Halloncheesecake med vit choklad

(Filippa varsågod) Bakade den äntligen idag så här kommer receptet :)

10-12 portioner
Tid: ca 1 timme+ tid i kyl
Ugn: 175 grader

Ingredienser
Botten:
250 g digistivekex
125 g smör

Fyllning:
400 g färskost
1 1/2 dl strösocker
2 ägg

1 citron, rivet skal
2 dl hallon eller jordgubbar
100 g vit choklad
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker

Garnering:
2 dl hallon eller jordgubbar

Tillagning:
Mixa kexeb till bottnen i en matberedare. Smält smöret pch blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.

Vispa ihop färskost, socker, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter.

Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, creme fraiche och socker. Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter.

Låt kakan svalna och  ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten. Garnera med hallon eller jordgubbar. 


[Bild kommer] 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0