Hästmassör

Nu äntligen kommer inlägget!


Hade ju ut hästmassören Marina Sköld till Akeley i tisdags.


*Började med att hon kände igenom akeley, kände på musklerna, böjde ben m.m. När hon böjde bakbenen syntes det tydligt att akeley var stelare i höger has. Men hon tyckte att hon var stelare i mucklerna i vänster bakben.
*Hon ställde lite frågor t.ex. hur länge jag hade haft henne, vad vi hade gjort tillsammans, hur gammal hon var m.m.
*Vi gick ut och hon tittade på henne på rakt spår och longering i alla gångarter. Hon tyckte att hon var kort i steget i bakbenen. Och så kollade hon ifall hon ställde utåt, men vet inte vad hon kom fram till där.
* Vi gick in igen och började prata mer om varför vi hade velat ha ut henne, och det är ju för att akeley är stel i sidorna när jag rider. främst i vänstersidan. Och för att hon har börjat stanna i hoppningen. Hon gav exempel på vad hon trodde kunde vara saker hon gör i ridningen- och allt stämde!
*Hon masserade igenom henne. Tog inte så hårt nu första gången, utan hon ville bara få akeley att slappna av så att hon absolut inte spände sig. Och akeley som är lite speciell med nya accepterade henne fort och gav henne tillåtelse att massera överallt. Det gulligaste var på slutet när hon la upp akeleys huvud på sin axel och masserade hennes nacke. Akeley tyckte att det var sååå skönt :) Marina tyckte att akeley släppte bra för massagen och det är ju bra. att hon började gäspa m.m. Hon tyckte även att hon var mycket fin i bogar m.m. och det är ju alltid bra! :)
*sen fick jag lite egna lätta masserövningar som jag ska göra varje dag innan jag rider. Mest att bara mjukt värma upp musklerna. stryka på ryggen, cirklar på baken, lägga tryck på bakens mitt, "skrubba" höger has. m.m.
 

Fick lite bra tips av henne så som att arbeta hästen KORTA stunder, alltså arbeta hästen ett par minuter- SKRITTPAUSA för att musklerna ska få syre- sen arbeta kort igen.
Går hästen bra- slutar man rida.
Och modellen av en "stressbägare". vid en punkt kan den rinna över och därför är det alltid viktigt att tänka på helheten runt hästen. Har man bytt tränare? har hästen fått nya hagkompisar? Boxkompisar? Alla är stressfaktorer och kan påverka hästarna.


Tyckte Marina var bra dels för att man såg att akeley verkligen gillade hennes behandling. Och för att hon uppmanade oss att gå på magkänsla- verkar massagen fungera kanske man kan fortsätta. Ev själva eller om vi vill ringa henne igen. Men tycker vi inte det kan vi prova något annat.


Har varit med om en annan människa som kom in i stallet, helt totalt körde över mamma och mig, började knäcka igenom och köra med laser och det tyckte akeley inte alls om. Sen sa hon att hon skulle komma tillbaka ett par veckor senare och att jag inte skulle kunna rida akeley på ett år...
Mamma ringde dagen efter och sa att vi inte ville ha henne tillbaka.
Visst kan hon ha varit jättebra och haft rätt, men man kör inte bara över folk på det sättet. Anledningen till att mamma ringde henne var att vi ville ha hjälp att sätta igång akeley efter skadan, när vi bad henne kolla på benen ägnade hon dem 10 sek och sa att de var bra!?


Marina var bra iaf. Besök hennes hemsida om ni vill :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0