Chokladfudgetårtan


Chokladfudgetårta

Ingredienser

150 gram  smör
2 st  ägg
2,5 dl  strösocker
1 tsk  vaniljsocker
1 msk  kaffe, kallt
1,5 dl  vetemjöl
0,5 dl  kakao
1 tsk  bakpulver
Fudge
1,5 dl  vispgrädde
1,5 dl  strösocker
2 msk  ljus sirap
100 gram  mörk choklad, (gärna 70 proc kakaohalt
75 gram  smör, rumstempererat

Garnering
1 msk  kakao

Tillagning

ca 10 bitar


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.

4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.

5. Pudra över kakao.


Tips: Servera med en klick lättvispad grädde, glass och färska bär eller en fräsch och syrlig fruktsallad.



Kommentarer
Postat av: sofia

oh va gott :)

2010-08-05 @ 10:53:47
URL: http://sofiatyp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0