägger om Madde och säger till henne att ligga kvar (vilket son såklart inte gör x)) Tillslut ringer man ambulans iaf, när Madde håller på att svimma flera gånger, har domningar i benen, och en JÄVLA smärta i ryggslutet.

Det tar EN HALVTIMME för ambulansen att komma!!!! (Vilket Linda självklart lät ambulanspersonalen få veta!! xD) Vi andra hann hoppa klart, och plocka bort.

Madde ringer sin pojkvän och han åker med henne i ambulansen.

Och under allt detta så såg man ÄKTA KÄRLEK TILL DJURET, då Madde trots sin egen smärta, 5 ggr frågar de runt henne "Har någon tagit hand om Knekten??"

Hoppas hon mår bättre! En lyckad kväll som slutade tragiskt.... Men sån är väl sporten antar jag.

Och allihopa, använd väst! Madde hade ingen, men hon skojade och sa "Ja, vart är västen? xD" Hon är så bäst Madde!
Saker och ting kan gå fel! Och när det väl händer är det försent. Så använd de enkla säkerhets prylar som finns! För de kan rädda er....

<3

Jag tror att Fälttävlan är sporten som flest människor dör i varje år. Så visst, säg ni att hästsport är "lullilull" att det är en tjejsport och att vi bara åker med och hästen springer. Men det är lite allvarligare än så....

Tråkig?

Ursäkta om bloggen är aningen tråkig för tillfället? Eller alltid har varit? :P

Jag är extremt otaggad att blogga just nu, och jag vet att man inte alls vill läsa det, men min lilla ursäkt bara ^^

Idag gick jag iaf upp kl 6 (Nååågot segt -.-) kl 7, började vi jobba =)

Jag och Jennifer skulle inventera i pappas (och Björns) låsaffär.. Inte såå kul men det funkar =)

Det går ungefär ut på att räkna ALLT (varenda skruv ja -.-, 458 st om så), läsa av streckkoder och ladda in i dator. Hm, bara en sisådär en hel affär och 80 hyllor -.- varje hylla är 2 m hög och 1 m bred och TÄCKT med grejer... ja. det tar en stund. Men imorrn är vi garanterat klara och då får man sina 1000 kr! :D

Jobbade iaf till halv 5.

Sen var mamma söt och skjutsade mig till Agnes och hämtade mig =) taack (A<33

Där träffade man de bästa av sötisar och kollade på... "Les...?...personnes?" Ni vet vilken film? den med Björn Gustavsson, den var sämst xD hahaha <3  Puss på älsklingarna, men redan 8 åkte jag hem för imorrn ska man upp kl 6 igen -.- Dö sandra- JA!


27/12

Dagen har varit bra och SLAPP! :D

Vakna 11, låg och drog mig, sen åt jag lite, kolla tv, och vips så var klockan halv 5 och vi åkte till stallet ;)

Min ponny är sötast när hon är sur (vilket hon alltid är) när man borstar henne xD hahah, söto där <3

Träna dressyr för Cicci sen och det gick lika bra som vanligt =)

Sen kvällsfodra vi men blev hyffsat oroliga när Knekten, gamlingen inte ville äta? :( Stackarn...


Imorgon blir det upp kl 6 för att jobba :O Döööö -.-

Sen om jag orkar så beger jag mig till älsklingarna och tillbringar kvällen med dem =)

Puuus<3




...

Men efter det här med tsunamin- Vad är det allra bästa som finns på jorden?? Jo- kärlek!

Lite härlig, trevlig kändiskärlek om ni vill =): http://kandisnytt.msn.se/index.cfm?objectid=71024&imagenr=1


Minns ni?...

5 hela år sen idag ... Tsunami i Thailand år 2004...

Hur jävla hemskt som helst... Hur många var det inte som blev hemlösa, miste sina familjer eller dog...?

Pappa hade en kiropraktor som varit där med sin familj. Alla hade flygit iväg åt alla håll, men han hade hållit i sin systers dotter, hållit i henne! men de enorma naturkrafterna...han orkade inte hålla kvar henne...

Förstå att tappa? Att se henne flyga iväg... dö.

Eller att hitta sin familj där...döda... eller inte hitta dem alls...

Nej, jag skulle nästan hellre också dö då...

Fy fan...

<3

Film time! :D

Dags att krypa upp i soffan och bara flyta in i filmens värld i ett par timmar =)

Laws of attraction är det som står på schemat =) :

New Yorks två mest framgångsrika skilsmässoadvokater, den charmiga slarvern Daniel Rafferty och den genomorganiserade kontrollfreaket Audrey Woods drabbar samman i årets mest omtalade skilsmässofall. De är som natt och dag, men när två motsatser möts kan förunderliga saker ske - särskilt när båda två skickas iväg på en researchresa till romantiska Irland och där råkar konsumera mängder av alkohol! Nästa morgon är de plötsligt man och hustru, och herr och fru Skilsmässa måste nu bege sig tillbaka till New York och fortsätta sin hätska kamp mot varandra - både i rättssalen och hemmavid. Regissören till publiksuccén Sliding Doors är tillbaka med ännu en romantisk komedi utöver det vanliga. Pierce Brosnan (James Bond) och den fyra gånger Oscarnominerade Julianne Moore (Far From Heaven, Timmarna) ger järnet som de två cyniska skilsmässoadvokaterna som företräder varsin part i ett spektakulärt skilsmässofall. Båda två förtjänar sitt levebröd på den andras kraschade förhållanden, men nu tvingas de själva prova på den fjättrade boja som kallas vigselring...

Ha en bra kväll alla! (Y

Års planering

Tänkte ta mig i kragen nu, sätta mig och göra en hel års översikt för träning & tävling med Akeley =)

Kommer aldrig ooorka -.- Men det är nog bra att få lite klart för sig och så =)

Önska mig lycka till! Jag kommer dö med pennan i hand xD-.-


Faktiskt en trippelbarr på 1 m o hon har den marginalen :O


Julafton

Jaha och då var julen över för denna gången :P Eller vi ska fira med mammas släkt på lördag ;) men iaf =)

Julen blev både bättre och sämre än väntat. 

Så besviken på människor som inte kommer/beter sig illa/grälar när man bara ska umgås... Men på samma gång blev det mycket skratt och glada överraskningar =)

O alla verkade glada över det de fick från mej =) Och det är ju alltid trevligt =)

Snabb lista på det jag kommer ihåg att jag fick =)

*supersnygga örhängen och rouche av lillebror =) Tack!
Av mamma pappa:
*puder.
*en bok med övningar och tips från "JumpClub" av Lotta Björe och Sylve Söderstrand vilken kommer komma mkt väl till pass! =) Och en bok om hästens beteende.
*Boken "När jag hör din röst" (läst den- 2 ggr- men lite nostalgi grej att vilja ha xD)
*mobil och alla dess tillbehör =)
*Pajform
Av släkt:
*Ridbyxor
*Reflexridjacka
*Mascara, läppglans, nagellack
*glitterspray till akeley ^^ Jag ville bara ha av nån anledning x) Men vem vet, hon kanske blir söt =)

Det var det =)<333

Nu sitter jag här hemma igen kl 01:20 och försöker komma överens med nya mobilen x)

Haha, nej jag ska gå o sooovva =) Godnatt!

GOD JUL

God Jul nu då alla söta bloggläsare!! =) <333


Planering

Ja! Ska man runt, hit och dit, flera mil, åt alla håll och till mycket folk på en och samma dag, så gäller det att planera!

Såhär ser min julafton plan ut:

*gå upp tidigt, åka till stallet vid halv 8, fixa allt och rida.
*hem, fixa oss: byta om, äta frukost, duscha, sminka, hår
*hallsberg, mormor & morfar (söderut) prata, äta lunch, julklappsutdelning, fika, Kalle Anka (Sorry Anna Anka -.-)
*Till Frövi (norrut) prata, äta kvällsmat, julklappsutdelning, efterrätt= gröt, dansa xD
*hem, sova!

Det var min plan, hur ser er ut? :)

Dagen =)

Tjohoo =)

Idag vakna jag som vanligt runt halv tio. Låg och drog mig och läste lite "Ljudet av ditt hjärta" (KÄR i Twilight!)
Sen blev de frukost, dator, tv och sånt till halv 1 då mamma kom hem =)

Vi drog till stan :) Jag köpte 2 bh:ar och hon blommor till olika människor :)

Sen åkte vi hem och åt och sen vidare till stallet där jag hoppade :D Hon är så fin så nu lilla pluttan :)<3

Nu ska det sista fixas och donas inför imorgon =)


Bh:arna jag köpte =) Och tunikan jag ska ha imorgon :)



Dan före dan :O

Herregud!

Känns som att jag gick och la mig någongång runt 1 december och nu plötsligt och yrvaket vaknar upp och upptäcker att det är JULAFTON IMORGON!? :O

Kan inte förstå? Vart tog tiden vägen??

Iaf, det gör såklart ingenting =) Julafton ligger enligt mig högt på listan "årets bästa dag". Och inte därför att man får saker, (vilket skulle kännas mest omoget och egoistiskt om man skulle tycka ?) Utan för att man får träffa (nästan) alla de människor som står en nämast och som man bryr sig allra mest om <3. Om inte just på julafton så iaf dagarna runt :)
    Och vart man än tittar så är alla glada och ler, och även om det inte skulle vara ärligt, så kan man väl iaf låtsas vara glad? För att glädja andra en enda dag på året? :)<3

Julafton är en bra dag! =)


Talang till topp

Har ni också fått det här brevet? Från Örebro Läns Ridsportförbund, där de uppmanar att söka till Talang Till Topp



Visst har jag funderat på att söka, men sen känndes det bara som att man binder sig vid en massa och så...
Sen ska man vara upp till 16 år på D-ponny eller ha storhäst. Och jag fyller ju 17 och har C-ponny.
Tror även sista anmälningsdag var den 18/12 så ingen aning vrf de skickar ut det :P

Kanske har de fått för lite anmälningar, och då kanske de har lust att göra lite undantag? Eller vrf skickar de annars ut det till mig? Med namn på kuvertet och allt...

Eller har alla fått ett sånt här brev? För då betyder det ju ingenting att de skickade det, då är det ju samma sak som från början :P


Men vad tycker ni? Ska jag anmäla mig? Har ni också fått ett brev? Har ni anmält er? =)

Bakdags :D

Ja, då är det dags för de så kallade Rocky Road nu då!

Alla verkar helt lyriska över dom så jag tror verkligen på de här =) Men tja, goda ingredienser och lätta att laga- hur svårt kan det va?

skulle dock inte förvåna mig om jag lyckas bränna chokladen/glömma nån ingrediens/ta för mkt/lite av nåt, haha xD men det blir nog bra =) Det brukar det.

Receptet och bilden är taget från: http://kalasgott.blogg.se/2009/december/julens-godaste-rocky-road.html

30 Bitar

Rocky Road
200g Mjölkchoklad
200g Mörk Choklad
2 nävar Dumlekolor
2 nävar Minimarshmallows
1 näve Salta Jordnötter
1 liten näve Pistagenötter

Gör så här
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Blanda i dumlekolorna, marshmallowsen, jordnötterna
och pistagenötterna. Häll smeten i en klädd liten form.
3. Låt stelna i rumstemperatur över natten.
Skär till sist i stora munsbitar!




Besökare

Awe så duktiga ni är =)

Svårt att skaffa sig läsare, men nu har iaf 12 st söta personer tagit sig tid =)

Inte mkt men det går frammåt :D<3

skiv gärna en kort kommentar =) jag blir glad för mindre.

Idag blir det dock ingen film för min del utan det får bli imorrn ist =) Då ska jag även baka "Rocky Road" :D Så då kommer recept på dem. Även recept på knäck, ischoklad och den supergoda mjuka choklad kolan med apelsinsmak =)
allt det som jag julbakat iår =) Förutom pepparkakorna och lussebullarna då ;)

Och det är väääldigt vackert ute nu. Även om det är lite för kallt tycker jag =)


minijulafton

Hej vänner!<3

Kom hem från tjej-jul-myset för ett tag sen =)

Blev superglad verkligen för alla julklappar :D Och nu behöver jag inte köpa skumtomtar på ett tag också. Vilket är bra då jag är en smula besatt av dom xD haha

Dagens outfit blev lite vad den blev då jag blivit då slö genom lovet att jag tog det första jag satte på mig x) Iaf en vit t-shirt, bältet, blå kofta och jeans =)



Julklappar: 1 burk & 1 påse skumtomtar. 1 pyjamas. 1 par silver örhängen. 3 par andra örhängen :D

Hjälm!

Okej jag har ångrat mig, bloggen blir en blandning av mitt "vanliga" liv och hästlivet ^^

Och nu är det dags för hästfolket att ta sig ton =)

Och jag tänkte att vi skulle börja med att diskutera hjälmar =)

Vad har ni för hjälm? Vrf har ni hjälm- Snygg/bekväm/säkert/annat? Vad tittar ni efter när ni letar hjälm? Vilken är dagens snyggaste hjälm?

Jag ska iaf spara ihop och köpa den här:

GPA Speed Air. Som jag personligen tkr är den i nuläget snyggaste hjälmen. Provade den på Stockholm horse show, men eftersom att den är så förb*nnat dyr om man inte hittar den på rätt ställe så köpte vi den inte där, utan ska ist beställa den från http://mjcaballus.dinstudio.se/text1_2.html =)

Förbannad.

Argare en ett bi just nu!!! :@

Har letat efter en mobil i tusen affärer känns det som -.- (KRÄSEN) och när man äntligen hittar den perfekta :D Så har Telia köpt upp den, alltså den är bunden till Telia :O:O Jag vill inte ha Telia! :O Dom har inga bra abonnemang alls :S Men killen i affären Avrådde verkligen från att köpa loss den eftersom det kan bli MASSA strul då .... *Suck*

Hittade iaf en annan som får duga nu =)

Sen letade jag efter en tröja på Gina, men den finns såklart inte i XS!!?? :o

O för att toppa all denna olycka så är min mössa borta :(

Nej nu ska jag sätta mej här och bara sura ett tag... eller ja? Ett tag? Nej. jag är extremt arg så det tar nog låång tid!

Hoppas ni haft en bättre söndag än jag!

Filmtips igen =)

Ikväll kl 21 på 3:an går "Blood Diamond" (se tidigare inlägg) men eftersom att jag redan sett den tänker jag ist se

Coyote Ugly, en romantisk komedi även den kl 21 men på 5:an =) 

http://www.youtube.com/watch?v=2lqWOOHOwlE

Violet Sanford (Piper Perabo) bor med sin pappa Bill (John Goodman) i en småstad i New Jersey, USA. Violet är väldigt musikalisk och har tröttnat på livet i småstaden. Hon vill inte arbeta på den lokala pizzerian för evigt.

Violet bestämmer sig för att flytta till New York för att bli låtskrivare. Tyvärr är musikbranschen oerhört tuff och Violet blir tvungen att ta ett jobb på baren Coyote Ugly. Där går det vilt till; tjejerna dansar på baren, det är alltid fullpackat och alkoholen slutar aldrig att flöda. När Violet börjar arbeta i baren möter hon Lil (Maria Bello), Cammie (Izabella Miko), Rachel (Bridget Moynahan) och Zoe (Tyra Banks).

Livet leker och Violet träffar den attraktiva australienaren Kevin O'Donnell (Adam Garcia), som hon inleder ett förhållande med. Kevin försöker hjälpa Violet att övervinna sin scenskräck, vilket hon måste för att kunna bli låtskrivare. Men klarar Violet Kevins press? Och kan Kevin hantera Violets extraknäck i baren?



Just Let you know =))


Trött -_-

Jag gick upp kl 6 imorse (!!!)

Hade plikter i stallet att göra så eftersom man är så snäll går man troget upp kl 6, lr ja 10 över då xD

Nu är kl iaf 12 och jag är hemma igen =)

Ska bara äta och sen ska mamma och jag till marieberg :D

Imorrn ska jag ha minijulafton med mina sötnosar =)

puuus <3


filmtips!!

Aniee skickade två trailer till mig nyss som jag tänkte att ni också kunde få ta del av =) 

"Prinsessa": http://www.youtube.com/watch?v=nnpsdaCtd6o

"Hem ljuva hem": http://www.youtube.com/watch?v=qIqnLpLwrRk

Någon som sett/ ska se fimerna så får ni gärna skriva om dom =)

Förövrigt sitter vi här hemma och äter julgodis och slår in paket =)

Ha en bra lördagkväll! Själv ska jag kolla klart på den andra i raden av "Pirates of the Carribean" filmer =) Tjo<3


mobiltrubbel

Hej sötisar =)

Hur är det med er och vad gör ni? <3

Sj är det bara bra =) Så otroligt skönt när man vakna kl 7 imorse att bara krypa djupare ner i sängen och somna om ^^

Sen åkte mamma o jag på stan. Köpte 2 julklappar och jag köpte ett tjockt bälte på Gina Tricot som sedan ska matchas med en lila tunika med paljett rosett/   eller en röd tunika med paljett på axlarna :P Kan inte bestämma mig vilken :P

Kollade även på mobiler eftersom min helt enkelt gav upp och dog för ett tag sedan xD Hittade en smal som var lite för dyr men hittade även en lila typ diamant formad liten cool sak :P Men först sa de att den inte tog USB kabel (????) men det löste sig iaf. Men sen när mamma och pappa tänkte köpa den på em. så var man tvungen att ha Telia abonnemang? Det vill jag ju inte ....

Iaf. just nu sitter jag och kollar på "Pirates of the Carribean: svarta pärlans förbannelse" på TV4 Plus =)


Bältet jag köpte på Gina, 179:-   =)

Film problem...

Yee, problem here...

Ikväll går det 3 filmer på tv. "snygg, sexig & singel" på 1:an, kl 21. "Kingdom of heaven" på 3:an kl 22.05 och "matte söker husse" på 5:an kl 21...

Kan inte välja.. Någon som sett dom? Hört/ läst om dom? för om ingen är bra ser jag new moon ist :P  


jullov =)

Tjjaa, första dagen på jullovet idag då, Najjs!

Gick upp runt 11, fixa mej och sen tv, dator =)

Sen bakade jag julgodis =) Dom blev såklart inte allls som de skulle bli men goda ändå :) 

snart kommer mamma hem och då drar vi till stallet och jag rider min lilla skrutt i ridhuset -såklarrrt! tacka vet jag ridhus i vintertider xD


En fråga till er läsare bara =) Vad stör ni er på i ridhuset/på banan? folk som rider helt vilt? inte kan reglerna? är stöddiga? :P

Jag vet iaf vad JAG stör mig på mest just nu! En dressyrtant som inte tillåter någon att göra något och som vill att man ska se upp för henne när hon inte aktar sig sj? Som skriker och gormar och hotar sin häst hela tiden?! Alla som känner mig vet vem .. och jag kan lugnt säga att så gott som hela stallet är emot henne .. ^o)

iaf, nu ska jag kolla på ett av de få tvprogrammen jag gillar "Ghost Whisperer" =)

See yaa


VVV

Väldigt Värdefullt Vetande: 

if the world ends in 2012, I've waisted my hole life in school...lovely.

hm....?


Blood Diamond

Ja, nu är det då LOV och eftersom jag sa att detta ska bli ett FILMLOV så vill jag ha tips på bra filmer =) både på tv, bio och hyr =)

Vi såg "Blood Diamond" (går på söndag, på 3:an kl 21) i skolan i onsdags och den var bra =) skulle ge den 4/5 =)

Handlar i stora drag om Afrika. Där sker ett inbördeskrig mellan folket och regeringen. Men det sker även smuggling av diamanter. I filmen får man följa en vit diamantsmugglare, Danny Archer. Sen får man följa en svart arbetare, Solomon Vandy, som misst sin familj, och en vit journalist, Maddy Bowen. Solomon råkar hitta en enorm diamant som han kämpar för att gömma. Danny får reda på det och letar upp honom. Tillsammans ska de försöka hitta diamanten och Solomons familj, men det är komplicerat då landet är i krig och diamanter är väldigt värdefulla och efterfrågade. Det är inte bara Danny som vill åt Solomons diamant. Och i allt detta ska journalisten Maddy blanda sig i. Mycket action är i omlopp och filmen är väldigt känslosam =)
    Ex. på skådespelare är Leonardo DiCaprio och Jennifer Connelly =) Dock är filmen ganska brutal, så om man är blödig kanske man inte tkr den är så bra :P

Tips på filmer nu!! :D

Uppdatering i vinterkylan

Hejej =)

Nu är man hemma igen, men bara för ögonblicket ;) Ska bara äta och sen dra till stallet =)

Julavslutningen var mysig =) Dock börja den väldigt segt då vi helt enkelt bara skulle mingla runt i klassrummet.... hm? Sen var det iaf SAM:arna som hade ett julspel och det var mycket bra! =)
Handlade i stora drag om 4 "hjältar" som flydde från "Hades" källare på Karro, (hemskt ställe såklarrt xD) För att fortsätta till risbergska. Där träffar som på alla programmen typ kackel i hönsgårn! på BetVet såklart, flumm på estet, killar som har brandmanskläder, styrketränar och hets letar tjejer på RMS o ja, ni fattar =)

Sen skulle vi ju på stan, men ja, bussen stanna inte ens vid busshållplatsen :O Den var proppfull! Så erika o jag gick hem till henne o sen åkte bara vi på stan =) Hitta julklappar till både aniee o mamma =) Great!

JÄVLAR!! nu har jag haft ugnen på fel inställning i 25 min! xD Tänkte väl vrf pommesen aldrig blev klara xD Helvete! jag som bara skulle slänga i mat o sen sticka xD Detta är bara SÅÅÅ typiskt mej xD jaja, iaf det får bli snabb makaroner! =)

 

julavslutning

Sitter här med en kopp rykande varm choklad =) Ljuvligt!

Börjar halv 11 idag =) Julavslutning. O sen blir det stan med erika, elisa och anna-klara =)

Men måste skynda mig, hejdå =)


Nu börjar vi också den 11 :D

Mjaa är man bäst eller är man?? =)

Börjar egentligen den 7 jan, men eftersom vissa lektioner är inställda den veckan och jag o erika är så duktig så har man fixat så att vi börjar den 11 =) 2 dagar extra ledigt alltså, de andra borde TACKA oss!!


Känner att det här lovet kommer bli ett fixa-allt-viktigt-som-måste-fixas- och filmlov =)då jag redan har långa listor på allt som måste göras och ses x) Så här kommer recenseras en hel del film kan jag lova =)


Dagen

Tränade lite boxning, eller tja självförsvar snarare på idrotten idag för tredje gången nu =) Har en bra lärare kan jag tala om, så nu ska man nog gå lite säkrare på gatorna ;)

Väl hemma åt jag alla sorters julgodsaker jag kom över =) Knäck, ischoklad, pepparkaka och lussebulle. Mumma =)

Vad sägs om att jag lägger upp lite recept? Om någon vill ha så säg till =)


Kampsport Lautner??

Hahaha, det här är kul xD

http://kandisnytt.msn.se/index.cfm?objectid=70459&imagenr=1

Taylor Lautner spelar ut under ”Saturday night live” och visar upp hur han borde ha gjort mot Kaney West på MTV VMA-galan när han avbryter hans kärlek Taylor Swift under hennes tacktal! =)


Alla har väl redan sett vad Kaney gjorde? ^^ Här kommer länk iaf =)

http://www.mtv.com/videos/misc/435995/taylor-swift-wins-best-female-video.jhtml 


JULJULJUL

Väl klar med skolarbetet tog jag tag i dagens andra uppgift: Pepparkaksbak med glasyr =)

Fick tillslut med mig lillebror och sen stog vi där och bakade =)

O nu snöar det ute =) Snart är det jul! =)



Jullov snart =)

Hallojj =)

Här sitter man hemma redan 11.30 =) Efter 10.15 fick vi jobba klart med skolarbetet vart vi ville, och tjjaa det är ändå nåt speciellt med den egna datorn här hemma x)

Så skönt den här sista veckan innan jullovet. Lärarna kräver inga större kraftinsatser från oss elever, så lektionerna går mest ut på att fördriva tiden.
    Värst var dock planeringen av engelska läraren :O Från v.48 har han inte vetat vad vi ska göra!? O inte vet jag om vi har fått gjort särskillt mycket den här terminen alls, men mej gör det ingenting =) förrens man förståss sitter där i maj med ett jävla tufft engelska nationellt :S. 
    
ByTheWay, Don't Worry Be Happy, och det är precis vad jag tänker göra =)


...

 Why is the life so fucking complicated sometimes?


Rätt?

Dags för bloggens första diskussion =)

Och såklart bara måste den handla om IDOL eftersom det är ett så omfattande ämne =)
    Eric vann i fredags över Calle och var det då rätt? Ja tkr jag. Inte för att jag är något stort fan av honom direkt, och första låten han sjöng var hemst. Alltså inte låten men hur han sjöng den. Så tkr jag iaf, den passade inte honom, Punkt Slut! Sen var han i hans andra låt mycket bättre än Calle och han sjöng vinnarlåten överlägset bäst. Så alltså, rätt beslut folket, duktigt =)
   Men det är sjukt hur insatta folk kan vara? :O Hur de kan stå och grina i direktsändning framför sin IDOL och igår fick jag reda på att en person (nämner inga namn) Hade röstat för mer än 1600 KRONOR på Eric :O Och det bara innan finalen?? Shit asså...
   Och varför störde sig folk så mycket på Erics flickvän? Jag menar det var ju bara gulligt, och det var vad han tkt också. När hon efter ett tag drog sig undan var det ju han som tog hennes hand och sjöng mot henne. Han hade ju ändå redan sjöngt den där låten en gång innan? Som jag försövrigt tkt var den bästa vinnarlåten hittills =)

Frågorna till er nu då =)
    Var det rätt att Eric vann idol? Vem skulle ha vunnit? Störde ni er på hans flickvän? Vad tycker ni om vinnarlåten? Hur mkt pengar kan man egentligen lägga på att ringa? =)



Örebrostaden

Igår var jag på stan med underbara, söta aniee =)

Handlade julklapp till agnes, lillebror och erika =) Så nu är det bara till mamma och aniee kvar =)

Det lider mot jul nu =) ILoveIt! Så otroligt mysigt =) Och på tisdag ska det komma snö =) Vet ni förresten att det ska bli -18 grader här på torsdag :S Det vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om... Klart det är bra att det är kallt så att snön ligger kvar, men SÅ kallt? :O

Jaja, Hej Mitt Vinterland på tisdag iaf =)


Vem är essan?

Haha, ja vem är jag?

Ja, för det första så känner nästan ingen mej som essan, jag döptes till sandra bäcklund, och vare sig jag vill eller inte, så är det mitt namn. Men jag gillar att kallas essan så gör gärna det =)
   Jag är iaf 16 bast och bor i INTE överraskande örebro. Jag är de otroligt hemska få 151 centimeterna... och det är därför jag alltid som oftast bär högklackat, tacka vet jag det! =)
   Människor jag bryr mej om är min familj, min alltid lika oroliga och beskyddande mamma<3, min pappa och min otroligt coola men även grymt irriterande lillebror. Mina tre närmaste vänner, som alltid förstår, ställer upp och bryr sig, ALLTID! NO MATTER WHAT! Tack <3 Alla andra underbara kompisar, min lilla bråkiga ponny och mina små fyrbenta varelser här hemma =) Jag är singel, TYVÄRR....
    För mej är det viktigaste i livet kärlek och nöje =) Mitt liv går (som aniee fastslog igår) i 140! Ofta fullspikat schema från morgon till kväll. Men det är bara för att jag ska hinna allt som måste hinnas OCH för att jag blir fullkomligt tokig om jag inte hela tiden har något att göra! xD Slappa förekommer endast i viss mån i mitt liv.
   När jag "inte gör något" tycker jag om att lyssna på musik, kolla på film och baka =)
   Jag har ett otroligt stakt temperament och är enormt envis. Får jag inte som jag vill, får jag oftast som jag vill ändå i slutänden. På något vis. Antagligen för att personerna i min närhet känner mej och vet att det är lugnast om jag får bestämma xD
    Personer som inte känner mej uppfattar mej nog som blyg. Och det är jag. Jag har otroliga problem med att lära känna nya människor, men när jag väl känner en männsika är jag väldigt frispråkig och öppen =) Så: ta första steget för jag lovar, jag VILL lära känna dej =) 
   Ska man kortfatta mej som person säger orden Liten i kroppen, Stor i käften de mesta.

Det var nog det mesta om mig, några frågor? =)


Header

Någon som skulle vilja hjälpa mig med header och sådant? För jag förstår verkligen ingenting, och den här är bara så tråkig xD

Vore verkligen supersnällt =)

Puuuus<3


Bloggning = +

Tänkte göra en helhjärtad satsning på bloggning nu, och vad vill ni då läsa om? Bilder? =)
      Diskussioner kommer nog att bli aktuella, om vad får vi väl se. Sen blir det antagligen lite fakta om vem jag är, mina åsikter och värderingar. Min familj och underbara vänner kommer säkert att kunna läsas om, och ja, om livet i allmänhet och om allt mellan himmel och jord. Några mer förslag? Dela med er! =)

Här bloggar jag iaf bara om saker utöver den underbara men även väldigt komplicerade hästvärlden jag annars spenderar så många timmar i, kolla ist
www.akeley.blogg.se för hästdiskussioner, träningsutvärderingar och tävlingrapportering =)

Kommentarer blir jag verkligen glad över så kommentera gärna. Ingen kommentar eller fråga är dum, och den behöver absolut inte ha med inlägget att göra =)


Allas eran essan



RSS 2.0